Plasenta Ön Duvarda

58 görüntüleme
B

Birce

23 Eylül 2025 04:05
Selamlar, dün detaylı ultrason yaptırdım.Raporda plasente lokalizasyonu : ön duvar yazıyor.
23 haftalık hamileyim yeri değişir mi yoksa bu kötü bi durum mu ? Normal doğumu imkansız kılar yazıyor internette ben normal doğum istiyorum.
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

23 Eylül 2025 04:29
Merhaba, benim de hamileliğimde plasenta previa yani ön duvardaydı ama ilerleyen aylarda yukarı çıkıyor endişelenmeyin. Ben de sizin gibi normal doğum istiyordum ama bebek kanala girmediği için 40+6 da sezeryanla doğdu. Şimdi iyi ki öyle olmuş diyorum. Size de sağlıklı kolay bir doğum dilerim
B

Birce

23 Eylül 2025 04:31
Teşekkür ederim. Allah bir ömür sağlıkla büyümeyi nasip etsin evlatlarımıza 🌸
Ö

Özgül Ö. K.

25 Eylül 2025 03:51
Merhaba eğer plesantanız ön duvarda ise bu bir sorun yaratmaz sadece bebek hareketlerini daha az hissedersiniz. Benim de öyle ve hala da öyle ama Mihriban Hanımın bahsettiği konu plesanta previa bu da plesantanın rahim ağzını kapatması demek gebelik süresince plesanta yukarı da çıkabilir çıkmayadabilir. Bu nedenle kadın doğum uzmanınıza durumunuzu net bir şekilde sorun lütfen. Ön duvarda olması riskli değilken rahim ağzında olmasının belli riskleri oluyor.
S

Selen A. S.

26 Eylül 2025 09:18
Ön duvarda olmasının normal doğum açısından hiçbir engeli yok bir hemşire olarak söylüyorum ben de şuan 33 haftalık hamileyim ve benim de plesantam ön duvarda. Rahim ağzında olmadığı sürece vajinal doğum için engel bir durum teşkil etmez.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir