Popo Çatlağı

188 görüntüleme
E

Esra T.

2 Aralık 2025 08:44
2 aydır geçmeyen popo çatlağımız var. Son 20 gündür dulcasoft kullanıyoruz fito anestol kullanıyoruz iyileşme yok yaşayan var mı
Betül .

Betül ..

2 Aralık 2025 08:54
Popo çatlağı kabızlıktan dolayı mı oluştu?
E

Esra T.

2 Aralık 2025 08:55
Sanırım evet drlar öyle söyledi. Ama şu anda kısır döngüdeyiz sanırım kaka yapmaktan korkuyor çatlaktan dolayı
Betül .

Betül ..

2 Aralık 2025 09:08
Bizde aynı durumu yaşadık.3,5 yaşında kızım 5 6 gün kaka yapmama durumu oldu.En sonunda duplahac kullandık dr önerisi ile ama karın ağrısı ve kanlı mukuslu ishal olunca Dulcosoft başladık.Popom acıyor,ağlamalar baya bizimde oldu korka korka yaptı ama sonra ilacı kullanıma devam edince her gün kaka yapma durumu oldu.İshal olana kadar kullanıcaz,sonrasında 2 ml eksilterek ilacı 1 hafta arayla bitircez inşAllah düzelirler.Ama sıcak su oturmaları yapın bol yeşilliklı sebze bol su sıvı tüketimi olsun oda büyük etken.
E

Esra T.

2 Aralık 2025 09:09
Gerçekten çok zor bir durum umarım en kısa sürede iyileşirler🤲🏻
E

Esra T.

2 Aralık 2025 09:09
Ek gıdaya yeni geçtik kabız olur diye veremiyorum
D

Damla k.

10 Aralık 2025 19:41
Maalesef ki bebeğim 2 aylıktan beri aynı sorunu yaşıyor her kakasında ağlıyordu anestol pomad ve fitokrem kullandık günde 6 defa kullanıyoruz. Geçiyor ama tekrarlıyor. Doktorumuz tazzikli gaz çıkardığı için çatlak olabileceğini söyledi kremlere devam ediyoruz en azından acı çekmiyor
E

Esra T.

10 Aralık 2025 19:42
Anestolun sürekli kullanılması zararlıymış yarın profesör bir cerraha götüreceğim sonucu yazarım yineçok zor bir durum. Derece ile yapıyoruz altımıza anca
E

Esra T.

17 Aralık 2025 07:22
Merhaba arkadaşlar alanında uzman prof çocuk cerrahsine gittim. Bu gittiğim 9.Doktordu. Tüm süreci benden detaylı dinleyip daha sonra bebeğimi detaylı muayene etti. Popo çizgilerini, poponun içindeki mukuslu bölgeyi çoğu dr un çatlak sandığını söyledi.bebekler popoya dokunuldığu zaman krem desteği dahi olsa destekli kaka yapmaya alışır dedi ve direk kremleri kullanımını kesti. Bebek kendi kendine kaka yapma rutinini kremle oluşturmuş olabilir destekten dolayı dedi. Anestolde lidokain olduğu için kullanımının bebekler için zararlı olduğunu belirtti. Biz şurup kullanıyorduk kullandığımız şurup bi anda kesilmediği için dozu düşürerek keseceğiz. Desteği bıraktık bebeğim altınaikinci gün yaptı kendisi. Eğer 4. Gün yapmazsa o zaman müdahale ederiz dedi profesör. Arkadaşlar aylardır bunu çekiyoruz sizlere de bi nebzeyardım olur inşallah. Bebeklerimizi canı acımasın diyedaha kötü etmeyelim. Alanında gerçekten uzman bir dr a götürdüm ve içim gerçekten rahat etti. Bi önceki götürdüğüm cerrah basur var dedi ve biz yıkılmıştık. İşinin ehline denk gelmek önemli
S

Sefa Y. ..

22 Aralık 2025 17:49
@Esra Tanır merhabalar geçmiş olsun bizde de durumlar aynı çok doktora gittik hatta akşam geldik doktordan prof çocuk cerrahına götürdük bağırsak prolapsusu dedi yani bağırsak sarkmış sürekli kabızlıktan ve çok çatlak var, bizde çok krem kullandık ve uyarı yapıyor evet o derdimiz de var ama krem de sürülmesi gerekiyor şaşırdım artık yani kabızlıkta geçmiyor ne yapsam da sizin süreciniz nasıl ilerledi kaç aylık bebiş ne zamandır var acaba
E

Esra T.

22 Aralık 2025 18:17
Bebeğimiz şu an 7. Ayın içinde durum biraz düzelmiş gibi sokol şurup kullanıyoruz 3.ayda başladı kullanmadığımız ilaç kalmadı belki bu gittiğimiz 9.doktordu. Birden çok cerraha görünmenizde fayda var benim bebeğime basur bile dediler
S

Sefa Y. ..

23 Aralık 2025 12:57
@Esra Tanır bize basur denmedi ama bağırsak sarkması deniliyor şuan evet eti biraz çıkıyor da doğru, kabızlığı çözmek lazım önce ama çözüm bulamıyoruz
E

Esra T.

23 Aralık 2025 13:02
Ben kabuzlığı kaşık mamada çözdüm biraz ve şurupla sürekli kayısı püresi armut püresi verdim dün muz verdim çok korktum ama bugün az zorlanarak yine de yaptı. Ben4.aydan itibaren zeytinyağı vs herşeyi verdim
E

Esra T.

23 Aralık 2025 13:06
Çok zor olduğunu biliyorum süreç çok zor bebeğiniz acı çektikçe siz daha kötü oluyorsunuz hepsini yaşadık. Kolay değil çaresiz hissetmek çok zor ama son aylarda derece yardımı ile daha hafifledi bu durum kulak çöpü vs herşeyi yapmış biri olarak söylüyorum en basiti ve etkilisi oymul

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir