Psikolojik Baskı
161 görüntüleme
A
Asena D.
28 Kasım 2025 08:07
Bebegim 11 ay 4 günlük emeklemiyor yani emekliyor ama bir iki gidim sadece koltuklardan tutturuyoruz tutunuyor. Gitmedigim özel hastane ayrı klinik kalmadı.devlete ayrida götürdümtembel bu dediler ama yaşına girecekhala emeklemiyormu yürümüyomu baskisindan kafayı yemek üzereyim ek gida konusunda yemiyor yemiyor neler ettim yemiyor doktirlar yemiyorsa bırakzaten ömrü boyunca yiyecek diyorlar kilomuz boyumuz yerinde ama ben hala çevre baskısıni uzerimden atamiyorum. Neolur bilgisi olan benimle paylaşabilirmi ? Teşekkür ediyorum 🌸

Ümran A.
28 Kasım 2025 08:31
Merhabalar etraftakiler hep bir şey söyler zaten, takmamaya çalışın. Bebeğiniz sağlıklıysa gerisini boş verin. Emeklemek gelişim basamağı değil emeklemek zorunda değil her bebek. Yürüme ise 18 aya kadar beklenir daha yaşında bile değil bebeğiniz sağlık sorunu yoksa elbette yürüyecek inşallah. Endişe etmeyin, sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallah 🐣
A
Asena D.
28 Kasım 2025 08:32
Çok teşekkür ediyorum susmuyorlar ya kafayı yedirtecekler bana deniycem takmamayi sağolun
R
Rabia T.
28 Kasım 2025 08:35
Merhaba çocuğunun aynısından bir tane daha bulabilr misin tüm dünyayı arasan.. bulamazsın.. çünkü o çok özel ve tek.. baskı eminim çok fazladır hemen herkesin farklı konularda baskılar yaşadığına eminim. Brnce birisi bebeğiniz için yorum yaptığında 'evet hala böyle şahsına münhasır izleyip göreceğiz'.diyerek çocuğunun özel olduğunu belirt. Ayrıca bu sekilde bir durum yaşayanların genelde emeklemeden yürüdüüğüne şahit oldum.. ferah tutun kalbinizi♥️
B
Buket ..
28 Kasım 2025 08:35
Her bebek farklıdır kardeşim yanlış hatırlamıyorsam 2 yaşına kadar yürümed araştırdığımda da 9-18 ay arasında yürürler diye gördüm. Kafanıza takmayın destekle ayakta duruyorsa elbet bir gün yürüyecektir siz alıştırma yapmaya devam edin yürüme arkadaşı varsa onu kullandırtın
A
Asena D.
28 Kasım 2025 08:37
Rabia hanım çok teşekkür ederim ruhumu ferahlattiniz
Z
Zeynep A.
28 Kasım 2025 08:38
Ben çocuk diyetisyeniyim suan ara verdim 10 aylık bebeğim var başlangıçta anne sütüne yorum yapıldı , şimdi ek gıda da yemediği için yorum yapılıyor :))) demek istediğim şey mesleğiniz yasınız bilginiz ne olursa
Olsun etraftakiler çok daha biliyor :)) onları duymayın. Benim bebeğim alerjik bebek zaten kısıtlı besin alıyor önce covid sonra el ayak en sonunda da ağır bi nezle atlattı yaklaşık 2 aydır doğru düzgün yemiyor. Gelişimi sınırlarda normal gidiyor dert etmiyorum. Bi dönem gelir yer bi dönem gelir yemez. Açlıkta değiliz elhamdülillah keyfi yemiyorlar. Tercihlerine saygı duymak lazım
Olsun etraftakiler çok daha biliyor :)) onları duymayın. Benim bebeğim alerjik bebek zaten kısıtlı besin alıyor önce covid sonra el ayak en sonunda da ağır bi nezle atlattı yaklaşık 2 aydır doğru düzgün yemiyor. Gelişimi sınırlarda normal gidiyor dert etmiyorum. Bi dönem gelir yer bi dönem gelir yemez. Açlıkta değiliz elhamdülillah keyfi yemiyorlar. Tercihlerine saygı duymak lazım
A
Asena D.
28 Kasım 2025 08:38
Buket hanım eşim bende geç yürümüşüz bizim bide bebegimizin totosu ağırkendini hiç yormuyor okadar rahatokadar keyifci ki bi görseniz yok böyle bişi uyurken bile ayak ayak üstünde
A
Asena D.
28 Kasım 2025 08:40
Zeynep hanım çocuk gelişim mezunu ana sınıfı öğretmeniyim çalışmıyorum oglum keyifci rahatdoktorlar bile keyifcibu tembel dedi ek gıda hala yemiyor ev yemekleri biz ne yersek ondan tadiyor öyle seviyor saygı duyuyorumama etrafımdakiler susmuyor susmuyor cinnet gecircek gibi oluyorum. Bir değil iki değil.
Z
Zeynep A.
28 Kasım 2025 08:40
Emeklememe konusunda da benim bebeğim son ana kadar dönmedi mesela. Ki dönme emeklemeye göre önemli bi basamak. Bazı çocuklar hiçbir gelişim göstermeyip aniden yürüyorlar . Kızım önce denedi ayakta kalmayı korktu. Elinden tutsam bile adım atmak istemiyor asla ısrar etmiyorum deneme yapmıyorum . İnstamom lar yüzündne insanlar paranoyak olacak
A
Asena D.
28 Kasım 2025 08:42
Çocuğum elinden tutunca yürüyor adım atıyor ama heryere dönerek gidiyor gelişimiiyi çok şükür elhamdülillah bütün bebekler sağlıkla büyüsün inşallah herkesi engelledim şuan iyiyim 😂

Fatma A. U.
28 Kasım 2025 08:43
Etraftakiler her haltı biliyor ben normal doğurdum o öyle olmaz normal doğumda öyle yapılmaz diyen bile oldu
Onun için kimseyi dinlemeyin her çocuk aynı değil kimseyi dinlemeyin eğer dinlersek birinin saçını başını yolmamız an meselesi😊
Onun için kimseyi dinlemeyin her çocuk aynı değil kimseyi dinlemeyin eğer dinlersek birinin saçını başını yolmamız an meselesi😊
Z
Zeynep A.
28 Kasım 2025 08:43
Benim 2. Üniversitem de okul öğretmenliği:))) siz daha iyi biliyorsunuz ki her çocuk başka :)) doktorların iyi dediği çocuğu hastanelerde süründürmeyin.mesela dönme olması şart benim abim dönmemiş bile . Ne sürünmesi ayakta durmamış. 1 yaşından epey sonra aniden ayağa kalkıp yürümüş. Çok tembel bi bebekmiş . Sizin bebeğinize Doktorlar bakmış sorun yokmuş. Bu kadar . Hiç kendinizi de bebeğinizi de yormayın
A
Asena D.
28 Kasım 2025 08:44
Fatma hanım ramak kalmıştı köşeden döndüm 😎
Z
Zeynep A.
28 Kasım 2025 08:45
Eee daha ne olsun çocuk adım atıyormuş ki zaten 11 ayda gayet yeterli erkenci bile
A
Asena D.
28 Kasım 2025 08:45
Zeynep hanım doktorlar bizede sorun yok dedi bende emeklememişim şuaniyiyim rahatım hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum bütün bebeklerimiz sağlıkla sihatle ve huzurla büyüsunler inşallah
A
Asena D.
28 Kasım 2025 08:47
Yok olmazmış yaşına girecek akranlarıhep yürüyor emekliyormuş bakamamişim ben yerlere atiyormusum cocugu hep yerler dedikleride oyun matı üstünde oyuncaklar var ki orada oynasin diye var. Cahillik bir saltanat olsa devrim kurmuştuk devrim.
H
Hicran Y.
28 Kasım 2025 08:55
Benimde ikinci oğlum çok geç yürüdü. Ayaklarının üzerine çok geç bastı 11-12 aylıkken yeni yeni tutunup basıyordu. Ayakta dursun diye neler yapmazdım durmazdı. Doktor normal diyordu 14 aylıkken yürüme arabası ile tutunup yürümeye başladı 16-17 aylıkta artık bağımız yürüyordu.şimdi 22 aylık koşturup oynuyor. Bizim alerjik sıkıntılarımızda vardı tabi. Doktorları dinlemek lazım
A
Asena D.
28 Kasım 2025 08:58
Bizim bişi yok çok şükür tembel totosu ağır götürdüm çok dr. Ama hepsi tembel dedi benim çevre susmuyor e hali ile anneyim takıyorum. Ama rahatladım yorumlarda