Pişik
53 görüntüleme
E
Ece G.
8 Mart 2026 19:16
Bebeğim on aylık şu son bir ay içerisinde çok yoğun pişik yaşıyor nokta nokta Oluyor ve aşırı kızarıyor bazen beline kadar vuruyor doktorumuz mantar için beş gün sabah akşam sürmeli bir krem verdi ve yanına bariyer onarıcı krem verdi her alt açma da onu sür dedi kullandık bitti ama bugün yine aynı şey oldu kakası biraz fazla kalsın fark etmemiş olayım çünkü bazen az az yapıyor açtığımda tamamen kırmızı kırmızı noktalar oluşmuş ve çok aşırı kızarmış durumda oluyor var mı bir öneriniz buna nasıl kurtulabiliriz
S
Seray ..
8 Mart 2026 19:58
Bol bol açıkta bırakıp havalandırın günde en az yarım saat hava almasını sağlayın. Islak mendili tamamen bırakıp suyla yıkayın veya temizlemek için sadece su ve pamuk kullanın. Kaka yaptığını farkettiginiz an hemen bezi değiştirin çünkü kaka ve çiş bir arada olunca asitlenip pişik yapabiliyor. Eğer bez kaynaklı bir pişik yaşıyorsanız bezini degistirebilirsiniz
Y
Yeşim
8 Mart 2026 20:06
Bariyer kremi ben weleda marka kullanıyorum çok memnunum belki onu deneyebilirsiniz iyileştiğinde. Biz de hiç öyle pişik olmadı her alt açmada sürüyorum doğduğundan beri. Tedavi edebilir mi bilmiyorum ama önlemede bizim çok işimize yarıyor.
E
Ece G.
8 Mart 2026 20:08
İlk defa yaşıyorum bende kakadan dolayı oluyo sanırım bu aralar gün içinde sık sık yapmaya başladı normalde 1 kez yapardı biraz bekleyince azıcık da olsa pişik yapıyo :(
E
Elif ..
8 Mart 2026 20:15
Her kaka sonrası sudocrem kullanabilirsiniz çok iyi geliyor