Prematüre Bebek Gelişimi

86 görüntüleme
B

Busenur Ö.

11 Haziran 2025 22:24
Hocam kızım 19mart 2023te fetal distressten 33 haftalık doğdu. Doğum kilosu 1800 boyu 42cm şuan doğum tarihine göre yaklaşık 27aylık kilosu 12 boyu en son 82cmydi 1ay önce boy ve kilo açısından gelişimi nasıl? Bir de yaklaşık 40 kelimesi var bildiği kelimeler ile ikili cümlesi var anne al, cikcik gel gibi dediğimiz kelimeleri tekrarlamaya yeni yeni başladı ama yuvarlayarak pek anlaşılmıyor ve kelime sayısı biraz az. Oyun gruplarına gidiyoruz haftada 2 gün yaşıtlarıyla bir arada tutmaya da çalısıyorum. Ben çocuk doktoru, psikiyatri, noroloji gibi etkileşimli tüm alanlara götürdüm pek sıkıntı görmediler ama sizce konuşma açısından gelişimi nasıl? Terapi vs almam gerekir mi biraz daha beklemelimiyim.
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

12 Haziran 2025 14:55
Açıkçası büyük bölümlerde anormal bir şey saptamamış olması ve normal olarak dile getirilmesi benim açımdan güzel bir bulgu. Çocuğunuzun düşük kiloyla doğduğu hesaba katarsak ve kız çocukları normale göre de birazcık geriden gittiğinde hesaba katarsak tam elimde percentler olmamasına rağmen özel bir sorun beklemem. Eğer algıda sorun yoksa çocuğun konuşma yetisini artırmak için onun pratik yapacağı bir ortama konulması en doğru tercih olacaktır. Şu anki durumda kreşe ya da hep aynı çocukların bulunduğu bir oyun grubuna gönderilmesi çocuğunuz için oldukça iyi gelecektir. Bu sayede pratik yaparak gelişimini üstüne koyabilir…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir