Prematüre Bebekte Uykuya Geçerken Huzursuzluk
478 görüntüleme
B
Berfin ..
22 Haziran 2026 20:54
32+5 olarak doğdu şuan düzeltilmiş 2 aylık 3 haftadır hayatımız kabusa döndü gece gündüz farketmez her uykuya geçerken aşırı ağlama huzursuzluk oluyor yani uyanıklık süresi yüzünden dahada huzursuz oluyor resmen kısır döngü içerisindeyiz. Prematüre bebeklerde 6-10 hafta arasında uyuya geçişler zorlaşabiliyormuş diye okudum ama bunu yaşayan kimseyi duymadım çok çaresiz hissediyorum bebeğimi her türlü uyutmaya çalışıyorum ama beceremiyorum en sonunda artık yorgunluktan bayılıp uyuyor bunu yaşayan ve çözüm önerisi olan var mıdır

Mavi ..
22 Haziran 2026 21:08
Anne sütü veya mama hangisi ile besleniyorsa artık. Doyduğundan emin misin? Benim de prematüre idi çok fazla gazı oldukları için maalesef böyle oluyor 2 ay bende yaşadım. Demir damlasını kullanıyorsan oda huzursuzluk yapıyor. Havalar ısındı artık bol bol banyo yaptır. Ve yarım kundak yapabilirsin oda rahatlatır onu.
B
Berfin ..
22 Haziran 2026 21:18
Anne sütü veya mama hangisi ile besleniyorsa artık. Doyduğundan emin misin? Benim de prematüre idi çok fazla gazı oldukları için maalesef böyle oluyor 2 ay bende yaşadım. Demir damlasını kullanıyorsan oda huzursuzluk yapıyor. Havalar ısındı artık bol bol banyo yaptır. Ve yarım kundak yapabilirsin oda rahatlatır onu.
N
Nazlıcan
Premium Üye
22 Haziran 2026 22:16
Benim bebeğim de prematüre değil ama 37 haftalık doğdu, biraz da minikti haftasına göre. Benim bebişim de uykuya aşırı direniyor, çığlıklar ağlamalar vs.. uyanık da tutsam zorla da uyutsam uyumuyor ve huzursuz, ağlıyor… Bağırsak gelişimi tam olamadığı için gaz problemi aşırı fazla yaşadık, şu anda 5 aylık ama hala hafiften yaşıyoruz tam bitti diyemeyeceğim. Biz o huzursuzluk döneminde istemeye istemeye battaniyede sallamaya alıştırdık ve daha yeni kendi isteğiyle bıraktı artık sıkışıklık hoşuna gitmemeye başladı
B
Berfin ..
22 Haziran 2026 22:18
Benim bebeğim de prematüre değil ama 37 haftalık doğdu, biraz da minikti haftasına göre. Benim bebişim de uykuya aşırı direniyor, çığlıklar ağlamalar vs.. uyanık da tutsam zorla da uyutsam uyumuyor ve huzursuz, ağlıyor… Bağırsak gelişimi tam olamadığı için gaz problemi aşırı fazla yaşadık, şu anda 5 aylık ama hala hafiften yaşıyoruz tam bitti diyemeyeceğim. Biz o huzursuzluk döneminde istemeye istemeye battaniyede sallamaya alıştırdık ve daha yeni kendi isteğiyle bıraktı artık sıkışıklık hoşuna gitmemeye başladı
N
Nazlıcan
Premium Üye
22 Haziran 2026 22:35
Nazlıcan hanımcım sizle başka konu üzerinden konuşmuştuk belki hatırlarsınız yine huzursuzluk üzerine yakınmıştım idrar yolu enfeksiyonumuz geçti ama anlayamadığım bir şekilde çok huzursuz ve daha önümüzde çok uzun vakitler var diye çekiniyorum elimden birşey gelmedikçe sanki ona iyi gelemiyormuşum gibi hissediyorum çözüm bulmak için resmen yapmadığım şey kalmadı
B
Berfin ..
22 Haziran 2026 23:01
Ay evet ben de şimdi isminizi görünce hatırladım, benimki 5 aylık oldu artık oturduğumuz sokak ve eşimin ailesinin oturduğu sokak bizi tanıyor ağlaması yüzünden ve beni görenler acıyarak bakıyorlar 😂 Yani inanın ben de aynı şeyleri hissediyorum sizinle, ama zamanla gerçekten azalıyor. Muhtemelen çok yoğun bir gaz probleminiz de vardır ve sizin bebişiniz kaldı mı bilmiyorum ama kendi bebeğimin bu garip ruh halini küvezde kalmış olmasına da bağlıyorum birazcık. 5 gün kaldı. Doğduğu gün vizimleydi 30 saat kadar sonra küveze alındı önce günde 1 sonra günde 3 kere gittim. Anne bi var bi yok bence çocuk bi tuhaflaştı, o yüzden huzura eremiyor bence şu an
R
Rabia K. ..
22 Haziran 2026 23:01
Tam gaz zamanları aslında en önemli detay doyuyor mu ve gazi var mı tam zamanında doğan bebeğim akşamdan sabaha kadar ağladığını bilirim hiç üzülmeyin 4. Aydan sonra yavaş yavaş bitecek kolaylaşacak destek alın üzülmeyin bunların hepsi geçici bir sürecin parçası
B
Berfin ..
22 Haziran 2026 23:08
Tam gaz zamanları aslında en önemli detay doyuyor mu ve gazi var mı tam zamanında doğan bebeğim akşamdan sabaha kadar ağladığını bilirim hiç üzülmeyin 4. Aydan sonra yavaş yavaş bitecek kolaylaşacak destek alın üzülmeyin bunların hepsi geçici bir sürecin parçası
R
Rabia K. ..
22 Haziran 2026 23:12
Çok haklısınız keşke destek alabilsem eşim yoğun çalışıyor onun dışında destek olabilecek kimse yok o yüzden biraz yıpranmış ve yorgunum o yüzden rutin oluşturamıyorum bu son krizle oluşturduğum rutin bozuldu hepimize sabırlar diliyorum
R
Rabia K. ..
22 Haziran 2026 23:15
Hepsi geçecek bebeğiniz sizin düzeninize siz ona iyice alisacaksiniz çok güzel günler sizi bekliyor yenidoğanlarda bu tarz ağlama atakları özellikle de akşam çok sık oluyor
B
Berfin ..
22 Haziran 2026 23:17
Şöyle bı 6 aylık olsun inanın daha kolay oluyor daha uzun uyuyorlar gün içinde sizinle oyunlar oynuyorlar yani zevkli kısım başlıyor bence sadece bu ilk zamanlarda bolca sabır ne çektim bı ben bide Allah bilir 4. Aya kadar sabah 5 te uyudu bebeğim ne yaptıysam olmadı bir gün akşam 8 de yattı bütün düzeni baştan oturdu
N
Nazlıcan
Premium Üye
23 Haziran 2026 18:01
Bizim bebişi doğumdan hemen sonra kuvöze aldılar 17 gün kuvözde kaldı bende bazen ayrılık kaygısı güven problemimiz var gibi hissediyorum eşim buna çok inanmıyor çocuk uyuduğunda uzun saatler uyuyor ve uykusu gelmediği zamanlarda mutlu diye ama biz işte her açıdan düşünüyoruz Bu durumları yaşayan birilerinin olduğunu bilmek biraz içime su serpiyor sanki sadece ben yaşıyormuş gibi hissediyorum o ağlarken bende ağlıyorum sinir krizi geçiriyorum nasıl geçecek bu günler inanın bilmiyorum 3 haftadır bu şekildeyiz sanki 3 yıl gibi geldi bana dışarı çıkmak istemiyorum biri evime gelsin istemiyorum durum böyle şimdilik
B
Berfin ..
23 Haziran 2026 19:00
Biz 5 aylık olduk ben hala böyleyim, evin düzeni vs hiçbir şey kalmadı çocuk ağlıyor ben ağlıyorum 😅 Bizimki bu ara huy edindi, gündüz sadece 1 uyku yapıyor 2-3 saat kadar onu da emerek uyuyup ayağımda durmak şartıyla yapıyor, bazen koltuğa ya da yatağa yapıştığımı düşünüyorum belim ağrımaya başladı artık bu durumdan dolayı ama uyusun da nasıl uyursa diyorum… Normalde yüzüstü uyurdu sünnet olduğu için yüzüstü uyutamıyorum o yüzden uyku kalitesi çok düştü… Arkadaşlarıma bakıyorum hiçbirinin bebeği böyle değil, kimse bu kadar kriz yaşamıyor ama geçecek heralde inanıyorum geçeceğine.. Sabır…
İ
İrem Ü.
23 Haziran 2026 20:00
Hanımlar konusu değil buranın belki ama lafı geçiyor, tanıdık isimler olunca yazmak istedim. Uyku eğitimş çok popüler oldu. Benim bebeğim sakin bir yapıda değil gaz sancısı çekiyor ve çoğunlukla kucakta ya da memede uyuyor. 3 ayını doldurmak üzere ve zaten ağlayan bir bebek, onu zorlamak gelmiyor içimden, hali hazırda gece ağlayarak uyanıyor zaten uykuya geçmeyen direniyor. Ağlatmadan mümkün olmayacağını düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz
B
Berfin ..
24 Haziran 2026 03:43
Hanımlar konusu değil buranın belki ama lafı geçiyor, tanıdık isimler olunca yazmak istedim. Uyku eğitimş çok popüler oldu. Benim bebeğim sakin bir yapıda değil gaz sancısı çekiyor ve çoğunlukla kucakta ya da memede uyuyor. 3 ayını doldurmak üzere ve zaten ağlayan bir bebek, onu zorlamak gelmiyor içimden, hali hazırda gece ağlayarak uyanıyor zaten uykuya geçmeyen direniyor. Ağlatmadan mümkün olmayacağını düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz
Yükleniyor...