Prematüre Bebek Gelişimi

173 görüntüleme
S

Sevilay ..

20 Şubat 2026 12:34
29+2 doğum kilosu 1360 gram şuan 4 aylık ve 3950 gram normal mi ? Prematüre bebeklerde aylık kç gram kilo alması gerekiyor neye göre hesaplanıyor. Gelişimi doğduğu tarihe göremi yoksa düzeltilmiş ayına göremi ilerlemesi gerekiyor?
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

20 Şubat 2026 21:40
Düzeltilmiş yaşa göre takip ediliyor gelişimi yine kilosu da doğum kilosuna göre takip ediliyor
M

Meltem D.

3 Mart 2026 06:26
Öncelikle hayirli olsun sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Allah. Prematurelerde normal doğum yasi sadece ve sadece asi icin gecerli. Duzeltilmis yaşa göre hesaplıyoruz herseyi. Bebegin belli bir kiloya ulaşması persentila göre bakılır. Bunu sizin hesaplamaniz imkansız. Ama chapcpt yu yüklerseniz size kabaca hesap yapabilir. Ama en sağlıklısı bir çocuk doktorunun gormesi olur. Onlar takip ediyor sizi her gittiğinizde size normal ileri yasa geri kaldığını söylüyor. Pramature annesi olmak gerçekten inanılmaz zor
N

Nazile A.

29 Mart 2026 22:15
32 haftalıkken bebegim normal doğum ile dogum yaptım ve premature bir bebegim oldu.16 gün yoğun bakımda yattı. 2 kez bronsiolit ten hastahanede yattı. Birçok kez hastalık geçirdi. Topuk kanında KAH çıkmıştı sonrasında normale döndü o kadar zorlandım ki şimdi oğlum 3 yaş olacak zordu ama başardım şükür ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir