Pozitif Normal Doğum Hikayesi

108 görüntüleme
R

Raziye A.

14 Aralık 2025 10:29
merhaba ben 8-5 çalışan bir memurum 8 Şubat son adet tarihimdi mart ayında hamile olduğumu öğrendim hamile olduğumu öğrendiğim günden itibaren haftada en az üç gün yürüyüş olacak şekilde hamilelik sürecime başladım 12. haftadan sonra yürüyüşlerimin üzerine haftada iki gün hamile pilatesi de ekledim 12. haftadan 39. haftaya kadar bu döngü içerisinde devam ettim hiç pes etmedim üstelik Şanlıurfa gibi çok sıcak bir yerde yaşamama rağmen yürüyüşü de pilatesimi de hiç bırakmadım 20. haftaya kadar yürüyüşleri 5 km olarak planlayarak ilerledim 20. haftadan sonra 3 km’ye düşürdüm ve bu şekilde 39. haftaya kadar devam ettim biraz da vücudumu dinledim aslında çünkü 20. haftadan sonra havaların sıcak olmasının da etkisiyle beni zorlayan bir Sürece girmiş oldum ve bu yüzden yürüyüş mesafemi kısalttım. Gelelim doğum yaptığım güne(39+3); 10 Kasım’da her zamanki gibi akşam yemeğimi 18.00-19.00 arasında yedim ve saat 19.40 gibi eşimle yürüyüşe çıktım apartmandan aşağıya indiğimizde ufak bir sancı hissettim ama pek önemsemedim çünkü o zamana kadar gelen ufak yerleşme sancıları olabileceğini düşünmüştüm ve eşimle yürümeye başladım artık son günlerimin olduğunu da bildiğim için sürekli sekerek yürüyüş bacak açarak yürüyüş tarzında yürüyüşlerimi yaptım eve geldiğimde yine bir sancı hissettim eşime söyledim ve artık sence için dakika tutmaya başladık yürüyüşten geldikten sonra ne olduysa bilmiyorum benim sancılarım 21.00 dan itibaren 5 dakikada 1 sancıları başladı hemen ılık bir duş aldım ve pilates topumu yatak odama alarak ışığı kapatıp meditasyon tarzında kendimi odaklandım pilates topunun üzerinde dairesel hareketler öne arkaya pilates hareketleri yapmaya başladın ve gözüm kapalı bir şekilde nefes kontrolüyle kendime odaklandım artık saat 00:00 olduğunda sancıların neredeyse 2 dakikada 1 düşmüştü bu süreci ev ortamında geçirmek de beni ayrıca rahatlattı zaten 00.00 itibari ile de  devlet hastanesine giriş yaptık hemen doğumhane kısmına alındım önce eve muayene etti yumuşama olduğunu söyledi akabinde NST’ye bağlandım NST’de bayağı uzun kaldım açıklığımın dört santim olduğunu söylediler bunu söylediklerinde saat 01:00-02.00 arasındaydı NST’ye bağlı şekilde beklemeye devam ettim artık sancılarım dakikada bir olmuştu ve 02.00da ebe gelip muayeneettiğinde açıklığım 8 cmye çıkmıştı ebe doğumu başlatıyorum artık dedi ve suyumu boşaltıp doğumu başlattı ve ebenin yönlendirmelerini dinleyerek 02.43 (11 Kasım) bebeğim dünyaya geldi. İlk doğumum olmasına rağmen bu kadar kısa sürmesine ebelerde çok şaşırdı bebeğim sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Şanlıurfa’da olduğumuz için ebelerde çok tecrübeliydi hızlı ilerlettiler bu süreci ve devlet hastanesi olmasına rağmen biz doğum sürecimizden memnun kaldık. Hamile kaldığımda 53 kiloydum ve doğuma 65le girdim. Bu hikayeyi okuyan sevgili anne adaylarına söyleyeceğim tek şey asla iki kişilik beslenmeyin normal besleme sürecinize devam edin ve ASLA ASLA ASLA HAREKETSİZ KALMAYIN. Böyle güzel bir doğum süreci yaşamak istiyorsanız riskli olmadığı sürece her hareketi yapabilirsiniz. YÜRÜYÜŞ YÜRÜYÜŞ YÜRÜYÜŞ 😂

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir