Psikolojik-kardeş Kıskançlığı-zorlanma-güçsüzlük-yetememe-
55 görüntüleme
B
Buket.
16 Aralık 2025 11:15
27 aylık bir oğlum ve 5,5 aylık bir kızım var ve çalışıyorum.
Biliyorum çalışan ve çalışmayan bir çok anne benimle aynı duyguları paylaşıyor.
Bazen sınırlarım çok zorlanıyor oğlum bacağımdam ayrılmıyor sürekli ilgi ve kucak istiyor kızım çoğunlukla kucakta geziyor.
Sabah erken kalkıp işe gidiyorum öğlen geliyorum evde koşturmaca.
Oğlum kardeşini kıskanıyor hala bir türlü alışmadı.
Kardeşine vurma bişeleri fırlatma ısırma davranışları var.
Üstesinden gelemiyoruz.
Hayatın diğer zorluklarından bahsetmiyorum bile.
Çok zorlanıyorum geriliyorum sinirimi oğlumdan çıkarıyorum ben gerildikçe o da geriliyor bana da vuruyor ısırıyor.
Her ne kadar kendimi sakin tutmaya onları anlamaya çalışsam da çok zorlanıyorum.
Kendime vakit ayıramamama ev işleri kişisel bakım daha niceleri geçtim.
Oğlumla çözüme kavuşsak belki herşey biraz daha kolaylaşacak.
Sadece duygularımı paylaşmak istedim bunları ancak bir anne anlayabilir..
Biliyorum çalışan ve çalışmayan bir çok anne benimle aynı duyguları paylaşıyor.
Bazen sınırlarım çok zorlanıyor oğlum bacağımdam ayrılmıyor sürekli ilgi ve kucak istiyor kızım çoğunlukla kucakta geziyor.
Sabah erken kalkıp işe gidiyorum öğlen geliyorum evde koşturmaca.
Oğlum kardeşini kıskanıyor hala bir türlü alışmadı.
Kardeşine vurma bişeleri fırlatma ısırma davranışları var.
Üstesinden gelemiyoruz.
Hayatın diğer zorluklarından bahsetmiyorum bile.
Çok zorlanıyorum geriliyorum sinirimi oğlumdan çıkarıyorum ben gerildikçe o da geriliyor bana da vuruyor ısırıyor.
Her ne kadar kendimi sakin tutmaya onları anlamaya çalışsam da çok zorlanıyorum.
Kendime vakit ayıramamama ev işleri kişisel bakım daha niceleri geçtim.
Oğlumla çözüme kavuşsak belki herşey biraz daha kolaylaşacak.
Sadece duygularımı paylaşmak istedim bunları ancak bir anne anlayabilir..
B
Büşra K. ..
16 Aralık 2025 11:25
Ah Buket Hanım büyük kızım 22 aylık küçük kızım 2 buçuk aylık İkisi de kucak istiyor İkisi de İlgiye muhtaç ev işleri yemek Kişisel bakım hepsi birbirine giriyor bazen İkisi de ağlayınca Benim de oturup ağlayasım geliyor çok farklı duygular Her gün aynı duyguları yaşıyorum inanın yalnız değilsiniz Siz de ekstra olarak tabii çalıştığınız için büyük Çocuğunuz haliyle gelir gelmez ilgiyi kendine istiyor sizde de bayağı bir sıkıntı aslında Hem çalışma Hem ev işleri Hem kişisel bakım Hem çocuklar ne diyeyim çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun
T
Tuğba B. ..
16 Aralık 2025 11:44
Çalışmıyorum amasizi çok iyi anlıyorum .Oğlunuz da küçük ilgi bekliyor aslında ondan hırçınlığı.Size yardımcı olan yüklerinizi hafifletecek birisi varsa çok iyi olur sizde biraz nefes alırsınız