Prematüre Bebek Ek Gıda

85 görüntüleme
D

Didem Y.

12 Temmuz 2025 16:31
Prematüre bebekler fizyolojik ayına göremi düzeltilmiş ayına göremi ek gıdaya başlamalı acaba
S

Sifa D.

12 Temmuz 2025 16:48
Merhaba, genelde çok istisna bir durum yoksa düzeltilmiş ayına göre başlarlar. Çünkü ek gıdaya başlamak için destekli şekilde oturmaya başlamış olmaları, yiyeceklere ilgi göstermeleri gerekir. Bu da genelde düzeltilmiş 5-6 ay dolaylarında olur.
Prematürelerin ek gıdaya erken başlayıp başlamamasına yönelik çalışmalarda erken başlamanın üstünlüğüne dair bir bulgu olmadığı için acele etmeye de çok gerek yok aslında.
D

Didem Y.

12 Temmuz 2025 17:08
Çok teşekkür ederim yorumunuz için doktorumuz tadımlara başlattı bana da çok saçma geldi çünkü daha oturmaya başlamamış bir bebek düzeltilmiş 3 buçuk fizyolojik 6 buçuk aylık kaşık ucuyla tadımlara başlamamızı söyledi
S

Sifa D.

12 Temmuz 2025 21:25
Tabii neden bu öneride bulunduğunu ekstra özel bir durum olup olmadığını bilmiyorum ama 3.5 ay bu zamana kadar duyduğum en erken ay sanırım. Bazen bebeklerin hazırbulunuşluğunu artırmak, ağızlarını uyarmak için tadım gibi değil ama hafifçe ağzına sürerek farkındalık yaratmak ve oral gelişimine destek olmak isteyebilirler ama bu tadımdan farklı bir durum ve ek gıdaya geçiş değil. Hatta bazı yenidoğancılar eğer bebek sadece anne sütü alıyorsa, yeterli kiloyu alıyorsa ek gıdaya daha da geç başlanabileceğini söylüyor ama tercih meselesi tabii. Benim bebeğim düzeltilmiş 5.5 kronolojik 9 aylıkken başladık biz.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

13 Temmuz 2025 08:02
Kaç haftalık bebekleriniz acaba? Benim oğlum 36+5 de doğdu.Ek gıdaya düzeltilmiş yaş olarak başlayacak ozaman
S

Sifa D.

13 Temmuz 2025 12:16
Merhaba, sizin bebeğiniz terme oldukça yakın doğmuş yani doğum kilosu da düşük değilse, belki doktorunuz sizi kronolojik ayına göre başlatabilir ama normalde evet prematürelerde düzeltilmiş ayına göre başlanıyor genelde.
Ayşegül A.

Ayşegül A.

13 Temmuz 2025 13:32
2290 doğdu.bugün 58 günlüğüz. 48 günlükken 3350 ydi kilomuz.çarşamba gidicez bir daha.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir