Pozitif Normal Doğum Hikayem 🩷

154 görüntüleme
B

Belgin S. ..

3 Ekim 2025 08:32
Ben tüm hamileliğimi pozitif doğum hikayeleri okuyarak geçirdim ve korkularımı öyle yenip doğuma korkusuz bir şekilde gittim umarım sizlere de destek olacak bir doğum hikayesi olur. gece 1 de nişanım geldi ama hiç ağrım yoktu tam 40 haftalık gününde doğdu benim kızım. yatıp uyudum sabaha karşı 5 te regl sancısı tarzı çok hafif bir ağrı ile uyandım 50 sn kadar sürüp geçiyordu ama düzensizdi 5 dk sonra oluyordu sonra 15 dk sonra oluyordu anlayacağın. sonra bir akıntı hissettim yataktan kalkop tuvalete gittim pembe pembe akıntım vardı hemen eşimi kaldırdım hurma yedim pilates topunda hareketler yaptım ardından duş aldım. Ogün zaten kontrol günümdü doktor eğer sancıların başlamazsa 40 haftan doldu tam günün geldi ya sezeryan yada suni sancı vereceğim dedi. normal doğum korkumu pozitif doğum hikayeleri okuyarak yenmiştim. ama sezeryan doğumdan çok korkuyordum çünkü serum ve iğne fobim var. neyse 9 gibi eşimle hastaneye gittik doktorum daha gelmemişti eşimin odasına gittik eşim hastanede çalışıyor ama nasıl rahatlık bizdeki hala sancılarım var ve sıklığı artmasa bile şiddeti artıyor oturduk bir güzel kahvaltı ettik😊 10 da doktorum geldi 2 cm açılmam olduğunu söyledi suni sancı verelim yoksa daha çok uzar süreç belki yarın akşama anca doğurursun ama suni sancı verirsem bu gece doğum yaparsın dedi 😁😉 suni sancıyı verdi 1 saat sonra ağrın gelecek suni etki eder dedi.12.30 da yatışım oldu. suni ağrılarım artmaya başladı doktor 1 saatte bir ağrı olacak sonra yarım saatte bir 20 dk da bir öyle düşecek 20 dk ya düşünce haber verin dedi benim sancım direk 1.5 dk ile başladı 1.5 dk da bir sancım geldi üzerimi değiştirmek için yataktan kalktım suyum geldi ebelere haber verdik doktoruma seslendiler doktorum muayene etti 4-5 cm açıklığın var hemen doğumhaneye alın dedi. dopumhaneye gittik akşam doğum olur dediler saat 1.20 falandı doğumhanede çok daha fazla şiddetlendi nefes alamayacak durumdaydım ama korku yoktu eşssiz bir mutluluk duygusallık vardı canım yanıyordu evet ama katlanabilir şekildeydi sanırım ki bana ebeler acı eşiğin yüksek senin dediler. karşı doğumhane de birine suni vermişler sonra sezeryan A alındı mesela. neyse saat 1.35 tı duşa alın beni belime su tutun rahatlamaya ihtiyacım var dedim eşimde yanımdaydı tüm doğum sürecinde. duşta sıcak su tutarlerkem belime kara kara düşünüyorum inşallah sevdiğim ebe abla yaptırır doğumu diye. neyse ben birden bağırmaya başladım çabuk beni burdan çıkarın bebeğim düşecek ıkınma hissi geldi kendimi tutamıyorum dedim beni diprek yatağa aldılar 1.40 ta direk doktoruma haber veriler 1.50 de 2 ıkınmada kızımı kucağıma aldım. Herkes şaşkın tabi herkes doğumu gece olacak diye bekliyor . Doktorum bile çok şaşırdı neyse 3 tane dikişin vardı epizyotomi kesi atıldı doğumu da doktorum yaptırdı 😊 doktorumu çok seviyordum ve ona çok güveniyordum bana hem doktor hem abla hemde kızıma ebe anne oldu. yani inşallah sevdiğim ebe gelir doğuma diye kara kara düşünürken normal doğuma hiç girmeyen doktorum benim yanımdaydı tabi eşim hastanede çalıştığı için birazda onun etkisi var. Ama şunu söyleyeyim şuan nasıl bir sancı çektiğimi dahi hatırlamıyorum. o normal doğum oluyorya direk kafası çıktığı an ohhh diyorsun ve herşey bitiyor hele kucağına verdikleri an o an işte bir ömre bedel çektiğin sncıyı bile unutuyorsun. doğum sonrası da ağrım vs hiçbir şeyim olmadı dikişlerden dolayı sadece otururken biraz acı hissediyordum o kadar. Benim doğum hikayem böyle umarım sizlere de böyle kolay doğumlar nasip olur 😊😉 Şimdi ise 84 günlük olduk bile❤️

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir