Pişik

102 görüntüleme
.

.....

29 Nisan 2026 08:09
Kızım yaklaşık 2 haftadır pişik pişik kremi olarak sudocrem hamazinc fito bunları kullanıyorum ama bir türlü geçmiyor pişik şimdi vajina iç dudaklara kadar geldi iç dudakların kenarları kıpkırmızı ve dokununca poposunu çekiyor altını çok sık değiştirmeye çalışıyorum mama ile besleniyor 6 aylık altını ılık suyla pamukla temizliyorum başka ne yapmam lazım Bir de havalandırıyorum mutlaka
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

29 Nisan 2026 08:17
Hepsini yapıyorsunuz en önemli şeyleri pişik olduğundam eminmisiniz
Çağla Y.

Çağla Y.

29 Nisan 2026 08:30
Kabarcikliysa mantar olabilir bir doktora gösterin bende kızımın pisik olduğunu sanıyordum değilmiş doktor krem verdi uc gunde gecti hemen pisik havalandirmayla geçer gecmiyorsa mantardir demişti
N

Nazlıcan

Premium Üye
29 Nisan 2026 08:42
Benim bebeğimde de geçmeyen pişik olmuştu pişik kremine rağmen ilerliyordu cildiyeye götüreceğim kadar kötüleşti. Poposu soyulup yara haline gelmişti ve kanıyordu.

Çinko oksit içerikli pişik kremlerin bebeğimde pişiği tetiklediğinş farkettim. Şu anda çinko oksit içermeyen pişik kremleri sürüyorum. Şu şekilde geçirdim ben.

Sadece geceleri bezini değişirken ılık su ve pamuk kullandım, gündüzleri her bez değişiminde poposunu yıkadım.
Doktor önerisiyle eczaneden %2lik borikli su hazırlattım poposunu temizledikten sonra onunla patpat yaptım (Bunu bana çocuk doktorumuz söylememişti, tanıdığım başka şehirdeki bir çocuk doktoru önerdi, bundan bayağu fayda gördüm hala olası kızarıklıkta hemen bi patpat yapıyorum).
Dermo trocyd + hametol baby krem kullandım (daha sonra dermo trocydin iyi geldiğini fakat hametolün iyi gelmediğini farkettim ve tek dermo trocyd kullandım doktorumuzun önerisiyle, siz de sorup deneyebilirsiniz)
En son bizim pişiğimizi weleda baby biocalendula pişik kremi geçirdi. Ve çok hızlı şekilde iyileştirdi, şu anda da bepantol baby ve weledayı dönüşümlü kullanıyorum.

Daha öncesinde mustela, hamazinc, penaten pişik kremlerini, mantar dendiği için travacort ve hametan krem vs hepsini kullandım hiçbir şekilde geçmemişti.

Geçmiş olsun
.

.....

29 Nisan 2026 08:48
🧸Ebru Keleş 🧸
Hepsini yapıyorsunuz en önemli şeyleri pişik olduğundam eminmisiniz
Kıpkırmızı
.

.....

29 Nisan 2026 08:49
Çağla Yormaz
Kabarcikliysa mantar olabilir bir doktora gösterin bende kızımın pisik olduğunu sanıyordum değilmiş doktor krem verdi uc gunde gecti hemen pisik havalandirmayla geçer gecmiyorsa mantardir demişti
Gösterdim pişik dedi doktor kabarcıklanma yok sadece kırmızı
.

.....

29 Nisan 2026 08:50
Nazlıcan
Benim bebeğimde de geçmeyen pişik olmuştu pişik kremine rağmen ilerliyordu cildiyeye götüreceğim kadar kötüleşti. Poposu soyulup yara haline gelmişti ve kanıyordu.

Çinko oksit içerikli pişik kremlerin bebeğimde pişiği tetiklediğinş farkettim. Şu anda çinko oksit içermeyen pişik kremleri sürüyorum. Şu şekilde geçirdim ben.

Sadece geceleri bezini değişirken ılık su ve pamuk kullandım, gündüzleri her bez değişiminde poposunu yıkadım.
Doktor önerisiyle eczaneden %2lik borikli su hazırlattım poposunu temizledikten sonra onunla patpat yaptım (Bunu bana çocuk doktorumuz söylememişti, tanıdığım başka şehirdeki bir çocuk doktoru önerdi, bundan bayağu fayda gördüm hala olası kızarıklıkta hemen bi patpat yapıyorum).
Dermo trocyd + hametol baby krem kullandım (daha sonra dermo trocydin iyi geldiğini fakat hametolün iyi gelmediğini farkettim ve tek dermo trocyd kullandım doktorumuzun önerisiyle, siz de sorup deneyebilirsiniz)
En son bizim pişiğimizi weleda baby biocalendula pişik kremi geçirdi. Ve çok hızlı şekilde iyileştirdi, şu anda da bepantol baby ve weledayı dönüşümlü kullanıyorum.

Daha öncesinde mustela, hamazinc, penaten pişik kremlerini, mantar dendiği için travacort ve hametan krem vs hepsini kullandım hiçbir şekilde geçmemişti.

Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim bakıcam bunlara
.

.....

29 Nisan 2026 23:04
Nazlıcan

Geçmiş olsun
Bu anlattıklarınızdan en çok hangisinden memnun kalıp şuna kesin bakmalısın diyorsunuz birde bu %2lik borikli su olayını eczacıya ne diye söylemem lazım
N

Nazlıcan

Premium Üye
30 Nisan 2026 06:04
.....
Bu anlattıklarınızdan en çok hangisinden memnun kalıp şuna kesin bakmalısın diyorsunuz birde bu %2lik borikli su olayını eczacıya ne diye söylemem lazım
Ben direkt %2lik borikli su dedim onu hazırlıyorlar eczacılar zaten,

Dermotrocyd krem ve borikli su yaraları hafifletti. Ardından weleda baby pişik kremi kullandım o da tamamen geçirdi. Ben bunlardan memnun kaldım. Yalnız benim kullandığım pişik kremi parfümsüzdü yurtdışından hediye geldi, daha sonra sipariş verdim gelen ürün aynı pişik kreminin parfümlüsüydü yani içindeki bitkilerin kokuları var sadece. Pişik geçtikten sonra o da iyi geldi bize muhtemelen iyileştirici etkisinde fark olmaz.
Hatta şöyle, ben acil bir durum için weleda elimde dursun diye düşündüm, nasılsa pişik geçti dedim ve penaten krem sürdüm tek 1 bez değişiminde bile kızardı hemen weleda sürdüm (parfümlüydü) hemen kızarığını aldı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir