Pütürlü Gıda Yutmuyor
58 görüntüleme
H
Havin
11 Nisan 2026 17:02
Bebeğim [6.ay](6.ay) 2 günlük 2 gündür başladık ek gıdaya ondan önce hep anne sütü aldı havuç çatala ezdim yemedim yutmuyir ağzında götürüp getiriyor yutmuyor yada yanlisikla tutarsa öğürdu [2.gun](2.gun) bal kabağı yaptım çatala ezdim yemedi yine aynı yaptı ne zaman bu durum düzene girer sizce ne yapmam gerekiyor blender hiç kullanmiyacam ne zaman alışır yumtaya acaba
R
Rabia K. ..
11 Nisan 2026 17:16
Biraz daha yumuşak verip deneyin çok iyi ezin taneli kalınca ilk aşamada yiyemiyor alıştıkça verirsiniz daha pütürlü

Afranur K.
11 Nisan 2026 17:32
Şu an yutmayı öğreniyor, bu aşamada tadımdan ziyade bir süre yutmayı öğrenmesi, eliyle dokunup dokusunu keşfetmesi, elini ağzına götürüp yiyecekleri yutmayı öğreniyor zamanla.
Bu arada başlangıçta sadece çatalla ezmek yerine cam rende kullanarak çatalla ezin. Blendır kullanmayın bence de ama cam rendeden destek alın mutlaka. Çünkü çocuğunuzu da anlamanız lazım bu zamana kadar hep sıvı beslendiler, aniden ağızlarına katı bir şeyler tepiyoruz. Çok anormal bir durum aslında
Bu arada başlangıçta sadece çatalla ezmek yerine cam rende kullanarak çatalla ezin. Blendır kullanmayın bence de ama cam rendeden destek alın mutlaka. Çünkü çocuğunuzu da anlamanız lazım bu zamana kadar hep sıvı beslendiler, aniden ağızlarına katı bir şeyler tepiyoruz. Çok anormal bir durum aslında
H
Havin
11 Nisan 2026 17:59
İlk çocuğumda hemen yemişti tadımlık veriyorum zaten çok iyi eziyorum çatala acaba 37 haftalık doğdu ondan mı ilk çocuğum 39 hafta düzeltilmiş ay diyorlar acaba ondan eline veriyorum ağzına götürüyor yutmuyor sadece ağzında götürüp getiriyor
H
Havin
11 Nisan 2026 18:00
Buharda haşlayıp çatala çok iyi eziyorum