Pişik
75 görüntüleme
R
Rümeysa
6 Nisan 2026 23:21
Bebeğim çok sık kaka yaptığı için poposu kızarıyor mustela vs önleyici kremler kullandım ama fayda etmedi pişik olduktan sonra hangi krem sürmek iyi gelir

Fatma A. U.
6 Nisan 2026 23:22
Mavi hametan ve sudocrem karıştırıyorum sürüyorum ben geçiyor
Yada tek başına travazol kullanın oda işe yarıyor
R
Rümeysa
6 Nisan 2026 23:26
Mavi hametan ve sudocrem karıştırıyorum sürüyorum ben geçiyor

Fatma A. U.
6 Nisan 2026 23:27
Sağlık ocağına gittik bize doktor yazdı verdi kullanıyoruz hala evde bulundurun illaki pişik için değil yanık içinde çok iyi hametan

Afranur K.
6 Nisan 2026 23:29
Poposunu ıslak mendille silmeyin, evdeyken yıkayın, dışarıda da mutlaka kurutmak için bezleriniz olsun.
Günlük 5-10 dk mutlaka hava alsın bez içinde de kaldığı için havasızlık arttırıyor bu durumu.
Sudocrem ya da çinko içeren bir içerik diyebilirim pişik olduktan sonra en etkili olan içerik. Gece bebeklerin sindirim sistemi yavaşlar, gece bezlerinde sürün uzun süre kalsın.
Kantaron yağı da öneririm, genellikle kullanıyorum, pişiklerde gerçekten etkili.
Fatma hanımın yazdığı, benim yazdığım tüm ilaçları kullanabilirsiniz bu arada, aydan bağımsız. Sadece travazolü doktora danışıp kullanın o mantar kremi çünkü gerekli olup olmadığına doktor karar versin. Diğerleri pişik/yanık kremi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Günlük 5-10 dk mutlaka hava alsın bez içinde de kaldığı için havasızlık arttırıyor bu durumu.
Sudocrem ya da çinko içeren bir içerik diyebilirim pişik olduktan sonra en etkili olan içerik. Gece bebeklerin sindirim sistemi yavaşlar, gece bezlerinde sürün uzun süre kalsın.
Kantaron yağı da öneririm, genellikle kullanıyorum, pişiklerde gerçekten etkili.
Fatma hanımın yazdığı, benim yazdığım tüm ilaçları kullanabilirsiniz bu arada, aydan bağımsız. Sadece travazolü doktora danışıp kullanın o mantar kremi çünkü gerekli olup olmadığına doktor karar versin. Diğerleri pişik/yanık kremi rahatlıkla kullanabilirsiniz.
D
Dilek P.
6 Nisan 2026 23:35
Afranur hanımın dediği gibi ıslak mendil asla kullanmayın ve havalandırın ben bebeğim bütün pişik yanık yarası için sarı hanedan kullanıyorum
D
Damla k.
6 Nisan 2026 23:50
Ben böyle durumlarda mecbur kalınca sudocrem kullanıyorum. Bir de mustela sensiferm sürüyorum 5 dk havalandırıp üzerine hametan sürüyorum baya azalıyor. Bu havalandırma işini gün içinde de yapmaya çalışıyorum her bez değişimi biraz oyalanıyorum hava alsın diye. Bir de temizliğni yaparken evdeysem yıkayarak temizliyorum bir şeyle sğrtmek piştiği derinleştirip kanatacak boyuta getiriyor

Mavi ..
7 Nisan 2026 00:04
Bende fito krem ve sarı hametan kullanıyorum. Eğer biraz fazla kızarmış ise popusu ikisini eşit miktarda kalın bir tabaka halinde sürüyorum iki güne hiçbir şey kalmıyor. Islak mendil kullanacaksan da muhakkak yıka içeriğinden arından ondan sonra kullan.
Yükleniyor...