Prematüre Sayılır mı?

205 görüntüleme
D

Didem A. ..

24 Haziran 2025 13:31
Bebeğim 36+6 da 2070 kilo 48 cm doğdu hiç küvezde kalmadı sarılık oldu ama 10 günde geçti. Bebeğim İlk doğduğunda ben kendisinin prematüre olduğunu söyledim lakin oradaki hemşireler değil dedi. İlk gittiğimiz doktorumuz bile prematüre değil dedi ısrarla sormama rağmen eğer bebeğin bir hastalığı olmazsa her ay bana kontrole gelmene gerek yok dedi 1 ay öncesine kadar farklı bir doktora gittiğimde ise bu bebek prematüre demir damlası, kan ilacı, probiyotik ve Multivitamin yazdı mutlaka kullan her ay düzenli bana kontrole geleceksin dedi. Şimdi de kafam karıştı bebeğim prematüre mi? Her ay kontrole götürmeli miyim yoksa gerek yok mu? Birisi yardımcı olabilir mi? Şu an bebeğim 3 ay 16 günlük.
N

Nimet Ö.

24 Haziran 2025 13:45
Benimki de 36+6 2140 doğdu. Küveze girmedi. Ertesi günü eve geldik. 20-25 gün sarılık geçirdi. Premature değil Çünkü 9 aylık oluyor zaten. Ama biz her ay mutlaka kontrole gidiyoruz 5. Aydayız. 6. Aya kadar gideceğiz.
N

Nimet Ö.

24 Haziran 2025 13:45
45 cm doğdu bu arada
D

Didem A. ..

24 Haziran 2025 14:25
Bu gittiğim doktor bana geç prematüre bebeğin dedi valla anlamadım
A

Aysima K.

24 Haziran 2025 14:40
Bebeğim 36+6 da 2540 gr 48 cm doğdu ve evet gün olarak prematüre kabul edildi 37 olsa prematüre olmayacak ama 1 gün ile prematüre denildi. Demir ilacına da prematüre kabul edildiği için 2 aylıkken başlatıldı. Ve her ay kontrolle çağırdı. Bence doktornuzu değiştirmeyi deneyin
D

Didem A. ..

24 Haziran 2025 14:43
İnternette okuduğuma göre 37 öncesi doğanlar hep prematüre bebek olarak geçiyormuş. Takviyelere geç başladığımız için bir şey olmaz inşallah
Ş

Şilan D.

24 Haziran 2025 14:43
Merhaba Osman hocanın bir canlı yayını vardı orada kendi oğluma rutin olarak probiyotik kullanmıyorum demişti bende sadece hastalık alerji zamanlarında kullanıyorum dediğiniz hafta gayet normal prematüre değil bebeğiniz bence umarım yardımcı olabilmişimdir😇
D

Didem A. ..

24 Haziran 2025 14:45
Aaa öyle mi bana 6 aylık olana kadar kullanacaksın dedi probiyotiği
Ş

Şilan D.

25 Haziran 2025 06:26
Yani benim oğlum süt alerjikti biz birkaç ay kullandık sizin başka özel bi durumunuz yoksa.. bence prematüre değil sizin bebeğiniz 37. haftanın içinde dünyaya gelmiş zaten gelişiminde bir problem yoksa endişelenmeyin bence😇
D

Didem A. ..

25 Haziran 2025 06:37
Doktoruma bir kere daha soracağım ya da başka bir doktora daha giderim teşekkür ederim 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir