Pişik
57 görüntüleme
M
Mekiya B. ..
18 Ağustos 2025 09:26
4.5 aylik kizimda yaklaşik 20 gündür kirmizi noktalar şeklinde pişik var. Dogdugundan beri altini ya sadece su ya da islak pamuk ile temizliyorum,her pişik oldugunda temiz kuri cildine sudocrem kullaniyorum. Bez markasi molfix,sadece anne sütü ile besleniyor. Normal de de pişik olur akşamina ya da sonraki güne geçerdi ama bu kirmizi noktalar geçmedi. Dogdugundan beri kakasi mukuslu ve ishal gibi ama anne sütünden dolayi normal dediler. Ne olabilir?

Ayça K. A.
Hemşire
18 Ağustos 2025 09:31
Pişik kremini günde birkaç kere ve kalın tabaka halinde sürüyorsanız o da pişik yapar. Pişik kremi günde 1 kere ince tabaka olarak sürülür. Bir de çişli bezi uzun süre tutmamaya Özen gösterin. Islak pamukla sildikten sonra muhakkak kurulayın
M
Mekiya B. ..
18 Ağustos 2025 09:33
Muhakkak kuruluyorum ince bir tabaka sürüyorum ama her bez degisiminde sürüyordum. Birkaç gün sadece 1 defa sürmeyi deneyeyim. Teşekkür ederim 🙏🏻
Ş
Şeyda B.
18 Ağustos 2025 09:34
Geçmiş olsun sudocream malesef petrol türevi ürünler içeriyor diye biliyorum en başta onu değiştirmenizi tavsiye ederim ayrıca siz bu dönem kavun karpuz çok tükettiniz mi bilmiyorum oda etkiliyor

Ayşenur E. ..
18 Ağustos 2025 09:41
Sudocrem faydasından çok zararı var maalesef. Özellikle kokulu parfümlü pişik kremlerinden uzak durun derim. Ve pişik geçene kadar muhtemelen 2 güne biter geçici olarak hametan merhem kullanın ve bebeğinizin altına alt açma örtüsü serin ve günde iki veya üç kere 10 dakika süre ile havalandırın ne kadar hava alırsa o kadar çabuk geçer. Geçmiş olsun.
M
Mekiya B. ..
18 Ağustos 2025 09:43
Teşekkür ederim sudocremi doktorumuz tavsiye etmişti
T
Tuğba K.
18 Ağustos 2025 09:43
Bende bebeğime sudocream kullanıyordum ilk zamanlar pişik hiç geçmedi sonra bepanthol kullanmaya başladım ve her bez değişiminde kullanıyorum hiç pişik yapmıyor
M
Mekiya B. ..
18 Ağustos 2025 09:50
Hindistan cevizi yagi veya zeytinyagi işe yarar mi acaba
Ş
Şeyda B.
18 Ağustos 2025 09:55
Zeytinyağı asidik olduğu için hiç tavsiye edilmiyor weleda markalı bir pişik kremi kullanıyorum çok memnunum aynısefa bitki kreminin iyileştirici yatıştırıcı özelliklerinden faydanılmış onu kullanabilirsiniz bide bir kaç gün altının hava almasını sağlayın