Pişik
53 görüntüleme
E
Elif K.
24 Kasım 2025 19:58
Bebeğimin poposunda uzun süredir devam eden pişik sorunumuz var..artık makat kısmına doğru açık yaraya dönüştü..popo etrafı kızarık ve derisi biraz sert..ne kullanabilirim?

Gizem K.
24 Kasım 2025 20:11
Bende piştikten çok çektim 2 çocuğumdada aklınıza gelebilecek bütün pişik kremlerini kullanmışımdır inanın kantaron yağını çok önermişlerdi bizim piştiği iyice şiddetlendirdi tek fayda gördüğüm şey ıslak mendil kullanmadım ılık su ve alt değiştirme pamuğu ile temizledim krem olarakta sudocremi tek geçerim ilk sürmemde hemen etki gösterdi iki çocuğumdada
Ö
Özge S.
24 Kasım 2025 20:19
Bizde de aynı sorun vardı. Haftalarca geçmedi. Eğer mantar değilse ben şu şekilde kurtuldum. En iyi gelen şey başlangıç olarak ıslak mendili bırakıp su ve pamuğa geçmek. Altını sık sık değiştirmeye özen gösteriyorum. Bezi bağlamadan öncede bol hava almasını sağlayıp bekleyip öyle kapatıyorum. Hergün en az 1 kere banyoda altını yıkıyorum. Dönüşümlü olarakta pişik kremi , çinko oksit içeren krem ve sert olan deri yumuşasın diye hamamelis virginiana içerikli merhem kullanıyorum.

Şeyma A. ..
24 Kasım 2025 20:23
Benim kızımda da ilk haftadan sonra oldu ondan snra ıslak mendili kullanmadım hep yıkadım ilk başta yeşil sabunla güzelce yikiyordum sonra güzelce kurulayip hametan (mavi olan) kullandim çok şükür geçti. Bazen mecburi ıslak mendili kullansamda hep yıkarım.

Nazife ..
24 Kasım 2025 20:25
bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama pişiğin başlıca sebeplerinden biri besin alerjisidir eğer bebeğinizde alerjisi olan ürünü beslenmesinde devam ederseniz pişiğin önüne geçemezsiniz
D
Demet K.
24 Kasım 2025 20:34
Alerjik bebeklerde bu sorun olabiliyor altını kirlettiği gibi bile bezini açsanız hemen pişik durumuyla karşılaşabiliyorsunuz devamlı pişik için krem kullanmak zorunda kalıyorduk bizde kızımda hamazinc krem deneyebilirsiniz çinko içerikli faydasını görürsünüz inşallah