Pozitif Normal Doğum Hikayem Epiduralli

109 görüntüleme
İ

İlayda B.

16 Haziran 2025 08:16
Merhabalar herkese,

Ben Balıkesir/Edremitte yaşıyorum burada özel bir hastanede tüm kontrollerim yapıldı süreçin tamamında herşey yolunda ilerledi, kilo alımımız gelişimimiz herşey yolunda ilerledi. şeker takibimi ben kendim yaptım zaten hipoglisemi tanılı olduğum için rutinde zaten ölçüm yapıyordum
Normal doğum planlaması istiyordum ama buradaki doktorum 34. Haftays kadar bu konu ile ilgili benimle hiç konuşmadı, sorduğumda beni geçiştiriyordu bense kendimi bu sürece hazırlamak istiyordum
Farklı doktorlar araştırmaya başladım ve İzmir de başka bir doktor ve ebe ile görüşmeye gittim son haftalarda olduğum için her hafta görüşmemiz oluyordu bizde İzmirde kaldık 3 hafta sonrasında artık evinize geri dönüp bebek ve kendimiz için çantalarımıo düzenleyio haftalık kontrollere gelip gidelim dedik nitekim öyle olmadı :)

Benim regl dönemlerim aşırı sancılı geçerdi bu sebeple yalancı sancılar beni hiç zorlamadı
Döndüğümüz haftanın perşembe günü doğum öncesi hamile çekimini yaptırdım cuma günü işe gittim ( organizasyon ve davet evim var bütün gün doğum günü için arka fon hazırladım sürekli eğilip kalkıyordum) derken biraz ağrım olduğunu hissettim ve ara ara su gelişi gibi küçük akıntılarım oluyordu buradaki devlet hastanedesinden randevu aldım ve gittim nstde sancılarım 60 çıkıyordu doktor yavaş yavaş İzmirdeki hastaneye gitmemi önerdi ama ben hiç birşey hissetmiyordum
İzmirdeki Ebem ile görüştüm ve oda sancıları hissetmediğimi öğrenince gelmeme gerek olmadığını söyledi, bende günümün kalanını olduğu gibi yaşadım gece sancılarımın tutacağından da korkuyordum ama bu sebeple 23.00 gibi tekrar gidip bir nst çekildim ve hiç sancım yoktu :)
Gönül rahatlığı ile evimize geldik ve uyudum. Cumartesi sabah 8.30 gibi tuvelete kalktığımda suyumun geldiğini fark ettim hemen eşime ve kardeşime ardındanda İzmirdeki Ebemize durumu bildirdik ve sinyal gelmişti artık yola çıkmaya hazırdık, suyumun gelmiş olmasına ragmen yine hiç ağrım yoktu 9.30 gibi yola koyulduk ve 12.30 da hastanemize giriş yaptıktık kontrollerimiz yapıldı ve nstde sancılarım 100 ve 3 dkk bir açıklığım ise 4 cmdi, düşük miktarda suni sancı verilmesini uygun gördüler bu arada hala hiç birşey hissetmiyorum :)
Suni sancı ile birlikte bol bol yürüyüş yaptık bol bol eğilip kalktım, 15.30 gibi tekrar kontrol edildiğinde açılmam 7 cm olmuştu ama hala sancı yada kramp hissetmiyordum ebe hanım bebişin kafasının arkasında su kalmış olabileceğini bu yüzden hissetmediğimi söyledi ve adını bilmediğim bir cubuk ile suyu açtı sonrasında krampları hissetmeye başladım ama dayanıkmayacak beni yoracak gibi değildi ancak ıkınmada güce ihtiyacın olacağı için epidural takılmasını istedim sancılar 1 dkk da bire düşmüştü saat 16.50 de doğumhaneye girdim
17.01 de oğlum doğdu 🌸🧿

Doğum sürecinde destekcileriniz çok önemli
Buradan bir kez daha canım kardeşime, eşime ve ebem Vildan hanıma da destekleri için çok teşekkür ederim

0 kesi 0 dikiş 0 yırtılma ile
38+5 de 3540 gram 51 cm oğlumu kucağıma aldım 🧿🧿🧿

Allah bütün hamişş dostlarıma gönüllerinden geçen gibi bir doğum nasip etsin 🤍

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir