Rahat ve Mutlu Anne Olmak İstiyorum

277 görüntüleme
Z

Züleyha Ö. T.

26 Mart 2026 17:43
Bebeğim doğduğundan beri gazlı ve sürekli ağlayan bir bebek. Şu an 80 günlük. Bir rutin oluşturmak istiyorum ama mümkün olmuyor. Uyanıklık sürelerine ne kadar dikkat etsem de uyutunca ya gaz sancısı tutuyor uyanıyor ya da yatağa yatırınca direkt uyanıyor. 10-20 dk uyuduğu oluyor. Kimi zaman kucağımda uyusun yeter ki uyusun diye yerimden kalkmıyorum. Akşam 8 de uyutmaya çalışıyorum emiyor bu sefer gaz çıkartmak istemiyor ya da kakasını yapabilmek için daha çok emmek istiyor o esnada kakasını yapabiliyor . Bu esnada saatler ilerliyor gece uykusuna geçmesi 11 i buluyor. Ne kadar çabalasam da başaramıyorum anlayacağınız. Denemediğim şey kalmadı. Ne bir iş yapabiliyorum ne bir yemek. İnstagram annelerini görünce ve onların videolarını sürekli kendimi sorguluyorum nerede yanlış yapıyorum diye, ya da bebeğimle o bebekleri kıyaslıyorum. Biliyorum robot değiliz ya da bebeklerimiz kurulu bir saat değil her gün aynı olmaz. Her şeyin farkında olmama rağmen tamam ya boşver deyip rahat olamıyorum. Siz bunun üstesinden nasıl geliyorsunuz?
H

Hilal

26 Mart 2026 17:52
Bende instagramdaki anneleri görünce kendimi çok sorguluyordum nerde yanlış yapıyorum diye ama her bebek farklıdır. Kızım 1 yaşında, doğduğundan beri bi uyku düzeni olmadı reflüsü ve kabızlığı var, gece yarısı gaz sancısından ağlayarak uyanıyor ilaç kullanmamıza rağmen, sıcağı sevmez odayı sıcak tutmamama rağmen biraz sıcaklasa mızmızlanmaya başlıyor uykuda. Elimden geleni yapıyorum bebeğim için ama bazen ne yapsam da ya ataktan ya gazdan ya dişten uyanıyor gün içinde de oluyor bunlar. Sizde elinizden geleni yapıyorsunuz bence diğer insanları takılmayın ve bebeğinizi başka bebeklerle kıyaslamayın. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
Elif T.

Elif T.

26 Mart 2026 18:14
Bence instagram annelikleri gerçeği yansıtmıyor aynı şeyleri bende yaşadım 2 aylıktı bebeğim depresyona girmeme çok az kalmıştı sonra saldım uyku için şimdi ben mutlu bebek mutlu
S

Safiye Ş. ..

26 Mart 2026 18:22
Benim bebeğimde kolikti züleyha hanim suan 12 aylik inanin hala uyku düzeni diye bisey yok gece 11 bazn 12 de yeni daliyor gece yarim saatte bir bazn saatte bir emmek için kalkiyor emzirmeyince ağlamaya basliyo yani bende gece baya yoruluyorum hatta dün gece en kısa örnek yan odaya gecip ağladim baya cunku 20 dk da 10 dk da bir uyani sabaha kdr yani yaşadığın seyler normal dglse tükenmemiz normal instegrama da fazla takılmayın derim benim hic yok instegramim cunku ciddn sadece görsel şölen yeri gibi hayatlar sergileniyo onlarin imkanlari ayri cocuklari ayri o yüzdn kıyas da etmeyin

Kolik bebek cok zor gören yaşayan bilir benimkisi hala mızmız

Hic bir iş yapamiyorum ama demek istediğim cocuklar zor ve gecmiyor uzun bir süre sanki,

emekler dediler rahatlarsin bensiz asla emeklemiyor bile hep kucağımda, yürüsün rahatlarsin diyorlar görücez bakalm

Yani gece uykusu düzelsin de artik gündüzü idare edebilirim diyorum
Z

Züleyha Ö. T.

26 Mart 2026 18:38
Hilal
Bende instagramdaki anneleri görünce kendimi çok sorguluyordum nerde yanlış yapıyorum diye ama her bebek farklıdır. Kızım 1 yaşında, doğduğundan beri bi uyku düzeni olmadı reflüsü ve kabızlığı var, gece yarısı gaz sancısından ağlayarak uyanıyor ilaç kullanmamıza rağmen, sıcağı sevmez odayı sıcak tutmamama rağmen biraz sıcaklasa mızmızlanmaya başlıyor uykuda. Elimden geleni yapıyorum bebeğim için ama bazen ne yapsam da ya ataktan ya gazdan ya dişten uyanıyor gün içinde de oluyor bunlar. Sizde elinizden geleni yapıyorsunuz bence diğer insanları takılmayın ve bebeğinizi başka bebeklerle kıyaslamayın. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
Kıyaslamamak gerekiyor biliyorum elimden geldiğince düşüncelerimi kontrol etmeye çalışıyorum da. Bu yüzden lohusalığı da atlatamıyorum.
Z

Züleyha Ö. T.

26 Mart 2026 18:41
Safiye Şimşek
Benim bebeğimde kolikti züleyha hanim suan 12 aylik inanin hala uyku düzeni diye bisey yok gece 11 bazn 12 de yeni daliyor gece yarim saatte bir bazn saatte bir emmek için kalkiyor emzirmeyince ağlamaya basliyo yani bende gece baya yoruluyorum hatta dün gece en kısa örnek yan odaya gecip ağladim baya cunku 20 dk da 10 dk da bir uyani sabaha kdr yani yaşadığın seyler normal dglse tükenmemiz normal instegrama da fazla takılmayın derim benim hic yok instegramim cunku ciddn sadece görsel şölen yeri gibi hayatlar sergileniyo onlarin imkanlari ayri cocuklari ayri o yüzdn kıyas da etmeyin

Kolik bebek cok zor gören yaşayan bilir benimkisi hala mızmız

Hic bir iş yapamiyorum ama demek istediğim cocuklar zor ve gecmiyor uzun bir süre sanki,

emekler dediler rahatlarsin bensiz asla emeklemiyor bile hep kucağımda, yürüsün rahatlarsin diyorlar görücez bakalm

Yani gece uykusu düzelsin de artik gündüzü idare edebilirim diyorum
Evet gece uyusa gündüz bir şekilde idare edecek insan. Bir de desteğim var annem bende ya ben ondayım. Ona rağmen iki kişi bir bebeğin hakkından gelemiyoruz. Annem daha relaks ama ben hep stresliyim. İşe de başlayacağım nasıl olacak bilmiyorum
S

Safiye Ş. ..

26 Mart 2026 19:28
Ya tek de değilmişsiniz işte

Annenizin rahat olmasida cok hoş

Benimde annem gelir bende giderim arada bizde baş edemiyoruz inanin hemen hemen ayni durumdayiz

Stres de şöyle söyliyeyim ben fark etmeden ilk 7 8 ay resmen dişlerimi sıkmaktan çenemin ağrisi ve baş agrisidan neler yaşamisim diyorum ama fark etmeden yapmisim ve cok üzücü bi durum insan üzülüyor iste naptim disimi önce sıkmayi biraktim sonra bebegim uyudugunda kahve yapip brz keyif yapma aslinda kendine vakit ayirma sana ne iyi geliyorsa yap öyle öyle zamanla olucak inan bak benim bir yilim bitti hala da stresli tabi eskiye göre iyi yinede zaman lazim

Bideee hep stresliyim neden rahat olamiyorum fln demeyin insan ne derse ona inaniyo o öyle oluyo

Iyiyim hersey gzl hersey yolunda diyin sesli nasil iyi gelicek görün güzel görün güzel konuşun inanin brz da olsa biseyler degisecek
Z

Züleyha Ö. T.

26 Mart 2026 20:11
Safiye Şimşek
Ya tek de değilmişsiniz işte

Annenizin rahat olmasida cok hoş

Benimde annem gelir bende giderim arada bizde baş edemiyoruz inanin hemen hemen ayni durumdayiz

Stres de şöyle söyliyeyim ben fark etmeden ilk 7 8 ay resmen dişlerimi sıkmaktan çenemin ağrisi ve baş agrisidan neler yaşamisim diyorum ama fark etmeden yapmisim ve cok üzücü bi durum insan üzülüyor iste naptim disimi önce sıkmayi biraktim sonra bebegim uyudugunda kahve yapip brz keyif yapma aslinda kendine vakit ayirma sana ne iyi geliyorsa yap öyle öyle zamanla olucak inan bak benim bir yilim bitti hala da stresli tabi eskiye göre iyi yinede zaman lazim

Bideee hep stresliyim neden rahat olamiyorum fln demeyin insan ne derse ona inaniyo o öyle oluyo

Iyiyim hersey gzl hersey yolunda diyin sesli nasil iyi gelicek görün güzel görün güzel konuşun inanin brz da olsa biseyler degisecek
İnşallah düzelir. Bazı günler inancım çok yükseliyor bazen düşüyor insan. Bende dişlerimi sıkıyorum inanın bir aydır. Sabah kalkınca çok ağrım oluyor. Allah beden ve ruh sağlığı versin hepimize. Dayanma gücü ve bebeklerimize sakinlik bolca uyku gazsız günler 🙏🏼
Latife K.

Latife K.

26 Mart 2026 20:18
Bence kıyaslamaya girmeyin hiç. Allah dağına göre kar verir diye düşünüyorum. İnstadaki anneler gerçeği yansıtmıyor. Hepsinin yardımcısı var, annesi, kayınvalidesi. Ya da ev işlerini yapan yardımcıları. Hiç öyle düşünmeyin. Gaz süreci çok sıkıntılı bağırsakları geliştiği zaman düzeliyor ne yaparsanız yapın vaktini bekliyor. Ve uyku düzeni de [4.ay](4.ay) atağından sonra yavaş yavaş düzene giriyor bence. Kendinize hiç yüklenmeyin. İlerleyen süreçlerin daha güzel olduğunu bilin 💖🌸
G

Gül K. ..

26 Mart 2026 20:43
Uyku işini bende çok sıktım uyumadı o uyumadikça ben zorladim benim tahammülüm azaldı sonuç hem o ağladı hem ben sonra bıraktım saati her bebek farklı uyanıklık saati olsun uyku saatti olsun kimsenin dediği internette yazdığı gibi olmuyor saldım bende uykusu gelince mecbur uyuycak zaten diye daha iyiym şuan ev işine gelince hala bazen kendimi sorguluyorum ama sonra diyorum ki bebeğine iyi bak evi kim napacak hala gece çok sık kalkıyor gündüz kısa uyuyor ama bu beni artık yıpratmiyor o şekilde kabul ettim kabullenince herşey daha kolay geliyor
M

Müjgan K.

26 Mart 2026 21:16
Benim kızımda doğduğundan beri mızmız bir bebek uyku düzenimiz asla ama asla olması neler neler yapsamda yok, 14 aylık olduk hala auni ve hala mızmız bende çoğu kez sinir krizi geçirip ağlıyorum bazen hiç birşey yapmak istemiyorum sonra sen annesin silkelen diyip güçlü olmaya çalışıyorum ama çok yoruldum . Bende salan bosveren bir anne olamıyorum maalesef ama tek avuntum bu günlerin bir gün geride kalacağı 
Z

Züleyha Ö. T.

26 Mart 2026 21:20
Latife Karadaş
Bence kıyaslamaya girmeyin hiç. Allah dağına göre kar verir diye düşünüyorum. İnstadaki anneler gerçeği yansıtmıyor. Hepsinin yardımcısı var, annesi, kayınvalidesi. Ya da ev işlerini yapan yardımcıları. Hiç öyle düşünmeyin. Gaz süreci çok sıkıntılı bağırsakları geliştiği zaman düzeliyor ne yaparsanız yapın vaktini bekliyor. Ve uyku düzeni de [4.ay](4.ay) atağından sonra yavaş yavaş düzene giriyor bence. Kendinize hiç yüklenmeyin. İlerleyen süreçlerin daha güzel olduğunu bilin 💖🌸
İnşallah bizim de öyle olur bir ay sonra herşey daha güzel daha düzenli olur. Sanki onu uyutamadığımda sürecine zarar veriyormuş gibi hissediyorum. Ama sonra düşününce elimden geleni yapıyorum aslında. 🌸
Z

Züleyha Ö. T.

26 Mart 2026 21:24
Müjgan Klcr
Benim kızımda doğduğundan beri mızmız bir bebek uyku düzenimiz asla ama asla olması neler neler yapsamda yok, 14 aylık olduk hala auni ve hala mızmız bende çoğu kez sinir krizi geçirip ağlıyorum bazen hiç birşey yapmak istemiyorum sonra sen annesin silkelen diyip güçlü olmaya çalışıyorum ama çok yoruldum . Bende salan bosveren bir anne olamıyorum maalesef ama tek avuntum bu günlerin bir gün geride kalacağı 
Ben de ağlıyorum. Çünkü insanız başka çıkış kapısı bulamıyoruz kendimizde. Büyüdükçe dillerinden daha iyi anlayacağız kısmetse. Dediğiniz gibi bir gün hepsi geride kalacak.
M

Müjgan K.

26 Mart 2026 21:28
Züleyha Öksüz Temel
Ben de ağlıyorum. Çünkü insanız başka çıkış kapısı bulamıyoruz kendimizde. Büyüdükçe dillerinden daha iyi anlayacağız kısmetse. Dediğiniz gibi bir gün hepsi geride kalacak.
Aynen öyle sıkmayın canınızı illaki büyüyecekler o an tabi böyle düşünemiyoruz ama gün gelecek bu günleri hatırlayıp onlara anlatıp gülecez Allahin izniyle 
Latife K.

Latife K.

26 Mart 2026 21:33
Züleyha Öksüz Temel
İnşallah bizim de öyle olur bir ay sonra herşey daha güzel daha düzenli olur. Sanki onu uyutamadığımda sürecine zarar veriyormuş gibi hissediyorum. Ama sonra düşününce elimden geleni yapıyorum aslında. 🌸
Hayır öyle düşünmeyin inanın bebeklerin sürekli uyku düzenleri değişiyor. Sıfırdan insan oluyorlar ama aklı erdikçe ek gıdaya geçtiği zamanlarda daha da düzenli olacak. Şuan daha çok küçük olduğu için dünyaya alışmaya çalışıyor. Siz de ister istemez ona alışmaya çalışıyorsunuz. Benim oğlum 2-3 aylıkken 10-11 leri buluyordu hep uykusu. Ama sonra 7-8 e döndü. Ben sadece gece uyandığı zaman ışık açmadım hiç gece gündüzü bilsin diye. Gece kalkıp oyun falan istemesin diye. Belki bir işinize yarar 💖🌸
Z

Züleyha Ö. T.

27 Mart 2026 18:04
Latife Karadaş
Hayır öyle düşünmeyin inanın bebeklerin sürekli uyku düzenleri değişiyor. Sıfırdan insan oluyorlar ama aklı erdikçe ek gıdaya geçtiği zamanlarda daha da düzenli olacak. Şuan daha çok küçük olduğu için dünyaya alışmaya çalışıyor. Siz de ister istemez ona alışmaya çalışıyorsunuz. Benim oğlum 2-3 aylıkken 10-11 leri buluyordu hep uykusu. Ama sonra 7-8 e döndü. Ben sadece gece uyandığı zaman ışık açmadım hiç gece gündüzü bilsin diye. Gece kalkıp oyun falan istemesin diye. Belki bir işinize yarar 💖🌸
Ben de hiç açmıyorum ışık. Aslında gece uykusu daha iyi gündüze göre. gaz sancısı tuttuğu için belki de uyanmayacağı varsa da uyanıyor. Biz yetişkinler bile bazen ağrıya dayanamıyoruz diyorum kendime o nasıl dayansın :( inşallah bizim de ilerleyen aylarda bir düzenimiz oluşur. ❤️🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir