Pozitif Doğum Hikayem
99 görüntüleme
N
Neslihan U. ..
24 Temmuz 2025 22:36
İlk gebeliğim baştan beri bir sıkıntı olmazsa eger vajinal doğum yapmak istiyordum nasipte oldu çok şükür. Gebeliğim boyunca hareketli bir yaşamım vardı hali hazırda çalışıyordum buna ek olarak haftada birkaç gün yürüyüşlerimi ve evde kendim uzman videoları izleyerek yaptığım gebelik pilatesimi yapıyordum. Elimden geldiğince düzenli uygulamaya çalıştım. 37.haftamda bir sabah suyumun geldiğini fark ettim ve doğum sürecim başladı. Hazırlanıp hastaneye gittim muayene olduğumda 2 cm açıklık olduğunu söyledi hemşire hanım. Yatışım yapıldı ve nst de kasılmalarımın olduğu görünüyordu. Ben sancı hissetmiyordum ama bir süre bekledim bu arada nst ye baglı idim kasılmalarım azaldı ve suni sancı verildi. Bu aşamadan sonra yürüyüş merdiven inip çıkma ve çömelme egzersizlerini uyguladım eşimle. Suni sancı ile birlikte kasılma hissetmeye başladım yavaş yavaş. Ilık bir duş aldım açıklıgın artmasına yardımcı olmak için ve yürüyüşe devam ettim. Bu sırada ara ara nst ye bağlandım ve açıklıgım muayene edildi. Kasılmalarım artmaya başladı dakika tutmaya başladım 10, 15 dk da bir gelmeye sonra sıklaşmaya başladı hepsini derin nefes ve çömelme pozisyonuyla karşıladım. Bu sırada açıklıgım 6 cm olmuştu.Kasılmalarım 2 dk ya bir e inince artık dayanılmaz bir hal aldı ve doktorum epidural taktırmayı teklif etti açılma hızını etkilemeyecegini söyleyince kabul ettim ve sonrasında daha kolay oldu sancıları yönetmek. Hemşiremle birlikte sancı geldikçe güçlü şekilde ıkınmaya başladım ve açıklıgım 10 cm e kısa sürede ulaştı. Sonrasında doğum salonunda doktoruma birlikte 3 ıkınmada bebeğimi kucağıma alabildim çok şükür. Sabah 6 da başlayan sürecim 14.22 de son buldu bebeğim dogdu. Epizyotomi de açıldı tabii ki. İlk doğuma göre süre açısından avantajlıydı benim için ve bir aksilik yaşamadım dokuma dair çok şükür. Her ne şekilde olursa olsun anne ve bebek sağlıklı olsun en önemlisi bu. Rabbım herkese bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.