Pramatüre Görme
69 görüntüleme
S
Saliha N.
13 Mart 2026 18:06
35+4 hafta doğan 40 günlük bir bebegım var göz teması kurmuyor bır nesneyı takıp etmıyor 30 cm yaklasıyorum yıne kurmuyor ama memeye yaklasınca onu sanırım görüyor ya da reflex olarak hemen emiyor 20 günlükken rop muanesı yapıldı doktor gözlerının saglıklı oldugunu söyledi yine de bebeğimin otizmli olmasından endişe ediyorum bu durum normal mi ?

Selin E.
13 Mart 2026 18:43
Benim fikrimce bebeğiniz daha çok küçük o sebeple bulanık görüyor. Göz teması kurmak için erken olduğunu düşünüyorum. Kötü şeyler düşünmeyin tadını çıkarmaya çalışın zaman hemen geçiyor.
L
Lale
13 Mart 2026 18:48
Göz takibi [2.ayda](2.ayda) başlar. O daha minacık flu görüyor zaten
S
Saliha N.
13 Mart 2026 18:55
Göz takibi [2.ayda](2.ayda) başlar. O daha minacık flu görüyor zaten
S
Saliha N.
13 Mart 2026 18:55
Benim fikrimce bebeğiniz daha çok küçük o sebeple bulanık görüyor. Göz teması kurmak için erken olduğunu düşünüyorum. Kötü şeyler düşünmeyin tadını çıkarmaya çalışın zaman hemen geçiyor.

Selin E.
13 Mart 2026 19:05
Lohusalıktan mıdır nedir bilmiyorum ınsanın aklına her şey geliyor;(
S
Saliha N.
13 Mart 2026 19:06
Bende sizin gibiydim kızım 3 gün yoğun bakımda kaldı bi daha toparlayamadım. Bi baktım 5 aylık olmuş ama ben hiç tadını çıkaramadım bir şeyler için endişelenmekten. O yüzden diyorum tadını çıkarın. Ben yenidoğanken fotoğraf bile çekmemişim doğru düzgün evham yapmaktan
B
Begüm A.
13 Mart 2026 20:14
Merhabalar ,ben özel eğitim öğretmeniyim naçizane fikrim otizmli düşünmeniz için çok çok çok erken daha çok küçük bebişiniz ki bir de 35 te doğmuş, bence de zaman çoook hızlı geçiyor ve sosyal gülümseme göz teması 2. Aydan sonra başlıyor ve yavaş yavaş 3. 4. ayda sizi tanıyor bu zamanların geleceğini düşünerek kendinizi motive edin anın tadını çıkarın
S
Saliha N.
13 Mart 2026 20:48
Merhabalar ,ben özel eğitim öğretmeniyim naçizane fikrim otizmli düşünmeniz için çok çok çok erken daha çok küçük bebişiniz ki bir de 35 te doğmuş, bence de zaman çoook hızlı geçiyor ve sosyal gülümseme göz teması 2. Aydan sonra başlıyor ve yavaş yavaş 3. 4. ayda sizi tanıyor bu zamanların geleceğini düşünerek kendinizi motive edin anın tadını çıkarın