Pişik

64 görüntüleme
E

Ebru ..

Premium Üye
11 Haziran 2026 17:31
3 aydır geçmeyen pişik kızarıklığı var ne yapabilirim 5 Buçuk aylık 🙏
N

Nazlıcan

Premium Üye
11 Haziran 2026 18:09
Benim bebeğimde de geçmeyen pişik olmuştu pişik kremine rağmen ilerliyordu cildiyeye götüreceğim kadar kötüleşti. Poposu soyulup yara haline gelmişti ve kanıyordu. Cilt doktoru kakasının asitli olabileceğini söyledi ben süt ürünü tüketimimi azalttım ve bebeğe laktaz enzim damlası kullanmaya başladım bu konuda doktorunuza danışın bence.

Çinko oksit içerikli pişik kremlerin bebeğimde pişiği tetiklediğini farkettim. Şu anda çinko oksit içermeyen pişik kremleri sürüyorum. Şu şekilde geçirdim ben.

Sadece geceleri bezini değişirken ılık su ve pamuk kullandım, gündüzleri her bez değişiminde poposunu yıkadım.

Doktor önerisiyle eczaneden %2lik borikli su hazırlattım poposunu temizledikten sonra onunla patpat yaptım (Bunu bana çocuk doktorumuz söylememişti, tanıdığım başka şehirdeki bir çocuk doktoru önerdi, bundan bayağı fayda gördüm hala olası kızarıklıkta hemen bi patpat yapıyorum).

Dermo trocyd + hametol baby krem kullandım (daha sonra dermo trocydin iyi geldiğini fakat hametolün iyi gelmediğini farkettim ve tek dermo trocyd kullandım doktorumuzun önerisiyle, siz de sorup deneyebilirsiniz)

En son bizim pişiğimizi weleda baby biocalendula pişik kremi geçirdi. Ve çok hızlı şekilde iyileştirdi, şu anda da bepantol baby ve weledayı dönüşümlü kullanıyorum. Bepantol de geçirmiyor onu farkettim. Yalnız benim kullandığom weleda parfümsüz olandı yurtdışından hediye gelmişti türkiye satışlarında sadece parfümlüsünü bulabildim o bazen iyi gelmiş bazen gelmemiş, bizim tekrarlamadığı için şu anlık iyi geliyor. Biraz daha araştırdığımda Rossmannın babydream markasının natural olan pişik kreminin weleda parfümsüzle içerik olarak aynı olduğunu gördüm onu da aldım ve şu an için iyi geliyor pişik tekrarlamadığı için geçirir mi bilmiyorum.

Daha öncesinde mustela, hamazinc, penaten pişik kremlerini, mantar dendiği için travacort ve hametan krem vs hepsini kullandım hiçbir şekilde geçmemişti.

Geçmiş olsun
E

Ebru ..

Premium Üye
11 Haziran 2026 18:27
Dermo trocyd kaç gün kullandımız her bez değişiminde mi
N

Nazlıcan

Premium Üye
11 Haziran 2026 19:31
Ebru
Dermo trocyd kaç gün kullandımız her bez değişiminde mi
Evet her bez değişimince ince bir katman sürdüm, 2-3 hafta kadar kullandım yanlış hatırlamıyorsam. Yara haline gelmişti bizim o yüzden iyileşmesi toplam 1 ay kadar sürdü ama dermı trocyd sadece yaraların kapanmasına yardımcı oldu bizde. En son doğru pişik kremiyle tamamen iyileşti.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir