Pütürlü Yemeye Döndürme

105 görüntüleme
B

Büşra B.

20 Temmuz 2025 20:01
Ek gıdaya başladığımda püre olarak değil gıdaları ezerek pütürlü verdim hep alışsın diye ama bu ara (11 aylık) kıyma, makarna veya sebze yemeklerini tükürüyor ağzından. Ama omlet, meyve püresi, yoğurt vs yiyor. Tekrar nasıl alıştırabilirim yardımcı olabilir misiniz
S

Sema

20 Temmuz 2025 20:12
Siz kendiniz yediriyorsanız önüne koyup keşif yapıp kendi yemesini sağlayın. Tadını sevmemiş olabilir makarnaya yoğurt katıp verebilirsiniz vs
B

Büşra B.

20 Temmuz 2025 20:34
Öyle de denedim, tuz hariç tatlandırmak için kendi yemeğim gibi yapıyorum ama yine de diline kıyma falan değince direkt tükürüyor maalesef
E

Esma K. ..

20 Temmuz 2025 20:37
Ayy 10 aylik ben de aynı sorunu yaşıyorum taneli ya da puturlu gelince dilinin üzerine alıp kafasını sallayıp atıyor osman hocam yardım lütfen
S

Sema

20 Temmuz 2025 21:05
Zaman alır merak etmeyin. Kıyma onların için değişik bir yemek türü. Dil içinde öyle siz ara ara teklifte bulunun. Yada köfte tarzında da verebilirsiniz belki kıymanın forumunu beğenmemiş olabilir.
S

Sema

20 Temmuz 2025 21:06
Esma hanım taneli yemek yemeye alışması lazım önüne koyun teklifte bulunun çok tok olmasın kendisi keşif etsin yesin. Yoksa yemiyorlar 😒
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

20 Temmuz 2025 21:22
Bu tür durumlarda kıyma ve makarnayı minik köfteler halinde hazırlayıp bebeğinizin yanak kenarına gelecek şekilde vermeyi deneyin. Böylece öğeyi kendi diliyle ortalayarak yemeye çalışır ve kontrol hissi gelişir. Bu yöntem pütürlü dokulara yeniden alışması için güvenli bir geçiş olabilir🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir