Prematüre Bebekte Galaktozemi

108 görüntüleme
Melek M.

Melek M.

3 Ağustos 2025 12:33
27 haftalık doğum yaptım 40 gündür küvezde olan bebeğim bir süre tpn ve anne sütü ile beslendi. İki gün önce bebekte galaktozemi olabilir dendi ama öncesinde bu hastalığa dair bir belirti göstermemişti. Hastalık hakkında bilgis olan bu durumu yaşayan var mı
İlsu O.

İlsu O.

4 Ağustos 2025 21:28
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun annesi.
Bildiğim kadarıyla anne ya da babadan genetik geçebiliyor.
glaktoz içeren süt ürünlerinin diyetten tamamen çıkarılması gerekiyor anne sütüde dahil. Glaktozsuz formül mamalarla veya süt alternatifleri ile besleniyor bebek. Bebek genelde anne sütüyle ya da mamayla beslenmeye geçtikten bir süre sonra farkediliyor. Doktorlar size daha doğdu bilgiyi verecektir.

Çözülmeyecek bir şey değil annesi kalbinizi ferah tutun bebeğiniz ve siz çok güçlüsünüz bunu unutmayın bizde 47 gün kaldık yoğunbakımda 🙏🏻
Melek M.

Melek M.

5 Ağustos 2025 03:23
Teşekkür ediyorum. İnternette o kadar çok bilgi kirliliği var ki aklımı kaçırasım geliyor bazen
İlsu O.

İlsu O.

5 Ağustos 2025 21:34
Çok haklısınız özellikle yoğun bakım sürecinde çok zor. Prematüre bebek bakımıyla ilgili bir kitap edinebilirsiniz eminim bir çok endişenizi hafifletecektir. Yoğun bakım doktorlarınıza güvenin eğer aklınız hala kalıyorsa bir çocuk doktoruna danışabilirsiniz. Sağlıkla kucaklayın evladınızı🙏🏻
Melek M.

Melek M.

6 Ağustos 2025 03:18
Önerdiğiniz bir kitap var mı
E

Emine Ş. ..

6 Ağustos 2025 05:01
İnci Candemir prematüre bakım kitabı
İlsu O.

İlsu O.

6 Ağustos 2025 20:44
İnci Candemir'in Youtube üzerinden videolarını izleyebilirsiniz kendisi prematüre bebek ailelerine online danışmanlıkta veriyormuş. Ama kitap size çok iyi gelecektir ondan eminim 🙏🏻☺
Melek M.

Melek M.

6 Ağustos 2025 20:51
Çok teşekkür ediyorum 🌸
İlsu O.

İlsu O.

10 Ağustos 2025 18:54
Melek Hanım merhaba; bebeğinizin sağlığı ile ilgili tanı koyulabildi mi acaba?
Melek M.

Melek M.

10 Ağustos 2025 19:06
Merhabalar. İzmir’e özel bir laboratuvara tahlil gönderdik. Dün sonucunu gönderdiler yok denildi yarın da hastanedeki doktorla görüşeceğiz bakalım ne diyecekler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir