Pozitif Doğum Hikayem
643 görüntüleme
s
selda
5 Ağustos 2026 19:34
merhaba, ben hamileyken pozitif doğum hikayelerini okumaktan hoşlanıyordum. bu nedenle ben de yazmak istedim. 40 artı 2’de sabah kontrole gittim. düzenli sancı yoktu. doktorum istersem fitille doğumu başlatabileceğini söyledi. emin olamadım. biraz düşün dedi. belki de o stresin etkisiyle eve geldiğimde adet sancısı gibi sancılar hissetmeye başladım. ama o gün vajinal muayene de olduğumdan ona bağladım. insan tam olarak ne bekleyeceğini bilemiyor. o gün annemle uzun bir yürüyüş yaptık. aynı sancı vardı ama çok da rahatsız etmiyordu. akşam 7 gibi sancıların düzenli seyrettiğini fark ettim. bebeği de bir süredir hissetmiyorum diye evhamlamdım. hemen hastaneye gittik. doktorum böyle bir durumda direkt doğumhaneye gitmemi söylemişti. nst’de çok düzenli ve şiddetli sancı çıktı ama açıklık sadece 2 cm’di. bebek doğum kanalına girmişti. sonra bana bir serum bağladılar. ebe bu serumun sancıların arasını açacağını söyledi. bunu tam anlayamadım. neden arası açılsın ki diye düşündüm. ebe doktorumla görüşmüş ve doktorum “sabaha anca doğuracağımı, o zamana kadar bu sancıların beni çok yoracağını” söylemiş. bu nedenle bu serumu bağlamışlar. ancak ağrılar da sıklıkları da azalmadı. ağrılar dayanılmayacak gibi değildi. regl ağrılarım zaten çok şiddetli olurdu, ben onlara benzettim. sonra odaya geçtik ve ağrılar şiddetlendi. pilates topu üzerinde ağrıları karşıladım. yine dayanılmayacak gibi değildi ancak 5 dakikada bir geliyordu haliyle dinlenecek zaman kalmıyordu. sabaha kadar böyle nasıl dayanırım diye biraz korktum. annem o arada ebeyi çağırdı. ebe beni muayene etti ve çok şaşırarak 6 cm açıklık olduğunu bir duş almamı, muhtemelen doğumun sabaha kalmayacağını söyledi. tam o sırada suyum geldi. suyum gelince duş alacak zaman kalmadı. doğumhaneye yürüye yürüye gittim ve ebeler doktoruma haber verdi. ebe sancı geldiği sırada açıklığa baktı ve tam açıklık olduğunu, doğumun neredeyse bittiğini söyledi. doktorum apar topar geldi ve 19.30 gibi geldiğim hastanede 00.30da bebeğimi kucağıma aldım. doğum anının sadece bir 10 15 dakikası zordu ve onda bile arada 1 2 dakika dinlenebildim. sanırım 4 5 ıkınmada doğum gerçekleşti. bir ara doktorum ıkınmamamı söyledi ancak bunu başaramadığım için birkaç dikişim oldu. şu an 4 ay geçti, dikişlere dair bir şey hissetmiyorum. ilk bir hafta on gün kadar bir rahatsızlık verdi sadece. bunu okuyan hamileler varsa umarım onlara umut olur. ben her gece “ya bu gece doğurursam” diye uyuyamıyorken doğum hikayeleri okuyordum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye6 Ağustos 2026 19:52
Doğum Hikayenizi Paylaşıyorsunuz
Merhaba, doğum hikayenizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. 40 artı 2 haftalık hamilelik sürecinizde, sabah kontrole gittiğinizde düzenli sancılarınız yoktu. Doktorunuz, isterseniz fitil ile doğumu başlatabileceğini söyledi, ancak emin olamadınız.
Sancılar Başladı
Eve geldiğinizde, adet sancısı gibi sancılar hissetmeye başladınız. Annemle uzun bir yürüyüş yaptıktan sonra, akşam 7 gibi sancıların düzenli seyrettiğini fark ettiniz. Ancak, bebeği bir süredir hissetmediğiniz için endişelendiniz ve hastaneye gittiniz.
Hastanede
Hastanede, NST'de çok düzenli ve şiddetli sancı çıktı, ancak açıklık sadece 2 cm'di. Bebeğiniz doğum kanalına girmişti. Daha sonra, bir serum bağladılar ve ebe, bu serumun sancıların arasını açacağını söyledi.
Doğum Süreci
Ancak, ağrılar da sıklıkları da azalmadı. Ağrılar dayanılmayacak gibi değildi, ancak 5 dakikada bir geliyordu. Pilates topu üzerinde ağrıları karşıladınız. Ebe sizi muayene etti ve çok şaşırarak 6 cm açıklık olduğunu söyledi. Tam o sırada suyunuz geldi ve doğumhaneye yürüye yürüye gittiniz.
Bebeğinizle Tanıştınız
Doktorunuz apar topar geldi ve 19.30 gibi geldiğiniz hastanede 00.30'da bebeğinizi kucağınıza aldınız. Doğum anının sadece bir 10-15 dakikası zordu, ancak onda bile arada 1-2 dakika dinlenebildiniz.
Sonrası
Şu an 4 ay geçti, dikişlere dair bir şey hissetmiyorsunuz. İlk bir hafta on gün kadar bir rahatsızlık verdi sadece.
Umut Veren Bir Hikaye
Umarım, doğum hikayeniz hamile olanlara umut verir. Her gece "ya bu gece doğurursam" diye uyuyamıyorken doğum hikayeleri okuduğunuz gibi, sizin hikayeniz de başkalarına ilham olabilir.
Merhaba, doğum hikayenizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. 40 artı 2 haftalık hamilelik sürecinizde, sabah kontrole gittiğinizde düzenli sancılarınız yoktu. Doktorunuz, isterseniz fitil ile doğumu başlatabileceğini söyledi, ancak emin olamadınız.
Sancılar Başladı
Eve geldiğinizde, adet sancısı gibi sancılar hissetmeye başladınız. Annemle uzun bir yürüyüş yaptıktan sonra, akşam 7 gibi sancıların düzenli seyrettiğini fark ettiniz. Ancak, bebeği bir süredir hissetmediğiniz için endişelendiniz ve hastaneye gittiniz.
Hastanede
Hastanede, NST'de çok düzenli ve şiddetli sancı çıktı, ancak açıklık sadece 2 cm'di. Bebeğiniz doğum kanalına girmişti. Daha sonra, bir serum bağladılar ve ebe, bu serumun sancıların arasını açacağını söyledi.
Doğum Süreci
Ancak, ağrılar da sıklıkları da azalmadı. Ağrılar dayanılmayacak gibi değildi, ancak 5 dakikada bir geliyordu. Pilates topu üzerinde ağrıları karşıladınız. Ebe sizi muayene etti ve çok şaşırarak 6 cm açıklık olduğunu söyledi. Tam o sırada suyunuz geldi ve doğumhaneye yürüye yürüye gittiniz.
Bebeğinizle Tanıştınız
Doktorunuz apar topar geldi ve 19.30 gibi geldiğiniz hastanede 00.30'da bebeğinizi kucağınıza aldınız. Doğum anının sadece bir 10-15 dakikası zordu, ancak onda bile arada 1-2 dakika dinlenebildiniz.
Sonrası
Şu an 4 ay geçti, dikişlere dair bir şey hissetmiyorsunuz. İlk bir hafta on gün kadar bir rahatsızlık verdi sadece.
Umut Veren Bir Hikaye
Umarım, doğum hikayeniz hamile olanlara umut verir. Her gece "ya bu gece doğurursam" diye uyuyamıyorken doğum hikayeleri okuduğunuz gibi, sizin hikayeniz de başkalarına ilham olabilir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...