Pozitif doğum hikâyemm👣
683 görüntüleme

Merve T. ..
29 Mayıs 2025 21:21
Sevgili annelerim korkularınızi bir nebze hafifletmek için kendi doğumumdan bahsetmek istiyorum. Akşam 9 buçuk civarında sancılarım başladı hemen hastaneye gitmek istemedim çünkü her hangi başka bir terslik yoktu gece boyu egzersizler ve nefes egzersizleri kendi güvenli alanımda ve güvende hissettigim insanın yanında sancılarım sıkılaşana kadar düzene girene kadar bekledim en son sabah 5te hastaneye gittik. Yatisimiz yapıldı ilk doğumum olmasına rağmen 4 saat sonra doğum yaptım bu süreçte hastanede hem yanında rahat olduğum kişi bulundu sıcak duş aldım bel masajı yapıldı ve en önemlilerden doğru nefes kontrolü sağladım sancılarınızi daha kolay karşılarsiniz unutmayın bu önemli. Öğlene beklenen doğumum saat 9 buçukta egzersizler ılık duş bel masajı sayesinde daha kolay ilerleyip gerçekleşti. Hem ben hem bebeğim sağlıkla kavuştuk. Sancı çektiğiniz esnada istiğfar edebilirsiniz gayet normal bir durum lütfen korkmayın. Hepiniz sağlıkla kavuşun bebeklerinize kucak dolusu sevgiler 💐🤍
H
Hatice Y.
30 Mayıs 2025 19:25
Bence buraya herkes yaşadığı pozitif anları yazsın hamilelere moral olsun <3
Devlet hastanesinde vajinal doğum yaptım ve her şey çok güzel ilerledi doktorlar ebeler o kadar kibar ve ilgiliydi ki hepsi dualarımda kalacaklar. Doğumda olabildiğince ebeleri ve doktorları dinleyin ve dediklerini yapmaya çalışın. Hep beraber çabalandığında ve yönlendirmelere uyulduğunda doğum çok daha kolay olacak inanın. Doğumhaneye girerken gözlerinizi kapatın ve bebeğinizle buluşacağınız anı hayal edin.
Devlet hastanesinde vajinal doğum yaptım ve her şey çok güzel ilerledi doktorlar ebeler o kadar kibar ve ilgiliydi ki hepsi dualarımda kalacaklar. Doğumda olabildiğince ebeleri ve doktorları dinleyin ve dediklerini yapmaya çalışın. Hep beraber çabalandığında ve yönlendirmelere uyulduğunda doğum çok daha kolay olacak inanın. Doğumhaneye girerken gözlerinizi kapatın ve bebeğinizle buluşacağınız anı hayal edin.
Ö
Öykü K.
31 Mayıs 2025 15:57
ben doğum hikayemi şu an çok pozitif hatırlıyorum, kendim zorlaştırmışım fark etmeden. tamamen tecrübesizlik... şehir hastanesinde vajinal doğum yaptım. gece 4te suyum gelmiş fark etmedim meğer su öyle dizilerdeki/filmlerdeki gibi birden foşşş diye gelmiyormuş :) ben suyumun geldiğini anlamadım, gün içinde kanamam olunca hemen acile gittik. ilk muayenede suyum tamamen geldi ama açılma yoktu. akşam 9a kadar bekleyip açılma olmayınca suni sancı verdiler. sabah 9a kadar sancı çektim. kesinlikle şimdiki aklım olsa nefes egzersizi yapardım tek söyleyebileceğim şey bu. sabah 9a doğru doğumhaneye aldılar 9.49da doğurmuştum. bizim sıpa beni birazcık yırtarak gelmiş yaklaşık 15 tane dikişim vardı ama doğumdan hemen sonra ayaklanabilmek ilaç gibi geldi. ebelerin ve hemşirelerin dediklerini yapmak gerçekten çok önemli. o an canınızdan can gidiyor ama ben doğumdan sonra helallik istemeye gittim şahsen :) günde kaç kişi doğuruyor kim bilir... inşallah herkes bebişiyle sağlıkla kavuşur ♥️

Melike G. ..
31 Mayıs 2025 21:56
Bebeğim ilk günden itibaren hep tersti hiç dönmedi son dakikaya kadar bekledik doktorumla lakin dönmeyince beni ve bebeğimi riske atmamak için planlı sezeryan olmak için gün belirledik. O dönem de eşimin işi gerekeği şehir degistirmek zorunda kalmıştık lakin doktorumu değiştiremezdim son dakika haberi gibi oldu ama yapacak bir şey yoktu o 3 saatlik yolu biz 4,5 saatte gidiyorduk. Çok şükür ki doktorumun sayesinde bu süreci olumlu atlattık. Hep gözümde büyütüp korkunç bir şeymiş gibi anlattılar sezeryan doğumu lakin işin aslı hiç de öyle değilmiş doktorum ve güzel ekibiyle çok güzel ve sorunsuz bir doğum sürecim oldu. Genel anestezi ol, belden olma , hayatın boyunca bel ağrısı çekersin gibi bir çok söylemler oldu diyeceğim o ki hepsine kulağınızı kapatın ve dinlemeyin herkesin doğum süreci kendine özeldir tıpkı her bebeğin özel olduğu gibi ❤️ taburcu olmadan önce ameliyattan birkaç saat sonra hemşire beni kaldırıp yürütmeye başladı o an bana o acı çok fazla gelmişti ama iyi ki kalkıp o an beni yürüttü sonra 2. yürüyüşümde kendim kalkıp yürüdüm daha sonrasında da devamı geldi. Velhasıl çevrenizde size yorumlarıyla kötü enerji yayan kişilerden uzak durun ve en yakınınız bile olsa muhatabı kesin. Hiç kimsenin sizi ve bebeğinizi üzmesine izin vermeyin! Kolaylıkla,sağlıcakla ve iyi bir doktor ve ekibiyle mutlu doğumlara 🌼 doktorum benim için çok kıymetli iyi ki o 🙏
A
Ayşenur G. ..
31 Mayıs 2025 22:21
3 cm ile çok mutlu şekilde dogumhaneye gittim. Suni sancı verildi. 34 saat sonra doğurdum. İlk 24 saat hiç ağrı hissetmedim. Sonra yavaş yavaş ağrım oldu. Ağrılarımın arasında uyudugumu hatirliyorum. (Prenses doğum yapmadım) Şiddetli ağrım olduğunda beni sezeryana alın dedim ve ne sezeryanı tam aciksin bebisin geldi bile dediler. Yaklaşık 10 dk sonra bebeğimi gördüm. Hayatımda böyle bir his bilmiyorum, muhteşem bir his.Devlette doğum yaptım. anne bebek dostu hastaneydi
S
Sena K.
1 Haziran 2025 18:53
Sevgili anneler bir pozitif doğum hikayesi de benden 😅 16 haziran gece 2-3 civarı hafif kasılmalarla uyandım. Gebeliğimde emzirme ve doğum için eğitimler almıştım kesinlikle tavsiye ederim. Öğrendiklerimi uygulayarak sabah 7 buçuğa kadar yedim, içtim, hareketler yaptım, duşa girdim, kızımla konuştum, doğum çantamı tekrar düzelttim. Düşünün bu sancılar 15-20 dakikada 1 gelip hemen giden sancılardı. İnanın korkutulduğu kadar değil hiçbir şey. Sabah 7 buçukta eşimi ben sanırım doğuruyorum diyerek uyandırdım 😅 Hastaneye gittiğimizde 4 cm açıklığım vardı. Süreci duşta, plates topunda, tamamen kendi isteklerim yönünde sevgiyle, heyecanla, gelip giden sancıları karşılayarak ebem ve eşimle beraber yönettik. Saat 10:05 te doğumhaneye girdim. 10:25 te dünyanın en tarifsiz hissini yaşadım. Kızımı hemen kucağıma aldım. Gözlerine bakmak,ona dokunmak, tanışmak, o rahatlama hissi, şükür.... Hepinizin kolaylıkla ve sağlıkla doğum ları olmasını diliyorum. Kendinize, bebeğinize,vücudunuza güvenin 🤍
E
Esra K. ..
1 Haziran 2025 18:56
40 haftalık doğum yaptım son güne kadar hiç 1 şeyim yoktu nst de sancım çıktı bir şey hissetmiyordum ben o zaman alttan muayene yapıldı ne kanama ne su gelmesi bir şey olmadı gece 2. 5 civarı karın ağrısıyla uyandım büyük WC geldi zannettim gittim ama bir şey yoktu geri yattım 10 dk da bir karnıma ağrı girmeye başladım anladım ve süre tutmaya başladım asla panik yapmadım ilk doğumum kimseye haber vermedim doğum için memlekete gelmiştim giderek sancım artmaya başladı sürekli yürüme hissi vardı ve evin içinde dolaştım sürekli 6 gibi ılık bı duş aldim bizimkilere patates biber kizartip çay demleyip kahvaltı hazırladım tabiki yiyemedim 1 2 lokma anca 🤣 sonra sabab 8 gibi hastaneye gittim 3 cm ile yatış yapıldı kendi sancım yetmediği için suni sancı takıldı öğlen145 de doğurdum suyumu orda patlattılar her şey çok iyiydi sakindi sancı sirasinda ya Hannan zikri çektim çok işe yaradı sürekli besmele çekip dua ettim dogumhaneye yuruyerek gittim masaya cikmamla dogurmam bir oldu Allah herkese böyle kolay doğum nasip etsin 5 dikiş var sadece doğumdan sonra bile getirdikleri ağrı kesicileri içmedim o derece superdim dikişlerin bile hiç agrimadi masallah
A
Atiye Y.
2 Haziran 2025 05:27
Sevgili hamişler en de pozitif bir doğum hikayesi paylaşıyım. Bebegim ters geldiği için sezeryan demişti doktorum ben de son ana kadar bekledim belki döner umuduyla ama dönmedi sonra suyum gelmiş ama ben anlamım akıntı şeklinde geldi öyle filmlerde gördügümüz gibi birden gelemedi ben tam 38 haftalık hamileydim rutin kontrole gittigimde doktor suyın azalmış dedi hemen sezeryana aldılar şunu söylemek istiyorum ki gerçekten hiç te anlatııkları kadar zor değil ben en çok o anestezi ignesinden korkuyodum çünkü onu çok acıttıgını söylemişlerdi ama hissetmedim bile uyuştu ktan sonra hiçbişey hissetmiyorsun zaten sonra bebişim doğdu çok güzel bir gündü evet ilk ayağa kalkarken zorlanıyosun ama öyle anlattıkları kadar çok bi. Agrı değil zaten yürüdükçe alışıyosun ilk bir hafta biraz zorlanıyosun yürüken sonra da düzeliyor yani öyle sezeryan çok kötü çok zor değil önemli olan psikoloji hep kolay geçicegini düşün ve ben en çok internette pozitif doğum hikâyelerini okumuştum beni sakinleştirmişti o günü zorlaştırmakta kolaylaştırmakta senin elinde sevgili anne o yüzden seni korkutanları dinleme en yakının olsa bile güzel düşün güzel olsun allahım tüm hamişlere yardım ediyo zaten üstelik ben çok panik biriydim hastane fobim var iğne fobim var ona rağmen baya sakindim allah o an bi sakinlik zaten veriyor inş hepiniz sağlıkla kavuşursunuz bebişlerinize🫂👶
N
Nazan S.
2 Haziran 2025 07:16
Ben de devlet hastanesinde doğum yaptım.(Sezeryan) Tansiyon problemim olduğu için doktorum 18 gün yatış vererek takip etti planlanan doğuma 2 gün kala tansiyon düşmeyince riske atmayıp hemen ameliyata aldılar çok korkarak ağlayarak girdim ama ekip çok iyiydi sakinleştirdiler olumlu konuştular anestezi uzmanı sürekli soru sordu bana rahatlatmak için. Ve o kadar güzel geçti ki hemen ayaklandım ağrım sızım çok az oldu dikişlerim bile o kadar güzel atılmış ki çok şükür normalde ailemden kimse yoktu yanımda ama Allah yardım etti kuran okuyup dua ettim hep son zamanlarda
M
Miraç A. ..
2 Haziran 2025 07:23
İki doğum yaptım ilk doğumum ramazan ayında idi her akşam mutlaka turuyus yapıyordum 5 kat merdiven inip çıkıyordum temizlik yaptım yerleri elim ile sildim hatta doktorum imkanın varsa git çapa yap demişti 😂sahura kalktık tuvalete gittim klozete oturdum ve tıpkı filmlerdeki gibi suyum geldi ama mekonyumluydu kirliydi çok sancım yoktu karnında ufak ağrılar ama suyumun renginden dolayı kısa bir duş aldım annem ve eşime yemeklerini yemelerini söyledim ve hastaneye geçtik saat sabaha karşı 5 gibiydi 4 cm açıklığın vardı şunu sancı almadim sıcak ilik düşün altında bacak açma yürüme hareketleri ile sancıları geçirdim ve oğlum Barbaros Ragnar'ı kucağıma aldığımda saat 10:20 geçiyordu dikiş doğumdan zor gelmisti banada
İkinci Oğlum ikinci doğumum da biraz daha tecrübeliyidim oda sabah 8 De kalktım özel klinikte Yozgat'ta özlem hocada randevum vardı öğlenden sonra için ama hafif sancım olduğunu soyledigimde gel bakalım dedi ☺️ kahvaltımı yaptım gittim nst de çok yüksek değildi sancım ama açıklığın 8 cm mis hocam eve git dusunu essalarini al oyalanmadan hastaneye geç zaten gider gitmez dogurursun dedi 😂 gerçekten de öle oldu eve geldim duş aldım hazırlandım hastaneye gittim ilk ebeler 8cm açıklığın olduğuna inanmadı sonra doğum haneye çıktım sandalyeye binmedim yürümek istedim doğum hanede annem evraklara imza atarken benim doğumum gerçekleşti bebeğimin kıyafetlerini henüz getirmedikleri için bı carsafta kucağıma verdiler 😂birlikte giyindik 😂 onu goreceginiz ilk ana odaklanın çok güzel bı his
İkinci Oğlum ikinci doğumum da biraz daha tecrübeliyidim oda sabah 8 De kalktım özel klinikte Yozgat'ta özlem hocada randevum vardı öğlenden sonra için ama hafif sancım olduğunu soyledigimde gel bakalım dedi ☺️ kahvaltımı yaptım gittim nst de çok yüksek değildi sancım ama açıklığın 8 cm mis hocam eve git dusunu essalarini al oyalanmadan hastaneye geç zaten gider gitmez dogurursun dedi 😂 gerçekten de öle oldu eve geldim duş aldım hazırlandım hastaneye gittim ilk ebeler 8cm açıklığın olduğuna inanmadı sonra doğum haneye çıktım sandalyeye binmedim yürümek istedim doğum hanede annem evraklara imza atarken benim doğumum gerçekleşti bebeğimin kıyafetlerini henüz getirmedikleri için bı carsafta kucağıma verdiler 😂birlikte giyindik 😂 onu goreceginiz ilk ana odaklanın çok güzel bı his
H
Hatice Ç.
2 Haziran 2025 10:24
36.haftada doğum yaptim. Sabah 7 gibi uyandım bi baktım suyum geliyo günlerden pazar ve Dr um izinli 🤦🏻♀️ iletişime geçip hastaneye gittik. Agrım yoktu hiç acilmam da 1 cm falan. Nöbetçi Dr geldi süreç biraz uzun olabilir yarın sabaha ya da öğleye kadar uzayabilir dedi. Hiç oturmadım sürekli yürüyüş squat yaptım daha sonra suni sancı verdiler. son 2 saate kadar hiç oturmadım. Ertesi günü bulabilir dedikleri bebeğim ikindin 5.35te doğdu. Son 1 saatte çok vazgeçtim yapamicam sezaryen istiyorum ben diye ama ebelerim vazgeçmedi iyiki de öyle yapmışlar. Kızım doğduktan sonra kuş gibi hafifledim yürüyerek çıktım doğumhaneden. 2 saat sonra fıldır fıldır geziyodum orta da. Hastaneye giderken daha erken beni kesin sezaryen e alırlar diye düşünüp durdum çok korkuyodum çünku ameliyattan. Bol hareket ve söylenilenleri yapmak çok önemli(bi ara nasıl nefes alacağımı unuttum ama olsun😂)Allah kimseyi bu yolda sınamasın su gibi aksın inşallah.
Ç
Çağla E. ..
3 Haziran 2025 19:13
39+6 da doğum yaptım. Ne suyum geldi ne kanama oldu Doktorum öncesinde çatı muayenesi yapmadı çünkü çatı doğum yaklaştıkça bebek assagi indikçe açılacak dedi. . Son gece artık oturamiyordum assagidan bişi batıyor gibi geldi sabaha kadar ılık duşa girdim evde biraz yürüdüm uyudum şeklinde döngu halinde geçti . Sabah Eşim izin aldı h.haneye gittik . Eşimle konuşurken doktor dalga geçecek bu yalancı sancı diyecek yalancı buysa gerçek nedir korktum dedim kapıda beklerken . Doktor hemen çatal a geç dedi 5 cm olmuş hayırlı olsun yatış verelim dedi . İnanın abartildigi eski insanların bahsettiği gibi değil konforlu bir alan sağlıyorlar h.hanede öyle eziyet gibi düşünmesin kimse. Ayrıca vajinal yada sezeryan kolay doğum diye birşey yok ya önce ya sonra illa acısı olacak . Dünya ya çocuk getiriyorsunuz. kendinize bedeninize güvenin doktorunuzun ebenizin sözünü dinleyin . Eğer doktora güvenmiyorsanız değiştirin . Bol bol internetten nefes çalışmaları yapın . Devlet h.hanelerinde ücretsiz doğum eğitimlerine vaktiniz var ise katılım saglayin . Bol bol eğitici öğretici videolar izleyin . Bebek ve çocuk ilk yardım eğitimi alın . Korkmayın başaracaksınız . İns herkes sağlıkla yavrusuna kavuşur ❤️🥹
A
Ayşegül A.
4 Haziran 2025 21:47
Bir pozitif doğum hikayesi de benden 😍ilk hamileliğim bu arada 9 ay oldu doğum yapalı,40+0 da karnım çok sertleşti, akşam 8,5 gibi gıdıklar tarzda sancı yokladı, eşimi aradım doktor olduğu için bir ameliyatı daha vardı yeni kasılma geldiği için rahattım bitir gel dedim .saat 22:30 ta eşim panik yaptı gidelim başladımı görelim dedi ben başladığına emindim ama açılma olmamıştır gitmeyelim dedim, doktor olan o olduğu için dinletemedim gittik 1 cm açıklık vardı , rahim ağzın çok kötü yarın geceye anca doğum olur dedi, doktor eşi olduğum için sezeryan teklif ettiler istemedim tedavi red verdim eve gelip eşimide uykuya gönderdim sabah uyanık biri lazım diye, Meryem Ana otunu okuduğum suya koydum ,duşa kedi pozisyonunda belime ılık su gelecek şekilde durdum çıkıp sepetatöre tutanarak squat çektim bu çok etkili oldu yine sancı gelince orta pufa kedi pozisyonunda başımı koydum plates topunda oturup hareketler yaptım, eşim saat başı beni kontrol ediyordu önceki günden de nöbetçi olduğu için uyuması gerekti, sabah 5:45 te damla damla kanama da oluyordu eşim korktu artık gidelim bence yakın diye, gittim aynı doktor bu kadar saatte çok zor dedi bir baktı açılma 6,5 cm çok şaşırdı çok güzel açılma olmuş dedi,yukarı çıkınca ordaki doktor 8 cm dedi hatta suyu patlarsa tama tam dedi muayene esnasında su patladı ve açılma tam 10 cm di yarım saat içinde doğum oldu elhamdülillah.Doğum kolaydı ama sonrası sıkıntı yaşadım epizyo kesisi enfekte oldu iki hafta hastanede yattım kendinizi ihmal etmeyin bu süreçte,bu arada genetik ile alakası yokmuş annemin ilk doğumu 3 gün sürmüş, korkmayın ve pozitif olmayan hikayeler okumayın hatta hiç okumayın
Y
Yeşim B.
4 Haziran 2025 22:07
Bende anlatmak istediiimmm❤️ canim anneler 4 aylik kizim var..iyikiii. sezeryan oldum kendi istegimle ama 1.55 olup 78 kiloyla doguma girince insan korkuyor iyilesme surecim nasil olucak, etim birbirine kolay kaynayacak mi, gaz sancim olacak mi, sutum gelecek mi, yuruyebilecek miyim.... 🤔bunlarin hepsi kendi fiziginizle alakali o korkarak heyecanla girdigim ameliyathaneden sadece narkozun etkisiyle birlikte bi bas agrisiyla ciktim 🤕odama geldigimde hic birseyim yoktu gaz da yaptim tuvalete de gittim hatta kendi basima kimseye tutunmadan bile yurudum en ufak bi agrim olmadi🧿 en onemli sey doktorunuza guvenmek ve inanin rabbimin hikmetine bebegi kucaginiza alir almaz sakir sakir sut geliyor ten tene temas onemli 🧚♀️ asil zor olan maalesef annelik 4 ay oldu yeni kendime geldim😅 hic biseye yetisilemiyor cunku onu bi an olsun yalniz birakmak istemiyorum butun islerimi uyurken yapamaya calisiyorum. Korkmayin duayla gidin huzurla evinize doneceksiniz🥰