Pozitif Normal Doğum Hikayem

275 görüntüleme
S

Simge K.

Premium Üye
6 Temmuz 2026 06:00
Ben evlendikten sonra kilo aldığım bir dönem hamile kaldım üzerine doğum kilosu eklendi, sürece başından ne olacağına şartlamamıştım hangisi bebeğim ve benim için sağlıklı olacaksa diyordum. Çok şükür gebeliğimde de bulantı bile olmadan çok rahat bir süreç yaşadım, doktorum en çok mutlu anne mutlu bebek dedi ve hep keyif almaya baktım. Kendimi kısıtlamadım sosyal aktivitelerime devam ettim. Yalan söylemeyeceğim pilates spor vs de yapmadım yürüyüş bile hafta sonları anca yaptım. Doktorum normal doğumu destekleyen bir doktordu, 38.haftada nst de düzensiz sancılar vardı, çatı muayenesiyle 2cm açılma var dedi. Sancı gelirse haber ver dedi 2 gün sonra nişan geldi, henüz bir sancı olmadı. 38 hafta 5 günde gece 2 gibi regli ağrısı gibi ufak sancılar başladı yarım saatte bir oluyordu ama dayanılmayacak şekilde değildi. İlk bebeğim olduğu için bilemedim hastaneye gittim (daha geç gitsem de olurmuş) 5 de hastaneye gittim, nst çatı muayenesi yapıldı açıklık yine 2cmdi bekleyelim dediler. 9 a kadar çok da sancılı bir ağrı çekmeden sancılarım oldu açıklık 3.5 cmdi. Suyumu patlattılar sancılar artmaya başladı, suni sancı 9.30 gibi verdiler. Sonra hızla açılma başladı , sancılar arttı epitural takıldı fakat ben bir fayda görmedim sanırım doğru takılamadı. Ebe pilates topu , eş ile yürüyüşler yaptırdı. Saat 12 de 8,5cm açılmam oldu doğuma alıyoruz dediler çok iri bir bebek değildi, 12.11 de başladı 3. Ikınma sonunda bebeğim dünyaya geldi 12.21 di saat doğum anı gerçekten 10 dk. O an büyülenmiş gibi oluyorsun bebeğine bakarken benim dikişli olmuştu uyuşturulup diktiler ama anlamadım bile. 12.45 de eşim ve doktorumun kolunda yürüyerek çıktım. Sonrası çok kolaydı 1 gün hastanede kaldım ve ağrı sızı hissetmeden devam ettim. Ben doğum korkusu yaşayan biriydim, endişelenmemeye çalıstım hamileyken anı anında yaşadım o hafta ne yapılması gerekse onu düşündüm. 1 adım sonrasını düşünmedim, doğumumu bile düşünmedim bir şekilde bebeğim çıkacaktı çünkü :) dönüp baktığımda ben bile normal doğurduysam anatomik engeli olmayan her kadın başarabilir diyorum
S

Selin A.

6 Temmuz 2026 07:40
Ayy ne güzel maşallah 🧿
S

Selin A.

6 Temmuz 2026 07:40
Benim de doğumum normal doğum oldu ama hiç pozitif değil sürecim 😄
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir