Prematüre Bebek

231 görüntüleme
S

Seher A. ..

17 Haziran 2025 09:28
Oğlum 27+5 hafta 1070 gr doğumlu suan 25 aylık 10.500 gr 87 cm boy. Yürüyor ancak tutunup kalkamıyor emekleme yoktu. Düzenli olarak sürekli beyin ultrasonu yapıldı 65 gün küvöz süreci oldu,kanama vs olmadı entübe olmadı. Nöroloji doktorumuz mr gerek duymadı sadece cesarete ihtiyacı var diyor ama içim rahat değil. Nasıl bi yol izlemeliyiz
M

Melek A. T. ..

17 Haziran 2025 14:06
Merhabalar ne zaman yürümeye başladı acaba çocuğunuz düzeltilmiş kaç aylikken
S

Seher A. ..

17 Haziran 2025 16:01
Düzeltilmiş 20 aylıkken bağımsız adım armaya başladı suan düzeltilmiş 22 aylık
M

Melek A. T. ..

18 Haziran 2025 19:10
Benimde bebeğim 27+2 de 1050 gram olaraktan doğdu şuan düzeltilmiş 9 aylık.65 gün yoğun bakım sürecimiz oldu bizdimde kanama olmadı. Bugüne kadar iki defa ultrason çekildi temiz çıktı. Sizinle sürecimiz birebir aynı nerdyse. Bayramdan önce çocuk doktorumuzun isteği üzerine mr çektik ve beyin de hasar çıktı bu yüzden yürüme oturma konuşma da gecikmeler olacağı bunun için fizik tedavi ve ilerde konuşma terapistine yönlendirildik. Bugün nöroloji doktorumuz ile sonucu görüştük 12. Aya kadar adım atmazsa hemen fizik tedaviye başlayın derim ama isterseniz de süreci hzilandirmak için şimdiden başlayabilirsiniz dediler . Bende öğretmenim ve yaz tatilinde bu süreci değerlendirmek için fizik tedavi arayışına girdim. Bu yüzden size de sordum dediğim gibi süreç benzer olduğu için
M

Melek A. T. ..

18 Haziran 2025 19:12
Bu arada bir hafta sonra tam 9 aylık olucak ama hala tamamen desteksiz oturma yok.en fazla 3 dakika oturuyor sonra bı şekilde kendini arkaya atıyor.
S

Seher A. ..

18 Haziran 2025 21:27
Peki koltuk kenarına koyduğunuzda ya da elinden tuttuğunuzda ayakta kendi ağırlığını taşıyor mu ? Biz fiziğe gittik ama oğlumun fizikle ilerlemesi olmadı açıkçası bıraktık süreci kendisi yönetti kendini hazır hissettiğinde yapıyor herşeyi
M

Melek A. T. ..

18 Haziran 2025 22:14
Evet koltuk kenarına tutunarak ayakta durabilir ya da ben ellerinden tuttugumda ayakta durabilir sizin çocuğunuz tam olarak ne zaman oturdu düzeltilmiş olarak. Umarım bizim için faydası olur ilk defa deneyeceğiz bilemiyorum
M

Melek A. T. ..

18 Haziran 2025 22:16
Birde konuşma var mı acaba ilk ne zaman konuştu süreç nasıl oldu. Kusuruma bakmayın lütfen her ne kadar premature bebeklerin süreci zor olduğunu bilsemde annelik iç güdüsü ile merak ediyorum
S

Seher A. ..

19 Haziran 2025 05:36
Bebeğinizi kıyaslamayın, ben de bu süreçte çok sordum ama hepsi birbirinden farklı 25 haftalık beyin kanaması geçiren bebek 12 aylıkken yürüdü ama benim oğlum kanama vs olmadığı halde yürümedi. Konuşmaya çok erken başladı 10 aylıkken anlamlı kelime kurmaya başladı sonra ikili cümleler kurmaya başladı düzeltilmiş 7 aylıkken oturmaya başladı
S

Seher A. ..

19 Haziran 2025 05:52
Fizik tedaviye başlamak için 12. Ayı beklemeyin bence işe yarayıp yaramayacağını giderek anlayabilirsiniz 12. Ay yürümesi için bi sınır değil öncelikle 18. Aya kadar yolu var hatta prematüre bebeklerde 24 ay
M

Melek A. T. ..

19 Haziran 2025 17:45
Yok seher hanım zaten beklemeyi düşünmüyorum en kısa zamanda başlayacağız tedaviye

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir