Prematüre Göz Muayenesi

388 görüntüleme
A

Ayşe E.

16 Haziran 2025 15:27
Merhaba hocam,
Oğlum 12.04.25 de 35+0 da doğdu. 16.05.25 de 34 günlükken göz doktoruna gittik doktor damlasız muayene yapıp reflekslerinin iyi olduğunu ve sorun olmadığı söyledi. Ama prematürelerde ROP muayenesinin önemli olduğunu okumuştum siz ne düşünüyorsunuz? Şuan 65 günlük göz teması kuruyor nesne takip ediyor ama tekrar göz muayenesi gerekir mi?
E

Ebru T.

16 Haziran 2025 17:30
Kızım 34+1 doğumlu. 30 gunlukken klasik göz muayenesi yapılmıştı. Hersey olağan sekildeydi. Ancak çocuk doktorumuz rop önerdi. 3. Ay içinde yaptırın demişti ve 3 buçuk aylıkken yaptırdık ankarada. Tek muayene yapıldı. Tekrarı istenmedi. 9 yada 10 aylıkken damla ile yeniden göz doktoru muayene etti. 1 buçuk yaşta yeniden kontrol istedi duruma göre rop isteyebilirim dedi. Suan kızım 17 aylık. Temmuz ayında genel tüm kontoller içi gidicez. Klasik muayene ile rop un muayene şekli çok farklı. Çocuk doktorunuzun yorumu nedir??
A

Ayşe B.

19 Haziran 2025 01:42
Kesinlikle yaptırmalısınız kızım prematüre 1740 gr 35+4 de dogdu normal göz muayenesi iyiydi ancak rop muayenesinde kanama tesbit edildi çok şükür dogumsalmış zamanla kendi emildi ve geçti ama eğer doğumsal olmayıp rop nedenli olsaydı lazer ya da ameliyat olması gerekecekti ve bu tedaviye geç kalınması körlük ile sonuçlanabiliyor çok düşük kiloda doğmamışsa haftanız çok erken değil muhtemelen sorun yoktur ama yine de içiniz rahat etmeli diye düşünüyorum geçmiş olsun
İlsu O.

İlsu O.

20 Haziran 2025 08:53
Merhaba oğlum prematüre 31 haftalık 1575 gr doğdu 57 gün küvözde kaldı hastanede ilk iki kontrolünü oldu taburcu oluncada 3 kere gittik Rop kontrolüne 2-3 hafta aralıklarla değişti sıklığı bu ay tekrar gideceğiz. Rop kontrolü çok önemli normal göz muayenesi gibi değil. Tüm prematüre bebeklerde Rop kontrolü olmalı. Doktorunuzla görüşürün onlar bebeğinizim durumuna göre sizi yönlendirecektir. Kimi bebek 2 hafta aralıkla gidiyor kimi 1 ay. Bizim doktorumuz son kontrolden sonra bakacağım belki 1 yaşa kadar gerekmeyebilir demişti.

Geçmiş olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi.
H

Hatice Ö.

20 Haziran 2025 08:59
Prematüre bebeklerde rop muayenesi kesinlikle yapılmalı
D

Dinar A.

5 Temmuz 2025 16:49
Urfa’da çapaklanma için gitim direp rop aldılar bende bilmeden yaptırdım oğlumun gözü kanadı resmen çok pişmanım 3 gün geçti hala öyle kanli içi 😞
A

Ayşe A.

5 Temmuz 2025 18:16
Bizde yaptırdık ilkinde kanama alanı çıktı 2 hafta sonra tekrar istedi o zaman normaldi bence yapılması gereken bi muayene
E

Ebru T.

6 Temmuz 2025 05:04
Dinar hanım geçmiş olsun öncelikle. Rop kanama yapmaz ama kanlanma yapabilir. Yani göz beyazinda kanamış kan oturmuş gibi kirmizilik oluyor ne yazikki. 1 hafta gibi bi sure içinde o kanlanma durumu müdahalesiz geçecektir. Ancak kanadı tabirinizde gerçek bi kan akışı durumu gözlüyor iseniz mutlaka bi hekime başvurun.
A

Ayşe E.

7 Temmuz 2025 22:17
Öncelikle cevaplayan herkese teşekkür ederim. Rop muayenesi yapıldı çok şükür içim rahatladı bir sorun da çıkmadı. Ebru hanımın dediği gibi muayene sonrasında göz beyazında benekler halinde kanlanma oldu ve birkaç günde geçti. Muayene esnasında oğlum biraz uykuluydu gözünü tam açık tutmak için tel kullandılar ondan olduğunu düşünüyorm ben kanlanmanın ama dediğim gibi hemen geçti 3 4 günde.
E

Ebru T.

9 Temmuz 2025 03:55
Cok çok geçmiş bitmiş olsun Ayşe hanım. Yaptirmakla çok iyi yapmışsınız. Ve muayene sırasında bebeginizin yanında olabilmeniz cok büyük şans. Biz etlikte yaptırmıştık ve aileden hiç kimseyi almayıp kapıyı kitliyorlardi 😔 o mini minnacik bebeklerin aglama sesleri gitmez kulağımdan. Ve evet gözleri açık sabit tutabilmek için bi alet kullaniyorlar bebeklerde cok küçük ve hassas oldukları için gözlerine kan oturuyor. Bizim iki göz yanlarında vardi 1 haftada geçmişti. Herkeste farklı günlerde geçiyor ama en nihayetinde geçiyor. Rabbım sağlıkla ilerlemeyi nasip etsin hepimize 🤲🏻🤲🏻
A

Ayşe E.

14 Temmuz 2025 12:28
Amin Ebru hanım teşekkür ederim. Aileden yanına almamaları kötü olmuş bence alınmalı benim içim gitti ağladı hele o aparat takılınca beş saniyelik muayene de olsa bakamadım çok ağladı bide ama yine de yanına oldum tuttum oğlumu. Keşke her hastene doktor iyi olsa keşke dedirtmese ama maalesef işte. Allahım hepimizi iyi doktorlarla iyi insanlarla karşılaştırsın.
S

Songül Ö.

14 Temmuz 2025 14:07
Benim bebeğimde 34+3 2640 olarak doğdu 4 ay 12 günlük göz muayenesi yapıldı miyop ve astigmat çıktı doktor 1 yaşında kontrol önerdi zamanla geriler dedi ama içim içimi yiyor böyle bir durum yaşayan var mı
S

Sifa D.

14 Temmuz 2025 16:58
Neonataloji derneğimin belirlediği Rop izleme kriterleri
1) 34 haftadan küçük veya 1700 grdan daha düşük doğum ağırlığı ile dünyaya gelmiş olma,
2) 34. Haftadan ve 1700grdan büyük doğmuş olsa bile kardiyopulmoner destek (kalp ya akciğer sorunları sebebiyle yoğun bakımda destek) almış veya bebeği takip eden klinisyen tarafından “riskli” olduğu düşünülen bebeklerin rop yönünden takip edilmeleri önerilmektedir.
Bebeğinizin doğum haftası ya da doğum kilosu iyiyse, yoğun bakımda kalp veya akciğer ile ilgili bir destek tedavisi almamışsa doktorunuz risk görmediği için herhangi bir öneride bulunmamış olabilir.
İstisnalar elbette vardır ama 32. Haftadan sonra roptan sorun yaşama ihtimali oldukça az sanırım ya da ben görmedim diyebilirim. Evlatlarımızı sağlıkla büyütelim 🙏🏻
K

Kübra A. ..

14 Temmuz 2025 19:08
Kesınlıkle yapılmalı benımde ıkızlerım var prematüre kızımda goz teması vardı nesneyı takıp etme vardı ama 3 aydan sonra sasılık oldugunu fark ettık rop muayenesi ıle erken teshıs oldu ve suan gözlukle neredeyse duzeldı
R

Rüya G.

18 Temmuz 2025 08:56
Benim kızımda 32 haftalıkken doğdu şuanda gayet sağlıklı her kontrollerini yaptırmaya gayret ediyoruz rop olarak biz 6kere yaptırmak zorunda kaldık ve şuanda herşeu normal hiçbir sorun çıkmadı 1yaşında gelmeniz gerekiyor dedi göz muayenesi yapmamız lazım sonradan bişey çıkmasın diye anne olarak kafamızda soru işareti olmaması için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir