Pozitif Doğum Hikayesi

226 görüntüleme
K

Kader Y. ..

22 Ağustos 2025 15:31
Hamileliğimin ilk haftalarında düşük tehlikem vardı. Zaman ilerledi ve bı oh çektim derken 26 . haftada da erken doğum tehdidi var denildi bı seferde. Bu şekilde hayatımı her şekilde akışını yavaşlattım ve dinlendim. Çok şükür korktuğumuz olmadı ve 37 yi gördüğüm gibi yürüyüş yaptım, hurma ve ananas yedim,pilates topuna oturdum ama bu seferde kızım gelmek istemedi. 39. Haftada doktorum yatış istedi ama ben beklemek istedim ve 2 güne bir kontrole gittik sürekli her gidişte yatış dendi ve ben erteledim. 23 nisan da da gittik ve yatış dendi kabul etmeyip eve geldim ve sancım başladı. Saat 12 de başladı ama nstde sancı çıkmıyordu bunlar sinek ısırığı denilip eve gönderildim her seferinde. Evde duş aldım çok iyi geldi,topa oturdum.Saat 17 civarında sancım arttı tekrardan nst çektim ve artık sancı vardı. Hazırlanıp Diyarbakır merkeze gittik. 20:30 civarında artık dayanılmaz sancılar başladı. Doğum haneye yetiştiğimde tam açıklık olmasına rağmen ben yeterince ikinamadim. Süreç 2 saat sursede 22:02 bebeğim kucağımdaydi. Ve gerçekten başı çıkınca herşey bitti, inanılmaz rahatladım. Benim kadar ağrı eşiği düşuk biri bile dayaniysa herkes dayanır.Kendinize ve bedeninize güvenin. Allah bizim bedenimizi doğuma uyumlu yarattı. Ancak özel durumlarda sezeryan da bı nimettir.Su gibi doğumlar diliyorum
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

23 Ağustos 2025 12:27
kitaplardaki rakamlar ve Norveç/ Danimarka gibi gelişmiş ülkelerdeki sezeryan doğum oranları %10 civarındadır. Her 10 doğumdan 1 tanesinde doktor gerekli iken 9 tanesi sadece ebe ile gerçekleştirilebiliyor. Bu sebeple bu tarz olumlu hikayeleri duymaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyoprum. Teşekkür ederim paylaşımınız için…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir