Pislikte Ne Kullanmalı

129 görüntüleme
Ş

Şule ..

16 Nisan 2026 22:53
3 aylık kızım ilk kez pişik oldu

Hem kabarıklık hem de yara şeklinde ne kullanmalıyım
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Nisan 2026 22:55
Sık sık havalandırın bölge nemli kalmasın
Ş

Şule ..

16 Nisan 2026 22:56
Sibel Yılmazer
Sık sık havalandırın bölge nemli kalmasın
Yapıyorum ama daha da ilerliyor
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Nisan 2026 22:57
Şule
Yapıyorum ama daha da ilerliyor
Emiyor mu mama ile mi besleniyor
İ

İlknur H.

16 Nisan 2026 22:58
Bezini biraz açık bırakın hava alsın ıslak kalmasın çok fazla bezini de sık değiştirin yara çok büyükse doktora yada bi sağlık ocağına danışın pişik kızarıklık gibi ise pişik kremi sürün bez değiştirdikçe
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Nisan 2026 22:59
Bepanthol bizde pişik yapmadı besin alerjisi olmasına rağmen içinde çinkooksit olan bir krem deneyin hatta bir yağ öneriyor doktorlar hatırlayamadım bölge nemli kalmasın iyi kurulayın
Ş

Şule ..

16 Nisan 2026 23:05
Sibel Yılmazer
Emiyor mu mama ile mi besleniyor
Emiyor
Ş

Şule ..

16 Nisan 2026 23:06
Sibel Yılmazer
Bepanthol bizde pişik yapmadı besin alerjisi olmasına rağmen içinde çinkooksit olan bir krem deneyin hatta bir yağ öneriyor doktorlar hatırlayamadım bölge nemli kalmasın iyi kurulayın
Hem onu hem de mustela kullanıyorum geri dönüşümlü ama ilerliyor
E

Ecem ..

16 Nisan 2026 23:08
Weleda pişik kremi çok çok iyi ama kanama varsa deride muhakkak doktora gösterin.

Hamazinc

Trosyd (deri merhemi) bunları da verebiliyorlar
Sibel Y.

Sibel Y.

16 Nisan 2026 23:10
Besin alerjisi durumunu da düşünün sürekli tükettiniz bir şey bebeğinizde pişiğe sebebiyet veriyor da olabilir ama şunları kesin ve sık sık yapın daha ilerlemesin

Altını sık sık değiştiren alesin üstünde altı uzun süre açık kasın hava alsın pişik kremi olarak bir tane kullanın sık sık duş aldırın yıkayın o bölgeyi pişik kremini sürüp hemen kapatmayın bezi biraz beklesin
G

Gülsah E.

16 Nisan 2026 23:13
Benim kizim bir bucuk aylikken pisik oldu sizin dediginiz gibi.Altini her actigimda yikiyorum simdi cis yada kakada.çok şükür olmuyo.Ozaman sudocremle gecirdim. Biraz kizardimi incecik sürüyorum aksama Hic bisy kalmiyo.
G

Gülsah E.

16 Nisan 2026 23:15
Sibel hanimin dedigi doğru 5dkk da olsa havalandirmak lazim ben yikadiktan sonra ögle yapyorum bebegime
E

Ece ..

17 Nisan 2026 00:16
Sudocrem kullanıyorum ben her seferinde çok kısa sürede geçiriyor.
Ş

Şule ..

17 Nisan 2026 00:17
Sibel Yılmazer
Besin alerjisi durumunu da düşünün sürekli tükettiniz bir şey bebeğinizde pişiğe sebebiyet veriyor da olabilir ama şunları kesin ve sık sık yapın daha ilerlemesin

Altını sık sık değiştiren alesin üstünde altı uzun süre açık kasın hava alsın pişik kremi olarak bir tane kullanın sık sık duş aldırın yıkayın o bölgeyi pişik kremini sürüp hemen kapatmayın bezi biraz beklesin
Ama şimdiye kadar hiç olmadı yine de besin alerjisi olabilir mi
Afranur K.

Afranur K.

17 Nisan 2026 00:24
Alerjiler 2. Aydan sonra sıklıkla açığa çıkıyor ama şu an hadi alerji diyip tedirgin olmayın.

Her alt değiştirmede en az 5 dk havalandırın,

Mutlaka su-sabun ile yıkayın ıslak mendil kullanmayın,
Altını kapatmadan önce kuru olduğundan emin olun

Gündüzleri Mustela-kantaron yağını dönüşümlü kullanın,

Gece sindirim yavaşlar geceleri çinko-oksit içerikli ( ben Sudokrem kullanıyorum) bir kremi kalın bir katman şeklimde uygulayın,

Suyla yıkamak hariç akşamları mutlaka banyo yaptırın ( her gün)

banyodan sonra katlantı yerleri dahil her yeri ağız mendili ile kurulayın.

Bez markanız ne? Bunu da değerlendirin. Gerekirse bir üst markaya geçin.

Bunları 3-4 gün uygulayın, pişik geçerse takip edin. Hemen alerji diyip diyete odaklanmayın bebeğinizin bağırsakları size bağlı, doktor onayı olmadan, alerj hekimi görmeden ilerlemeyin bu tip durumlarda.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir