Pişik

126 görüntüleme
S

Safiye E.

25 Şubat 2026 09:31
Bebeğim 6 haftalık. Musteşa krem kullanıyordum Pişik olmaması için. Şimdi pişik oldu. Ne önerirsiniz, en etkili iyi krem hangisidir ? Mavi hametan kullanayım diyorum.
B

Burcu ..

25 Şubat 2026 09:48
Bende mustela kullandım güzel krem hametanda aile hekimi verdi aynı işi görüyor dedi ikisini de kullandım şükür pişik olmadı bezin den mi acaba
Deniz T.

Deniz T.

25 Şubat 2026 10:01
Bazen yediginiz besinler bebekte pisik yapabilir. Alerji belirtisi olabilir( meme reddi deride dokuntu ve direncli pisik mukuslu kaka)
Afranur K.

Afranur K.

25 Şubat 2026 10:11
Mustela vs. Pişik önleyici kremdir, yani pişik oluşmasan önce kullanılması gerekenler kategorisinde, sudokrem, Hametan pişik kremi yani pişik anında kullanılır. Kremlerin kategorilerini bilmezseniz tedavisini doğru ilerletmek mümkün olmaz.
( ama ilk tervihiniz Hametan olmasın sudokrem olsun içindeki çinko hızlı iyileşmeye yardımcı olur)

Ben pişik oluştuğunda gün içinde kantaron yağı ve mustelayı dönüşümlü kullanıyorum.

Akşamları da yatmadan önce bir kat sudokrem sürüp öyle yatırıyorum. Geceleri sindirim sistemimiz yavaşlar, bez bölgesi gün içindekinden daha kuru kalır, bu sayede ilaçlar etki eder.

Pişiklerde mevzu sadece kullanılan ilaç değil aynı zamanda bez bölgesi bakımı çok önemlidir ve bu bakımlara rağmen geçmeyen kanamalı pişiklerde alerjik durumlar da değerlendirilmeli.

Bez bölgesini düzenli olarak havalandırın 5-10 dk kadar, ıslak mendil kullanmayın mümkünse sürekli yıkayın ya da pamuk-kaynatılmış ılıtılmış su ile temizleyin.

Bezi kapatmadan önce genital bölgenin kuru olduğundan emin olun. Islak ıslak kapatmayın.
S

Safiye E.

25 Şubat 2026 10:30
Mustelayı pişik olmadan önce kullanıyordum ben de. Sadece anne sütü ile besleniyor. Kakası da normal. Çok kötü değil çok şükür. Sudokrem de alacağım. Kantaron var kullanabilirim.

Teşekkürler tekrar
B

Büşra T.

25 Şubat 2026 10:33
Bepantol pişik kremi hızlı toparliyo yalnız pişik olsa da olmasa da sürekli sürmek daha koruyucu oluyor
R

Rabia T.

25 Şubat 2026 10:40
Yeşil tüp Arko krem 1 günde geçiyor
E

Esra E.

25 Şubat 2026 11:26
Benim bebeğim de yenidoğan zamanında Pişik olmuştu. Doktorum süt ürünleri (süt içeren her şeyi) ve çikolata yemeyi bırakmamı söylemişti. Krem vermemişti. İşe yaramıştı iki günde Pişik kalmamıştı. Belki deneyebilirsiniz.
S

Safiye E.

25 Şubat 2026 20:00

Esra Erman

Benim bebeğim de yenidoğan zamanında Pişik olmuştu. Doktorum süt ürünleri (süt içeren her şeyi) ve çikolata yemeyi bırakmamı söylemişti. Krem vermemişti. İşe yaramıştı iki günde Pişik kalmamıştı. Belki deneyebilirsiniz.

Bunu hiç duymamıştım. Olabilir mi ki acaba . Çokça süt tüketiyorum çünkü :/ çikolata çok fazla olmasa da yerim. Bunu nerden anlayabiliriz ki.. sizin doktorunuz neye dayanarak söyledi bunu ?
E

Esra E.

25 Şubat 2026 20:23

Safiye Ece

Bunu hiç duymamıştım. Olabilir mi ki acaba . Çokça süt tüketiyorum çünkü :/ çikolata çok fazla olmasa da yerim. Bunu nerden anlayabiliriz ki.. sizin doktorunuz neye dayanarak söyledi bunu ?

Ben bezlerden oluyor diye düşünmüştüm. 3 marka değiştirdim. Sonra bir gün çok kötü oldu acile gittim krem verdiler 1 gün sürdüm geçti. Kreme devam ettim ama 2. 3. Gün daha çok çoğaldı. Bende kendi doktorumuza gittim. O da süt proteinine hassasiyeti olabilir demişti bu da kakayı asitli yapıp bebeğin poposunu tahriş ediyor demişti. Süt içeriği olan her şeyi yemeyi bırak demişti. Öyle yaptım. Kendimi denedim. Bir iki gün peynir yemiyordum azalıyor, yok oluyordu sonra yiyordum tekrar başlıyordu. Bende süt ürünü çok tüketen bir insanım. Doktorun dediğini denemeli olarak yaptım işe yaradı gerçekten. Bu arada 3 aylığa kadar yapmıştım. Sonra yavaş yavaş başladım bir daha Pişik olmadı.
Afranur K.

Afranur K.

25 Şubat 2026 20:30

Safiye Ece

Bebeklerin 6. Aya kadar vücudunda süt ürünlerine karşı hassasiyet Olanilir İSPA diye geçiyor, kakada mukus vs. De yapabilir hatta.

benim kızımda da sürekli mukuslu kaka oluyordu, doktor alerji değil ama sindirme enzimleri henüz olgunlaşmadı, 6. Aya doğru olgunlaşıyor istersen bırak demişti.

Ben de tamamen bırakmadım ama bir hafta denedim gerçekten mukus azaldı, ben de aktif süt içmeyi azalttım, yoğurt ve peynir yiyorum am yemeklere mesela zeytinyağı kullanmaya başladım. 5. Ayımıza girdik yavaş yavaş arttırıyorum bu besinleri hayatımda çünkü süt ürünlerini bırakmak durumunda kalsiyum vb. Minerallerin de takviyesi gerekiyor ben de artık yavaş yavaş arttırdım.
E

Ebru A. ..

1 Mart 2026 15:41
Hametan mavi ve sarı kullandım gecmedi. Hamazinc diye bir krem verdi doktor onu kullandik geçmek üzere. Doktora danışın bence. Bazıları mantar boyutunda olabiliyor. Hametan falann bir ise yaramaz o boyutta.
S

Safiye E.

1 Mart 2026 23:18

Ebru Atış

Hametan mavi ve sarı kullandım gecmedi. Hamazinc diye bir krem verdi doktor onu kullandik geçmek üzere. Doktora danışın bence. Bazıları mantar boyutunda olabiliyor. Hametan falann bir ise yaramaz o boyutta.

Zeytinyağı kullandık, çok şükür geçti. Size de çok geçmiş olsun.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir