Pisik
195 görüntüleme
M
Mine ..
Premium Üye
10 Ağustos 2026 21:21
Bebegim 2 bucuk aydir pisik oluyor alti sık degistiriyorum pamuk ve havalandirma yapiyorum hamazing hamaten fito madecesecal sudocrem mustela bepantonol hepsini kullandimim oturamiyor surekli agliyor neler yapabilirim osman hocanin youtube video onrilerinide yaptim bebegim 15 aylik

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye10 Ağustos 2026 21:21
Merhaba!
Bebeğinizin 2,5 aydır devam eden pişik sorunu sizi endişelendiriyor. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki pişik, bebeklerde sık görülen bir sorundur ve doğru tedaviyle kolayca çözülebilir.
Pişik Sorununun Nedenleri:
Bebeklerin hassas cildi
Yetersiz temizlik
Uygunsuz bez veya kıyafet kullanımı
Alerjiler
Deneyebileceğiniz Yöntemler:
1. Bez Değişimi: Bezleri sık sık değiştirin, her değiştirmede bebeği temizleyin ve kurulayın.
2. Cilt Bakımı: Bebeğinizin cildini temiz tutun. Hafif, doğal ürünler kullanın.
3. Havalandırma: Bebeğinizin bezini açık bırakarak havalandırın.
4. Krem ve Balm Kullanımı: Pişik kremi veya balmı kullanın.
Ek Öneriler:
Bebeğinizin bezini seçerken dikkat edin, uygun boyutta ve malzemede bezler kullanın.
Bebeğinizin cildini gözlemleyin, tahriş veya kızarıklık gibi belirtiler gördüğünüzde doktora danışın.
Doktora Başvurun
Eğer bebeğinizin pişik sorunu devam ederse veya kötüleşirse, bir pediatri uzmanına başvurmayı ihmal etmeyin. Uzman, bebeğinizin cildini inceleyerek daha spesifik tavsiyelerde bulunabilir ve gerekli tedaviyi uygulayabilir.
Bebeğinizin 2,5 aydır devam eden pişik sorunu sizi endişelendiriyor. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki pişik, bebeklerde sık görülen bir sorundur ve doğru tedaviyle kolayca çözülebilir.
Pişik Sorununun Nedenleri:
Bebeklerin hassas cildi
Yetersiz temizlik
Uygunsuz bez veya kıyafet kullanımı
Alerjiler
Deneyebileceğiniz Yöntemler:
1. Bez Değişimi: Bezleri sık sık değiştirin, her değiştirmede bebeği temizleyin ve kurulayın.
2. Cilt Bakımı: Bebeğinizin cildini temiz tutun. Hafif, doğal ürünler kullanın.
3. Havalandırma: Bebeğinizin bezini açık bırakarak havalandırın.
4. Krem ve Balm Kullanımı: Pişik kremi veya balmı kullanın.
Ek Öneriler:
Bebeğinizin bezini seçerken dikkat edin, uygun boyutta ve malzemede bezler kullanın.
Bebeğinizin cildini gözlemleyin, tahriş veya kızarıklık gibi belirtiler gördüğünüzde doktora danışın.
Doktora Başvurun
Eğer bebeğinizin pişik sorunu devam ederse veya kötüleşirse, bir pediatri uzmanına başvurmayı ihmal etmeyin. Uzman, bebeğinizin cildini inceleyerek daha spesifik tavsiyelerde bulunabilir ve gerekli tedaviyi uygulayabilir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Mine ..
Premium Üye
10 Ağustos 2026 21:22
Dr gittim surekli ayni kremleri yaziyor bez markasi degistirdim molfix kullaniyordum prima gectim

Fatma A. U.
10 Ağustos 2026 21:37
Kantoron yağı denediniz mi biz faydasını gördük birde hamtenda sudocrem karıştırıyorum ben oda çok işe yarıyor
D
Derya ş.
10 Ağustos 2026 21:38
Gecmiyorsa mantar olabilir mi birde cildiye mi baksa
M
Mine ..
Premium Üye
10 Ağustos 2026 21:38
Kantoron yagini nasil kullandiniz
M
Mine ..
Premium Üye
10 Ağustos 2026 21:39
Cocuk uzman dr gittim Derya hanim mantar kremleride kullandim
D
Derya ş.
10 Ağustos 2026 21:44
Benim öyle bir durum olmuştu da dedim belki işinize yarar .Bepantho pişik kremi l yarıyor bizde işe mavi hametanla birlikte sürüyorum çok pişik olunca
S
Sevgi K.
10 Ağustos 2026 21:44
Büyük ihtimal alerji oluyordur mesela ben yemeğe domates katınca çocuğum pişik oluyor yada portakal suyu versem içine su bile katsam pişik oluyor asitli yiyecekler pişik yapar bide havalar sıcak evde sürekli altı bağlı ve hareket halinde oldukları için sürtünme yapabiliyor ben evdeyken sadece zıbınla dolaştırıyorum klimada açık uyurkende zıbınla yatırıyorum

Fatma A. U.
10 Ağustos 2026 22:12
S
Selcen S.
10 Ağustos 2026 22:13
Bir de ıslak mendil kullanıyorsanız etkiliyor. Mümkün olduğunca normal suyla yıkayın ve hemen bezi takmayın kremi sürünce biraz havalandırın açık dursun üfleyin rahatlasın. Ben pişik olmadan günlük kullanımda bepanthol kullanıyorum ama pişik olursa mavi hametan sürüyorum mavi hametan candır. Geçmeyen pişikse de alerji olma ihtimalini doktora mutlaka sorun üstteki arkadaşların da belirttiği gibi.

Fatma A. U.
10 Ağustos 2026 22:15
Bir de ıslak mendil kullanıyorsanız etkiliyor. Mümkün olduğunca normal suyla yıkayın ve hemen bezi takmayın kremi sürünce biraz havalandırın açık dursun üfleyin rahatlasın. Ben pişik olmadan günlük kullanımda bepanthol kullanıyorum ama pişik olursa mavi hametan sürüyorum mavi hametan candır. Geçmeyen pişikse de alerji olma ihtimalini doktora mutlaka sorun üstteki arkadaşların da belirttiği gibi.
E
Emel Y.
10 Ağustos 2026 22:40
M
Mine ..
Premium Üye
10 Ağustos 2026 22:43
Arkadaslar tesekur edrrim hepiniz onerilerini denedim uzman cocuk dr filan da gittim ama onerilen hep ayni kantron deniycem birde mavi hametani alerji testi yaptircam sagolun
N
Nazlıcan
Premium Üye
10 Ağustos 2026 22:50
Merhaba benim bebeğim de yenidoğan zamanından 3,5 aylık olana kadar olan sürede çok ağır bir pişik geçirdi kırmızı yaralar oldu ve kanama boyutuna geldi. Mavi/sarı hametan, çinko oksit içeren tüm pişik kremleri, mantar kremleri vs denedik ama daha sonra sütten ve benim yediklerimden kaynaklı kakasının asitli olabileceğini söyledi götürdüğüm cilt doktoru. Ona uygun olarak damla kullandık bebeği emzirmeden ve ben de yediklerime dikkat ettim. Bu sürede de çinko oksit içeren kremlerin de etkilediğini farkettim ve weleda babynin parfümsüz pişik kremini kullandım (incia da aynı içerikteymiş ama henğz denemedim elimde weleda olduğu için). Yani bebeğin beslenmesinden kaynaklı olabilir domates, limon vs asitli gıdalar tüketiyorsa onlar yapabilir veya başka bir alerjisi varsa o yapabilir. Geçmiş olsun.

Hatice C. ..
10 Ağustos 2026 22:51
Arkadaslar tesekur edrrim hepiniz onerilerini denedim uzman cocuk dr filan da gittim ama onerilen hep ayni kantron deniycem birde mavi hametani alerji testi yaptircam sagolun

Fatma A. U.
10 Ağustos 2026 22:54
İlk başlarda pişikti tek problem sonra kakada mukus vücudunda kızarıklık ve kuruluk vardı alerji testi yaptırdık süt ürünleri alerjisi olduğu oraya çıkmıştı pişikte sürekli bundan oluyormuş
M
Mine ..
Premium Üye
10 Ağustos 2026 22:55
Hatice hanim doktorumuz travozol bebeklere kullanimini uygun gormedi aile hekimi yazmisti kullandim yan etki acisi yuksek oldugunu ayak mantari gibi yetiskin icin uygun oldugunu soyledi tesekkur ederim sizede gecmis olsun

Tay
10 Ağustos 2026 22:59
normel tüp Arko kremler de çok iyi hemetan hamazinc bide

Hatice C. ..
11 Ağustos 2026 12:46
Hatice hanim doktorumuz travozol bebeklere kullanimini uygun gormedi aile hekimi yazmisti kullandim yan etki acisi yuksek oldugunu ayak mantari gibi yetiskin icin uygun oldugunu soyledi tesekkur ederim sizede gecmis olsun
Yükleniyor...