Pişik Acil

198 görüntüleme
E

Ebru ..

24 Mayıs 2026 12:27
Bebeğim 5 aylık 1 aydır pişiği geçiremedik Mustela kullanıyorum işe yaramadı lütfen öneride bulunur musunuz
Mariya .

Mariya ..

24 Mayıs 2026 12:30
Doktora gittiniz mi Alerjisi olabili merhem kullanın geçecektir. Thicoline kullanabilirsiniz
N

Nazlıcan

Premium Üye
24 Mayıs 2026 12:31
Benim bebeğimde de geçmeyen pişik olmuştu pişik kremine rağmen ilerliyordu cildiyeye götüreceğim kadar kötüleşti. Poposu soyulup yara haline gelmişti ve kanıyordu. Cilt doktoru kakasının asitli olabileceğini söyledi ben süt ürüniü tüketimimi azalttım ve bebeğe laktaz enzim damlası kullanmaya başladım bu konuda doktorunuza danışın bence.

Çinko oksit içerikli pişik kremlerin bebeğimde pişiği tetiklediğinş farkettim. Şu anda çinko oksit içermeyen pişik kremleri sürüyorum. Şu şekilde geçirdim ben.

Sadece geceleri bezini değişirken ılık su ve pamuk kullandım, gündüzleri her bez değişiminde poposunu yıkadım.

Doktor önerisiyle eczaneden %2lik borikli su hazırlattım poposunu temizledikten sonra onunla patpat yaptım (Bunu bana çocuk doktorumuz söylememişti, tanıdığım başka şehirdeki bir çocuk doktoru önerdi, bundan bayağu fayda gördüm hala olası kızarıklıkta hemen bi patpat yapıyorum).

Dermo trocyd + hametol baby krem kullandım (daha sonra dermo trocydin iyi geldiğini fakat hametolün iyi gelmediğini farkettim ve tek dermo trocyd kullandım doktorumuzun önerisiyle, siz de sorup deneyebilirsiniz)

En son bizim pişiğimizi weleda baby biocalendula pişik kremi geçirdi. Ve çok hızlı şekilde iyileştirdi, şu anda da bepantol baby ve weledayı dönüşümlü kullanıyorum. Bepantol de geçirmiyor onu farkettim. Yalnız benim kullandığom weleda parfümsüz olandı yurtdışından hediye gelmişti türkiye satışlarında sadece parfümlüsünü bulabildim o bazen iyi gelmiş bazen gelmemiş, bizim tekrarlamadığı için şu anlık iyi geliyor. Biraz daha araştırdığımda Rossmannın babydream markasının natural olan pişik kreminin weleda parfümsüzle içerik olarak aynı olduğunu gördüm. Aldom fakat henüz kullanmadım.

Daha öncesinde mustela, hamazinc, penaten pişik kremlerini, mantar dendiği için travacort ve hametan krem vs hepsini kullandım hiçbir şekilde geçmemişti.

Geçmiş olsun
D

Diba Ç.

24 Mayıs 2026 12:35
Doktorum bize kortizonlu ilaç kullanmamamiz gerektiğini söyledi Bepanthol pişik kremi ve sarı kantaron yağı kullanmamızı önerdi. Bunlar haricinde her gün birkaç dk açık bırakılmasını hava almamasindan kaynaklı olabileceğini söyledi. Bebek bezi markasını değiştirdiyseniz veya ıslak mendillerden kaynaklı olabileceğini vurguladı onun için küçük bir termossa ılık su koyup ve pamuk yardımıyla her alt açmada öyle temizlemem gerektigini önerdi. Umarım sizde bunları denediginizde geçer.
E

Ebru ..

24 Mayıs 2026 12:43
Diba Çelik
Doktorum bize kortizonlu ilaç kullanmamamiz gerektiğini söyledi Bepanthol pişik kremi ve sarı kantaron yağı kullanmamızı önerdi. Bunlar haricinde her gün birkaç dk açık bırakılmasını hava almamasindan kaynaklı olabileceğini söyledi. Bebek bezi markasını değiştirdiyseniz veya ıslak mendillerden kaynaklı olabileceğini vurguladı onun için küçük bir termossa ılık su koyup ve pamuk yardımıyla her alt açmada öyle temizlemem gerektigini önerdi. Umarım sizde bunları denediginizde geçer.
Bizede 3 kremi karıştırıp sürmemenizi söyledi doktorumuz ama biri kortizonlu olduğu için sürmek istemedim ne yapıcam bilmiyorum
E

Ebru ..

24 Mayıs 2026 12:43
Mariya
Doktora gittiniz mi Alerjisi olabili merhem kullanın geçecektir. Thicoline kullanabilirsiniz
İshal sonrası oluştu
D

Diba Ç.

24 Mayıs 2026 13:45
Ebru
Bizede 3 kremi karıştırıp sürmemenizi söyledi doktorumuz ama biri kortizonlu olduğu için sürmek istemedim ne yapıcam bilmiyorum
Bence kortizonlu ilaç mümkün olduğunca kullanmamaya çalışın önerileri tek tek deneyin. Bende bebeğime mustela pişik kremini kullandım hiçbir işe yaramadı.
E

Ebru ..

24 Mayıs 2026 15:31
Diba Çelik
Bence kortizonlu ilaç mümkün olduğunca kullanmamaya çalışın önerileri tek tek deneyin. Bende bebeğime mustela pişik kremini kullandım hiçbir işe yaramadı.
Sudokreme ne diyorsunuz
E

Esra

24 Mayıs 2026 20:26
Havasız kalmaması cok önemli havalandırın mutlaka
B

Beste K.

24 Mayıs 2026 20:35
Benim bebeğim de çok uzun süre mantar+pişik nedeni ile tedavi gördü ancak en sonunda mantar ilacının da dermatite yol açtığını söylediler. Bizim çözümümüz burada yazanın aksine %40 çinko içeren kremlerle oldu. Onları kesince tekrarladı hatta. Bence dermatolog ya da çocuk doktoruna göstermeden kendiniz yönetmeye kalkmayın. Hepimizin bebeğine başka bir şey iyi gelmiş.
M

Melekg

29 Mayıs 2026 22:21
Biz hamazinc kullandık o geçirdi. Mantar enfeksiyonu değilse iyi değil. Mantar da olmuştu onun için de ketoral kullandık
G

Gülcan Ş.

29 Mayıs 2026 22:39
yani şimdi bizde bir sürü krem kullandık doktora gitmek size en iyi ilacı vermesi daha doğru olur ama yıkamak kurutmak ve açık bırakmak bebeğinize iyi gelecek ama benim fayda gördüğüm kremler hametan mupiderm fuccicort trosyd ama bunların bazılarını karısıtırıp sürüyordum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir