Probiyotik Kullanımı

259 görüntüleme
Ç

Çisem T. K. ..

Premium Üye
21 Temmuz 2026 22:53
15 aylık bebeğim, koruyucu dozda (haftada 3 gün 1 ölçek ) bactrim kullanıyoruz. Bununla birlikte hangi probiyotik vermeliyim ? Probiyotik ve çinko düzenli olarak vermek sıkıntı oluşturur mu antibiyotik kullandığı sürece ? Bactrim dışında 14 gün kadar önce, novasef iğne kullandı günde 1 tane, 6 gün boyunca. Bağırsak florasını nasıl düzene sokacağım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Temmuz 2026 22:54
Probiyotik Kullanımı ve Bağışıklık Sistemi

Bebeğinizin antibiyotik kullanımı sırasında probiyotik ve çinko takviyesi konusunda dikkatli olmak önemlidir. Probiyotikler, bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olan yararlı bakterilerdir.

Probiyotik Seçimi

Bactrim kullanırken probiyotik olarak Lactobacillus veya Bifidobacterium türlerini tercih edebilirsiniz. Ancak, çocuğunuzun özel ihtiyaçlarına göre en uygun probiyotiği belirlemek için bir pediatriste danışmanız önerilir.

Probiyotik ve Çinko Kullanımı

Antibiyotik kullanımı sırasında probiyotik ve çinko takviyesi bazı durumlarda sıkıntı oluşturabilir. Bu nedenle:

1. Probiyotik dozajı: Antibiyotik dozajı arasında en az 2-3 saat bırakın.
2. Çinko dozajı: Çinko takviyesini doktorunuzun önerdiği şekilde ve dozda verin.
3. Takviye sıklığı: Takviyeleri düzenli olarak, ancak aşırı dozda vermeyin.
4. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin özel durumunu değerlendirerek en uygun takviye planını belirleyin.

Bağırsak Florasının Düzenlenmesi

Bağırsak florasını düzenlemek için:

1. Probiyotik takviyesi: Yukarıda belirtilen probiyotik türlerini kullanın.
2. Prebiyotik içeren besinler: Bebeğinizin diyetine prebiyotik içeren besinler (örneğin, muz, elma) ekleyin.
3. Emzerme: Eğer mümkünse, emzirmeyi sürdürün veya emzirme danışmanından destek alın.

Bebeğinizin sağlığı için en iyi kararı verme konusunda doktorunuzla görüşün.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Sevim T.

Sevim T.

21 Temmuz 2026 23:13
Kaledion damla tavsiye ederim aç karına da çok etkili kendim tabletini kullanıyorum bebek için damlasını kullanmıştım ilk 3 ayda memnun kalmıştım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir