Prematüre Beslenme
113 görüntüleme
M
Merve Ş.
23 Eylül 2025 13:14
Bebeğim 34+4 2145 kilo doğdu şuan 31 günlük ve 3300 kilo
2-3 saatte bir besliyorum
şimdi 2. Aya girdik geriden geldiği için 2-3 saatte bir beslemeye devamı etmeliyim
yoksa 4 saatte bire mi geçmeliyım
2-3 saatte bir besliyorum
şimdi 2. Aya girdik geriden geldiği için 2-3 saatte bir beslemeye devamı etmeliyim
yoksa 4 saatte bire mi geçmeliyım
E
Elif D.
Psikolojik Danışman
23 Eylül 2025 13:32
Premature annesiyim. 2. Aya kadar gece gündüz 2 saatte bir emzirdim. 3. Aydan sonra gündüz yine 2 saatte 1 emzirdim gece uyandıkça emzirmeye döndüm ama kızım yine 2 saatte bir emmek için uyandı. Aylar geçtikçe büyüdükçe gece mesafe uzuyor ama siz yine de süreyi uzatmayın. Maksimum 3 saat derim ben. Doktorlar daha rahat davranıyorlar bu konuda ama ben süre uzatma taraftarı değilim ilk aylar benim fikrim. Sevgiler 💚

Eda S.
23 Eylül 2025 13:34
Kilo alımı iyiyse çişli bezi 5 6 taneyse günde acıkma sinyallerini takip ederek besleyebilirsiniz çünkü bebekler bazen saat başı bazen 3 4 saate bir memeyi isteyebilirler
P
Pınar D.
23 Eylül 2025 14:13
Prematüre bebeklerde biraz farklı bu durum bizimki 1190 kilo doğdu yanıma
geldiğinde 1750 kiloydu 4 kilo olana kadar 2 saate bir emzirdim ,daha sık beslemek ilk 3 ayda önemli, ben süreyi uzattım uyuduğunda uyandırmadım o hafta kilo alımı yavaşladı özellikle doktorumuz 4 saati geçirmememizi söyledi
geldiğinde 1750 kiloydu 4 kilo olana kadar 2 saate bir emzirdim ,daha sık beslemek ilk 3 ayda önemli, ben süreyi uzattım uyuduğunda uyandırmadım o hafta kilo alımı yavaşladı özellikle doktorumuz 4 saati geçirmememizi söyledi

İlsu O. K.
24 Eylül 2025 15:27
Merhaba; 31 haftalık 1570 gr
doğdu oğlum düzeltilmiş 4 aylık 5.ayına girecek.
Gündüz 3-4 saat arayla besleniyor. Gece 1'de en son besleniyor sonra 6.30/7 'e kadar uyanmıyor.
Prematüre bebeklerde beslenme sıklığı zamanında doğan bebeklerden biraz daha farklı gidebiliyor. Bu yüzden Çocuk Doktorunuzun bebeğinizin özelinde sizi yönlendirmesi daha doğru olacak.
Ama kabaca beslenme sıklığı için;
Gece için
28-30 gün ilk 1 ay ( 3 saatte 1 kan şekeri düşmemesi için süreyi genelde uzattırmayı istemez doktorlar o yüzden bebek uyandırılmalı)
30-40 gün gece uyuması için 4 saate kadar (yine bebeği uyandırmak gerekebilir)
40-50 gün arasında 4-5 saate kadar (gece zaten kendi ağlamasa bile ses çıkarmaya başlar çünkü bakım ihtiyacıda gelir)
50-60 gün arasında 6 saate kadar bebeğin uyumasına izin verilebiliyor..
Gündüz
Bebeğin talebine görede 1 saat daha erkene çekilebiliyor, talebi yoksa gece gibi devam edebiliyorsunuz.
doğdu oğlum düzeltilmiş 4 aylık 5.ayına girecek.
Gündüz 3-4 saat arayla besleniyor. Gece 1'de en son besleniyor sonra 6.30/7 'e kadar uyanmıyor.
Prematüre bebeklerde beslenme sıklığı zamanında doğan bebeklerden biraz daha farklı gidebiliyor. Bu yüzden Çocuk Doktorunuzun bebeğinizin özelinde sizi yönlendirmesi daha doğru olacak.
Ama kabaca beslenme sıklığı için;
Gece için
28-30 gün ilk 1 ay ( 3 saatte 1 kan şekeri düşmemesi için süreyi genelde uzattırmayı istemez doktorlar o yüzden bebek uyandırılmalı)
30-40 gün gece uyuması için 4 saate kadar (yine bebeği uyandırmak gerekebilir)
40-50 gün arasında 4-5 saate kadar (gece zaten kendi ağlamasa bile ses çıkarmaya başlar çünkü bakım ihtiyacıda gelir)
50-60 gün arasında 6 saate kadar bebeğin uyumasına izin verilebiliyor..
Gündüz
Bebeğin talebine görede 1 saat daha erkene çekilebiliyor, talebi yoksa gece gibi devam edebiliyorsunuz.
T
Tunay A.
24 Eylül 2025 18:16
İlsu hanım bu beslenme aralıkları düzeltilmiş yaşına göre mi baz almalıyım. Bebeğim 59 günlük takvim yaşına göre , düzeltilmiş yaşına göre 16 günlük hangi saat aralığını baz almalıyım

İlsu O. K.
24 Eylül 2025 23:41
Merhaba Tunay Hanım; doktorunuz aksi bir durum belirtmediği sürece bebeğinizin gelişim,büyüme,beslenme gibi tüm sürecini 2 yaşa kadar düzeltişmiş üzerinden düşünmelisiniz. Prematüre bebeklerde bebeğin genel sağlık durumuna, kilo durumuna göre beslenme sıklığo farklılık gösterebilir bu yüzden çocuk doktorunuz size en doğru bilgiyi verecektir.
Sağlıkla büyütün
Sağlıkla büyütün