Prematüre Bebek ve Sünnet Mevzusu

227 görüntüleme
E

Edanur C. ..

28 Haziran 2025 04:05
Bebeğim duzeltilmiş 5 duzeltilmemiş 6 aylık çocuk doktorumuz bebek 10 kiloya yaklaşınca sünnet ederiz demişti 6. Ay kontrolünde kilosuna bakınca bence artık sünnet ettirmelisiniz cerrahtan randevu alın yaptırın dedi hocam sünnet için idael ay ve kilo nedir ve sünnet sonrası süreçlerde nelere dikkat etmeli ,aranızda erken sünnet yaptıran varmı varsa nasıl geçti hangi doktor yaptı ☺️
S

Sevilay A. Y.

28 Haziran 2025 04:44
Benim oğlumda prematüre biz de tam altı aylıkken düzeltilmiş beş aylıkken sünnet yaptırdık Ürolog yaptı anesteziden uyanırken ağladı  ondan sonraki süreç çok rahat geçti çok şükür tek yapmanız gereken beze yapışmamasını sağlamak onun için de bolca merhem sürmeniz gerekiyor bir de kakasını yaptığında takip Edip yapar yapmaz hemen temizlemeniz lazım enfeksiyon kapmaması açısından
E

Edanur C. ..

28 Haziran 2025 04:51
Yaa öylemi maşallah 🧿 darısı başımaolsun inşallah çocuk cerrahisiden randevu aldık götürecegim inşallah bakalım ne olacak ☺️ bardak koydunuzmu bideilk 1 hafta zor diyorlar,hangi doktora yaptırdınız Sevilay hanım
G

Gözde G.

28 Haziran 2025 10:24
Merhaba benim bebeğimde prematüre 4 aylık düzeltilmiş 2 aylık şuan. Doğduktan 2 ay sonra 5 kg iken sünnetini yaptırdık ve verdiğim en iyi karar diyebilirim hiç bişey anlamadan ağrısız sızısız hatta ağlamadan geçti gitti bile. Doktorunuzda onaylıyorsa daha bile erken aylarda yaptırmanızı tavsiye ederim
S

Sevilay A. Y.

29 Haziran 2025 05:03
Şanlıurfa da göre yaıyoruz edanur hanım oyüzden burda yaptırdık new hastanesinde ama memnun kaldık evet fuyduk bardağı ama yapmadık zaten bardak koymanın amacı beze yapışmaması icin bolca krem sürüp bide bezini katlamadan bol bi sekilde bağlarsanız hic bi sıkıntı cıkmayacaktır bide sünnetten 2 gün sonra bi cay kasığı zeytün yağı damlattım ama doğal olacak buna annemin önerisiydi. Bı sekilde atlattık darısı size inşallah
E

Edanur C. ..

29 Haziran 2025 05:06
Anladım Sevilay hanım çok teşekkür ederim zeytin yağı ve bez önerisini Dikkate alacağım teşekkür ederim yanıtınız için 🩵
M

Melike A. ..

1 Temmuz 2025 11:17
Benim oğlum 4aylıkken oldu prematüre değildi ama zayıf doğmuştu baya o yüzden biraz toparlanınca yaptırdım samsunda bir doktor var lokal anestezi ile yapıyor genel anestezi küçük olduğu için tercih etmedik doktor çok iyi işinde şehir dışındanda çol giden var bende sungurludan gittim tavsiye ederim gerçektem gitme durumunuz varsa ilk 3gün bardak kesip koyduk bizde kakası falan bulaşmasın beze değmesin diye çünkü ilk 3 gün su değmemesi lazım krem verdi birde kantoron yağı damlatttık ve oğlum hiç sünnet olmamış gibi geçirdi günlerini erken sünnet gerçekten çok iyi oluyor
Z

Zümrüt A. K.

12 Temmuz 2025 10:35
Merhabalar biz de 1810 gr doğduk. 8 aylıkken 7 kg civarı sünnnet oldu. Bardak kullanmadık doktor tavsiye etmedi ama kremi sürmek önemli beze değmemesi için. Bir de en önemlisi yapışıklık olmaması için pipiyi günde 2 kere aşağı doğru indirmek gerekiyor bu işlemi yapmazsanız pipide yapışıklık oluyor ve tekrar cerrahi müdahale gerekiyormuş. İlk 1-2 gün biraz zor mızmız geçiyor ama o kadarı da normal sanki.
K

Kübra A. ..

14 Temmuz 2025 19:15
İkizlerim var 34 haftalık doğdular doktorumuz düzeltilmiş 2 aylık olunca gel demişti ama biz ayriyetten kasık fıtığı da vardı düzeltilmiş 2 aylık olunca ameliyat yaptırdı ne kadar küçük yaptırırsanız o kadar iyi çünkü emeklemeden sürünmeden acıları daha az oluyor
M

Merve K.

30 Temmuz 2025 10:40
Lokal anesteziyi kacıncı aya kadar yapıyorlar. Biz 37 hafta 1900 gr dogduk. Su an 6 aylık 6300 gr. 7. Ayında yaptırabilir miyiz acaba ?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir