Pirinç Unu Faydalı mı

208 görüntüleme
D

Damla H. ..

17 Temmuz 2025 13:29
Doktorumuz formül mama içerisine pirinç unu pişirerek yedirmemizi önerdi ama pirinç ununun gerçekten bir faydası var mıdır sırf doysun diye besleyiciliği düşük bir besin de vermek istemiyorum lütfen cevaplar mısınız
E

Elif D.

17 Temmuz 2025 13:41
Nasıl yani pirinç ununu mamayla mi yapın dedi
F

Fatma S. ..

17 Temmuz 2025 16:33
Bizede aynı öyle bir liste verdi. Doktor dur bişey demiyorum ama ben uygulamadım. Tok tutsun diye olduğunu düşünüyorum ama kabızlık ta beraberinde gelir bence. Bazen tok tutsun diye uykudan önce verilen şeyler hazımsızlık yaparak bebeği daha fazla uyandırabilir. Bol bol kilo alsın diye de bir gayem yok. Kilo alımı normal şekilde devam ediyor çünkü. Sebze, meyve, bakliyat gibi daha sağlıklı şeyleri tercih ederim.
H

Hatice S. ..

17 Temmuz 2025 17:57
Hiç pirinç unu almadım bebeğime, doğru düzgün bir besin değeri yok sırf şekere dönüşüyor vücutta.
D

Damla H. ..

17 Temmuz 2025 21:19
Evet önce formül mamayı hazırlayın dedi onun üzerine pirinç unu ekleyip pişirin, soğuduktan sonra da pekmez ekleyin dedi. İnternetten baktığımda da pirinç ununun B vitaminleri açısından zengin olduğunu yazıyor bazı siteler. Bazıları ise zararlı diyor çok kararsız kaldım
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

17 Temmuz 2025 21:19
Şahsen ben bebeğime bu şekilde yedirmezdim. Meyve pürelerine kıvam vermek için illa bir un kullanacaksam öncesinde az suyla (yarım çay bardağı kadar) yulaf/yulaf unu, karabuğday unu, keçiboynuzu unu, bebek irmiği kullanıyorum. Biraz pişirip içine ezdiğim/rendeleğim meyveyi birazcıkta hindistan cevizi yağı ekliyorum (tahıl grubu kabız yapabiliyor yağlara da yer vermek gerekiyor, meyveli bi karışıma hindistan cevizi yağı çok yakışıyor)
D

Damla H. ..

17 Temmuz 2025 21:29
İrmik için de aynı şekilde pirinç unu gibi besleyiciliği olmadığı ve glisemik indeksi yüksek olduğu yönünde söylentiler var. Sanırım en risksizleri diğer saydığınız unlar şu anlık. Teşekkür ederim cevaplar için.
Z

Zeynep K.

18 Temmuz 2025 07:25
bize de doktorumuz kilo alsin bebegim diye pirinç unlu tarif verdi ama sizinkinden farkli olarak önce pirinç ununu suyla pisirip ardindan mamayi ekleyip pekmezle tatlandirin dedi. Birkac gun yaptim ama bebegim yemedi ben de ek gidasini cesitlendirdim.Tok tuttugunu da zannetmiyorum çunku yedirdikten sonra tekrar meme istiyordu.
M

Melis Y.

19 Temmuz 2025 10:24
Pirinç unu diğer besinlerle birlikte kullanımı kolay bir yiyecek. Tek başına tabiki de besin değeri düşük. İçine ben keçi boynuzu unu ve yulaf unu koyuyorum. Ve o an hangi meyve varsa koyuyorum. Tatsizsa biraz da pekmez koyuyorum veriyorum. Diğer ürünleri karıştırınca güzel olmuyor. Ama pirinç unu harç gibi düşünün. Dokusunu güzelleştiriyor. Malzemeyi yenilebilir hale getiriyor ve bebeklerde seviyor.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

19 Temmuz 2025 17:03
Bebeğinize pirinç ununu asla yedirmeyin. Besleyici etkisi yok en başta bomboş karbonhidrat gerek var mı ? Ayrıca pirinç arsenik tutma potansiyeli en yüksek tahıl hekiminizin böyle bir şeyi neden önerdiğini gerçekten anlayamadım. Ayrıca demir ve vitaminleri de baskılarsınız halihazırda mama kullanan bebeğin mamasına neden pirinç unu koyasınız ki ? Onun yerine tam tahıllı bebek mamaları var anne sütü veya devam sütünden başka bir şey ana öğün olmasın lütfen :(((
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

19 Temmuz 2025 17:12
Ayrıca bir bebeğin kilolu olması değil sağlıklı olması önemli persentil eğrinize bakmak lazım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir