Probiyotik Kullanımı

94 görüntüleme
E

Ezgi K.

27 Kasım 2025 10:58
Probiyotik ve prebiyotik nedir ne amaçla kullanılır
Afranur K.

Afranur K.

27 Kasım 2025 11:13
Bağırsak floranızdaki yararlı bakterileri desteklemek için kullanılır.
Doğum sonrası ben kendim için kullandım vücudum çok yıprandığı için bağırsaklarım da yoruldu.

Bebeğim de uzun süre yoğunbakımda yattı ve çok yüksek dozda antibiyotik kullandı. Doktor da bağırsak florasını düzenlemek için bebeklere özel olan formunu verdi.

Dipnot: bebekler doğduğunda vücutları sterildir. Yani bağırsaklarında da ne yararlı ne de zararlı bakteriler vardır. Normal süreçte zaten doğduktan sonra bağırsakları başta olmak üzere vücudunda bakteriler oluşur. Benim ekstra kullanma sebebim doğar doğmaz henüz vücut kendini toplamadan ilaç kullanmaya başlamış olmasıydı.

Eğer bebeğinizde bir sorun yoksa bir doktor tavsiye etmediyse kullanmanızı önermem.

Kendiniz bir problem yaşıyorsanız, karnıyarık otu tohumu tozu ve pre-probiyotik desteği alarak bağırsaklarınızı yeniden düzenleyebilirsiniz.
E

Ezgi K.

27 Kasım 2025 11:17
Sürekli ishal ve kabız oluyor onun için kullanmak gereklimi
Afranur K.

Afranur K.

27 Kasım 2025 13:14
Buna bence bi doktor karar vermeli çünkü sürekli ishal ya da sürekli kabız demiyorsunuz. Arada döngüsel bi geçiş var. Sebebi sizin tükettiğiniz bazı gıdalar da olabilir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir