Prematüre Bebek Asla Ek Gıda Almıyor

58 görüntüleme
T

Tuğba O.

26 Haziran 2025 21:07
34 haftalık doğdu 2345 kg olarak. Şu an tam 14 aylık ama formül mama dışında kesinlikle hiçbir şey kabul etmiyor. Dişleride var ama çiğneme yetisi yok gibi. Sudan bile nefret ediyor onu dahi içmiyor. Çok çaresizim ne yapabilirim. Şu an 11 kg
D

Damla N. M.

26 Haziran 2025 21:36
Benimde bebeğim şuan 13 aylık ve yemek yemiyordu sadece mama istiyordu geceleri daha sık istiyordu gündüzden. Gündüzleri açlık seviyesini uzatmak için uzun bir süre yemek yedirmedim unuttumak için oyun vs oynadım 3 ana öğüne düşürmek için. Gece yatmadan önceden bisküvili süt veriyorum daha iyi tutmaya başladı ama malumunuz dişler arada dengemiz şaşabiliyor
E

Ebru T.

27 Haziran 2025 05:43
Acaba bi hastalık olabilir mi bebeginizde. Belki yeniden gelecek olan dişlerin sancısı vardır. Belki bogaz ağrısı vardır. Düzenli tuvaletini yapıyor mu. Kabızlık durumlarında da beslenme reddi olabiliyor rahatsız oldukları için. Çiğneme yetisi olup olmadigina emin olun ve eline mutlaka gözetim altında olmak kaydıyla kolay yenilebilecek gıdalar verin. Krep kankek yumuşak muz şeftali yumuşak erik gibi. Bunlar hem yatması kolay hem çiğnemeye teşvik edici gıdalar olur. Bide şu var eğer hastalık durumu yok ise mamaya güvenip kolaya kaçma egilimi olabilir. Yemesi kolay ürünler yada çorbalar deneyin. Yemedi ac kaldı mama vereyim içsin durumunu biraz azaltmaya çalışın. Ac kalmasın ama acıkınca o çorbayı da içiyorlar yavan ekmeği de löp löp yiyorlar. Cok stres yapmış yemiyo yemiyo diye uykularim kaçmış ve 10 gün önce artık yeter açlıktan olmezsin acıkınca da yersin diye kafamda rest çekerek bu duruma önce kendimi sonra da kızımı adapte ettim. Başlarda zor oluyor ama acıkınca yiyolar lafını tecrübe ettik. Siz hastalık durumundan emin olun var yok sonrasina bi yol çizin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir