Pozitif Normal Doğum Hikayem

173 görüntüleme
Neslihan O. S. .

Neslihan O. S. ..

17 Haziran 2025 00:14
M![erhaba canım anne adayları :)
Öncelikle herkese kolay ve musmutlu doğumlar nasip olsun .. ben 38+4 te çatı muayenesi sonrası kızıma kavuştum . Herkeste aynı değildir ama beni çatı muayenesi hareketlendirdi . Geç 3 gibi hafif bel ağrısı yaşamaya başladım ağrı dayanılmayacak gibi değil fakat uyutmayacak bir huzursuzluktaydı . Doktoruma 1 gün önce gittiğim için çocuğun doğum kanalında olmadığını ve ortalama 2 haftamız olduğunu bildiğimden ağrının geçici olduğunu düşündüm :)) en son ağrılarım geçmeyince eşimle güle oynaya hastaneye gittik nstye bağlandık henüz bir doğum sancısı belirtisi yoktu 1 cm kadar açılmam olduğunu söylendi :)) tabi bunlar özel hastanede neyse eve geçtim 2 saat sonra doktor gelecek dediler tekrar döndüm doktor muayene edip 2 cm olmuş ve doğum başlıyor dedi :)) fakat hala dayanılmayacak bir ağrım sızım yoktu çok şükür :) doktorum yurtdışına çıkacağı için bana sezeryan teklif etti kabul etmeyince normal doğumu suni sancıyla hızlandırılmış 17:00 kadar doğumum gerçekleştireceğini iletti fakat ben kabul etmedim.. çünkü acelesi olan doktorumdu bizim acelemiz yoktu açılmalarıma suni sancı verecek bir aciliyet söz konusu değildi ve imza atarak çıktım hastaneden . Eve geldim ve duş aldım , sancılarım giderek artıp duruyordu dakikalar tuttum . Bu arada egzersiz ve nefes ile rahatlıyordum da .. fakat bu süreçle yemek yiyemedim :( daha sonra gebelik eğitimine gittiğim devlet hastanesine gidip açılmalarım ve doğumum için bilgi almak istedim . Hastaneye gidince açılmamın 2 cm kadar olduğunu söylediler ve aç kaldığından bebeğimin hareketleri azalmıştı bu yüzden yatışım yapıldı .. benim doğum hikayemdeki olumsuzluk açlıktan ötürü sürekli nstye bağlı kalışımdı.. bu beni hem hareket olarak hemde sancılarla savaşmak için kısıtlamıştı ama yine de anneliğin verdiği güçle hiç pes etmedim . Bi sıcak duş alma fırsatım olmuştu ki çok rahatlattı şiddetle tavsiye ederim .. benim hastanemde doğumda , duşta , sancılarda , egzersizlerde her şey size özel bir odada gerçekleşiyordu . ve en özel güvenli yanı bebek doğduğu andan itibaren hiçbir şekilde hiçbir sebeple yanınızdan ayrılmıyor her şey yanı başınızda oluyordu :)) açılmalarım güzel ilerliyordu ama çocuğun hareketleri risk içerdipinden sonlara doğru suni sancı takıldı . Daha sonra rahim ağzı açıcı bi şırıngayla otomatik ıkınmam başladı sancı geldikçe ıkınmam söylendi ve ben denilen her şeyi yaptım :) bu süreç benim için çok kolay geçti ıkınmalarımda zorlamadığımı düşünüyorum çocuğun kafası gelmeye başladı ve çatala çıktım bu çatal kısmında da ebelere harfiyen uydum ve bu süreçte kolaylıkla kızımı kucağıma aldım :)) o anda inanın her şey bitiyor ve geçiyor :)) size müdahale devam etse de siz hiçbir şey hissetmiyorsunuz çünkü kucağınızda bir can beliriyor :)) sevgili anne adaylarım bir can dünyaya getirmek tabi ki kolay değil ? Acı çekmeyeceğiz veya acıya dayanamıyoruz diye bir şey yok öncelikle bunu kendimize kabul ettirmemiz gerekiyor .. sezeryan ve ya normal ikiside sancılı ve acılı bir süreç fakat geçici .. bebeğiniz doğunca her şey geçiyor :) psikoloji çok önemli psikolojini hep diri tutun , ve şunu unutmayın doğum bu kdar zorlayıcı bir süreç olsaydı hiç kimse 2.3. Bebek istemezdi :)) kimsenin olumsuz doğum hikayesini sahiplenmeyin .. iyi düşünürseniz her şey iyi olacak unutmayın .. ben hep iyi düşündüm , yürüyüş yaptım , havuza gittim ödemsiz bir gebelik için çok çabaladım .. bunların etkisi olduğunu inkar edemem fakat psikolojim hep acıya duyarlı kaldı .. önemli olan sağlık sağlığımız :) pozitif doğum hikayeleri okuyarak , süreci az çok bilerek daha güzel bir hikayeye de siz imza atabilirsiniz :)
Unutmayın yaşayacağımız hiçbir şey bizden güçlü değil !!!
A

Ayşenur G. ..

17 Haziran 2025 22:16
Allah analı babalı büyütsün. Bu hikayeyi okuyan arkadaslar. Kontrolde Nst de ağrım gözükmesine ve 3 cm acilmam olmasına rağmen benim hiç ağrım yoktu. 5 cmden sonra hafif ağrılar hissetmeye başladım. Tamamen ağrı eşiği ile alakalı bir durum sanırım. Bir de çektiğiniz ağrıyı ağrı bittiği anda unutuyorsunuz. Allah vergisi bir olay. Mesela ben ağrı seklimi hatırlıyorum ama şiddetini hatirlamiyorum
Neslihan O. S. .

Neslihan O. S. ..

17 Haziran 2025 22:17
Allah razı olsun ❤️ ne güzel ne güzel maşallah süpersiniz Rabbim evlatlarımızı sağlıkla bağışlasın

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir