Pişik
84 görüntüleme
M
Mehmet
17 Ağustos 2025 17:13
Bebeğimin poposu beyaz noktalı pişik oldu. Sebebini bulamadım. krem de kullanıyoruz (trosyd)
Ş
Şeyda B.
17 Ağustos 2025 17:45
Beyaz noktalı pişik görüntüsü mantar oluyor genelde ve sizinde kullandığınız kortizonlu kremler fayda ediyor ama siz her gün altını yıkayın ama sonra güzelce kurutun nemli kalmasın ardından da pişik kremini beyaz tabaka halinde sürün (weleda marka kullanıyorum çok iyi) bir hafta kadar altına bez bağlarken bunu tekrarlayın hatta bezden önce en az 5-10dk havalandırın.Bezlerde senettik olduğu için oda tetikliyor bu durumu
S
Selen K. B.
17 Ağustos 2025 17:49
Kremlerden ziyade pişik için zeytinyağı çok iyi geliyor denemenizi öneririm
Ş
Şeyda B.
17 Ağustos 2025 17:54
Zeytinyağı asidik olduğu için arttırabilir malesef tabi yine de siz bilirsiniz
A
Ayşe U. ..
17 Ağustos 2025 18:23
Zeytinyağı soyuyor konaklar için kullanıyoruz bildiğiniz gibi pişik için uygun değil bence
B
Burçak M.
17 Ağustos 2025 18:36
dermotrosyd fucudin karısıtıp sürelim 10 gün + hamazinc ayrı sabah akşam demişti doktorum hemen iyi geldi.nemden oluyormus iyi kurutmak lazım yıkadıktan sonra popoları
M
Mehmet
17 Ağustos 2025 18:41
Teşekkür ederim herkese
H
Hilal G. P.
17 Ağustos 2025 19:32
Bizimkide aynı böyle oldu ağlıycaktım yani bi anda yayıldı. Doktora gittim travazol verdi. Baktım geçmiyo acil çocuk doktoruna götürdüm yazılabilecek son krem yazılmış sudocrem ve travazola iki gün daha devam edin dedi. Travazol 5 günden fazla kullanılamaz artı sadece o bölge için kullanılır başka sağlam yere değmeyecek şekilde. Ek olarak her kakadan sonra banyo yaptırdım asla şampuan kullanmadım geçene kadar. İki güne bir başına kullandım vücuda sürmedim. Her bezde kuruladım poposunu. Şu makyaj silme pamuklarını ılık suya batırıp sildim kaka bile yapsa ıslak mendil kullanmadım tahriş eder diye. Sonrasında yine pamukla kurulayıp hal üzerine kalın battaniye serip açık bıraktım bi süre. Sonrasında gündüzleri gevşek olacak şekilde bezledim. Üstüne zıbın harici bi şey giydirmedim ve muhakkak zıbını kapatacaksanz bol olacak şekilde olanları giydirin yoksa çıtçıtlarıda kapatmayın. Yaklaşık 10 gün sürdü böyle anca yeni yeni geçiyo daha. Şimdi rutin haline getirdim mutlaka banyo yaptırıyorum gündüzleri popoyuda kuruluyorum iyice.