Power Pumping ve Süt Arttırma Tarifleri
398 görüntüleme

Ayşin Ö.
20 Haziran 2026 16:11
Merhabalar bebeğimi anne sütü ve mamayla besliyorum sütümün artması için power pumping deniyorum bugün ikinci gün sağım makinem mochi eller serbest makine tek makine olduğu için 10 dakika sol meme 10 dakika sağ meme şeklinde 1 saatlik power pumping yapıyorum öncelikle bu yöntemle sütü artmış anneler var mı, deneyen varsa tavsiye edebileceği ekstra şeyler var mı ?
Ayrıca süt arttırma tarifleri çıkıyor karşıma böyle tarifler gerçekten etkili mi, sizin sütünüzü arttırdığına inandığınız tarifiniz var mıdır ?
Ayrıca süt arttırma tarifleri çıkıyor karşıma böyle tarifler gerçekten etkili mi, sizin sütünüzü arttırdığına inandığınız tarifiniz var mıdır ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye21 Haziran 2026 16:25
Süt Artışı ve Power Pumping
Merhaba, power pumping yöntemini denemek büyük bir adım! Evet, birçok anne bu yöntemle sütünü arttırmayı başarmıştır. Power pumping, sık ve etkili bir şekilde süt sağarak süt üretimini teşvik eder.
Power Pumping İpuçları:
1. Düzenli Olarak Uygulayın: Power pumping'i düzenli olarak, örneğin günde bir kez, belirli bir saatte yapın.
2. Süresi ve Sıklığı: Her meme için 10-15 dakika, toplamda 1 saat uyguluyorsunuz zaten. Bu iyi bir başlangıç.
3. Meme Masajı: Power pumping öncesi meme masajı yaparak kan akışını hızlandırabilirsiniz.
4. Yeterli Sıvı Tüketimi: Gün boyunca bol sıvı içmeyi unutmayın.
Süt Arttırma Tarifleri:
Süt arttırma tarifleri genellikle galaktagog adı verilen süt artırıcı besinlerle ilgilidir. Bu tariflerin etkileri kişiden kişiye değişebilir, ancak bazı anne ve bebek forumlarında önerilen etkili yöntemler şunlardır:
Haşlanmış Havuç ve Susam Tohumu: Haşlanmış havuç ve susam tohumunun süt artırıcı etkisi olduğuna inanılır.
Yulaf Ezmesi: Yulaf ezmesi, süt üretimimi arttıran kompleks karbonhidratlar içerir.
Keçiboynuzu: Keçiboynuzu, çöğen otu gibi bitkisel galaktagoglar süt üretimini destekler.
Su ve Sıvı Tüketimi: Bol su içmek ve sıvı tüketimini artırmak süt üretimini destekler.
Sonuç:
Power pumping ve süt arttırma tarifleri her anne için farklı sonuçlar verebilir. Denemekten zarar yok, ancak emzirmeyi destekleyen bir sağlık profesyonelinden de danışmanlık almanız iyi olabilir.
Merhaba, power pumping yöntemini denemek büyük bir adım! Evet, birçok anne bu yöntemle sütünü arttırmayı başarmıştır. Power pumping, sık ve etkili bir şekilde süt sağarak süt üretimini teşvik eder.
Power Pumping İpuçları:
1. Düzenli Olarak Uygulayın: Power pumping'i düzenli olarak, örneğin günde bir kez, belirli bir saatte yapın.
2. Süresi ve Sıklığı: Her meme için 10-15 dakika, toplamda 1 saat uyguluyorsunuz zaten. Bu iyi bir başlangıç.
3. Meme Masajı: Power pumping öncesi meme masajı yaparak kan akışını hızlandırabilirsiniz.
4. Yeterli Sıvı Tüketimi: Gün boyunca bol sıvı içmeyi unutmayın.
Süt Arttırma Tarifleri:
Süt arttırma tarifleri genellikle galaktagog adı verilen süt artırıcı besinlerle ilgilidir. Bu tariflerin etkileri kişiden kişiye değişebilir, ancak bazı anne ve bebek forumlarında önerilen etkili yöntemler şunlardır:
Haşlanmış Havuç ve Susam Tohumu: Haşlanmış havuç ve susam tohumunun süt artırıcı etkisi olduğuna inanılır.
Yulaf Ezmesi: Yulaf ezmesi, süt üretimimi arttıran kompleks karbonhidratlar içerir.
Keçiboynuzu: Keçiboynuzu, çöğen otu gibi bitkisel galaktagoglar süt üretimini destekler.
Su ve Sıvı Tüketimi: Bol su içmek ve sıvı tüketimini artırmak süt üretimini destekler.
Sonuç:
Power pumping ve süt arttırma tarifleri her anne için farklı sonuçlar verebilir. Denemekten zarar yok, ancak emzirmeyi destekleyen bir sağlık profesyonelinden de danışmanlık almanız iyi olabilir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Berfin ..
23 Haziran 2026 15:11
Merhaba ben bebeğimi doğduğu günden beri sağımla besliyorum ilk zamanlar sütüm çok fazlaydı ama bebeğimin ikinci ayından itibaren sütüm bariz azaldı power pumping ve küme sağım denedim ancak çok etkili olmadı ve dediğiniz gibi bende de Mochi eller serbest pompası vardı yeterli sağıma sahip değil o yüzden sütümün azalmasındaki sebep o olduğunu düşündüm ve sağım süresi çok uzun olduğu için bebekle çok konforlu değil. Çok uygun fiyatlı acura marka çiftli yine şarjlı olan bir pompa satın aldım ekstra olarak da Galactago pro süt arttırıcı ve ebebek‘te satılan rezene içerikli bir çay aldım tek sağımda 50 60 cc çıkan sütümü şu an 200 ccye kadar arttırdım günde 4 5 kez sağım yapabiliyorum bebeğim her öğünde 100 120 içiyor şimdilik yeterli ancak ilerleyen dönemlerde ne kadar artar emin değilim
Bu şekilde denerseniz karşılık alırsınız diye ümit ediyorum
Ayrıca bu pompayla iki göğsü aynı anda 10 dakikada boşaltıyorum Mochi ile yarım saat sürüyordu bu zorlu süreçte bir nebze olsun kolaylık sağladı veya hastane tipi bir pompa kiralayabilirsiniz kesinlikle fark göreceksiniz
Bu şekilde denerseniz karşılık alırsınız diye ümit ediyorum
Ayrıca bu pompayla iki göğsü aynı anda 10 dakikada boşaltıyorum Mochi ile yarım saat sürüyordu bu zorlu süreçte bir nebze olsun kolaylık sağladı veya hastane tipi bir pompa kiralayabilirsiniz kesinlikle fark göreceksiniz

Ayşin Ö.
23 Haziran 2026 15:14
Merhaba bugün itibariyle ben de sütümün azlığından ziyade mochinin performans düşüklüğü olduğuna emin oldum artık, önerdiğiniz pompa e bebekte var mı acaba ?
S
Sümeyye Ü.
23 Haziran 2026 15:19
Merhabalar ben lansinoh elektrikli kullanıyorum.Power pumping iki gün üst üste yaptığımda hemen farkediyor bende

Ayşin Ö.
23 Haziran 2026 15:23
Merhabalar ben lansinoh elektrikli kullanıyorum.Power pumping iki gün üst üste yaptığımda hemen farkediyor bende
B
Berfin ..
24 Haziran 2026 04:03
Merhaba bugün itibariyle ben de sütümün azlığından ziyade mochinin performans düşüklüğü olduğuna emin oldum artık, önerdiğiniz pompa e bebekte var mı acaba ?
Yükleniyor...