Reflü Beslenme Reddi Yapar mı ??
60 görüntüleme
B
Billur O.
28 Aralık 2025 20:27
Merhaba yaklaşık bir bucuk aydır biberon reddi yaşıyoruz bebeğim 5 aylık uyurken sakinken vermeye çalıştım hep ama bu dönem uykular kısaldı sanırım gerileme yaşıyor ve uykudada veremiyorum başta atak sandık ama şuan reflümü var diyoruz henüz randevu zamanımız gelmedi reflüsü olup beslenme reddi yaşayanlar var mı aranızda
G
Gizem D. M.
28 Aralık 2025 20:46
7 aylık oğlum doğumdan beri reflü ile uğraşıyoruz, anlattığınız gibi mama reddi yaşadık ve bir süre ben de sizin gibi düşündüm atak ya da mamayı beğenmiyor diye, anne sütü de karışık beslenme yapıyorduk çünkü. Sonrasında patolojik reflü teşhisi kondu, mide asitinin yemek borusuna çıkması ve rahatsız etmesi nedeniyle beslenmekten soğuduğu anlaşıldı. Yani reflü demek için illaki kusması gerekmiyor ayrıca da rahatsızlık veriyor bebeklere. Birsüre gaviscon infant ve şurup kullandık antireflü mamaya geçtik kısa sürede beslenmesi ve kilo alımı düzeldi. Reflü hala geçmedi ama ek gıda ile birlikte azaldı. Bu nedenle reflü olabilir diye düşünüyorum ben.
B
Billur O.
28 Aralık 2025 20:49
@Gizem Deren Mavzer evet evet aynı şeyi düşünüyorum üstelik kusması vardı o biraz azaldı ama ucuzundan pahalısına ne mama kaldı ne biberon bende tükendim anne sütü mama karışık bizimde ve baştan red yaşadıgımz için tek beslenmesi biberon