Pipi Derisi Yüzülür mü
151 görüntüleme
İ
İrem
27 Aralık 2025 01:24
Çıldıracağım bebeğime yapılanı düşünmekten uyuyamıyorum bile. 6 Aylık bebeğimin bir yakını bezini değiştirirken pipisinin derisini eliyle öyle bir geriye çekti ki. ‘Böyle yapmak gerekiyor’ dedi bir de, aklım çıktı. Bir şey olur mu, herhalde olmaz ama yine de çok çok kötü etkilendim. Doktorumuza sorduğumda siz normal zamanda pipiye / deriye müdahale etmeyin demişti. Bebeklere annelerine danışmadan fiziksel müdahalede bulunmamayı nasıl öğrenecek bu insanlar bilmiyorum!

Seda C.
27 Aralık 2025 05:45
Benim doktorum da aksine deriyi geriye doğru çekmemi söyledi. Kızarıklık vardı. Ve krem verdi banyo sonrası çekip açıcak kremi süreceksin dedi

Mihriban Y. ..
27 Aralık 2025 05:59
Size sormadan yapmış olması kabul edilemez fakat bizim de doktorumuz sürekli geriye doğru çekmemiz gerektiğini söyledi sünnetten sonra yapışıklık olmaması için.
E
Elif G. A. Ö.
27 Aralık 2025 06:17
Bebeğinize mahremiyeti öğretmek adına altını sadece belirli kişilerin değiştirmesine izin verin
İ
İrem
27 Aralık 2025 07:12
Hiç sünnet vs yok bizim durup dururken yaptı. Bir yakını dediğim dedesi maalesef babaannesi altını değiştirirken ben de yanlarındayken yaptı. Normal zamanda da yapın mı dedi doktorlarınız acaba bunu?
İ
İrem
27 Aralık 2025 07:13
Yapışıklık veya sünnet gibi bir durumu yok
E
Elif G. A. Ö.
27 Aralık 2025 07:13
Bence dedeler bakmamalı çocuğun altına. Anne baba bir de anneanne ya da babaanne bu kadar. Siz bu durumu doktorunuza anlattınız mı?
İ
İrem
27 Aralık 2025 07:16
Bir daha bakamaz zaten. Göremiyorlar pek torunlarını birkaç ay sonra da onlar bakacaktı da şu saatten sonra başka bir çare bulacağım gibi. Doktoruma normal günlerde rutin olarak bunun yapılmasının gerekip gerekmediğini sordum, hayır gerekmiyor siz elleyip müdahale etmeyin dedi
İ
İrem
27 Aralık 2025 18:36
Arkadaşlar tekrar doktora gösterdik güvendiğimiz bir pediyatrist; o da yapmayın dedi ve maalesef kızarıklık olmuş deriyi çektiği için. Zeytinyağı sürüp kızarıklığın geçmesini bekleyeceğiz. Bilginiz olsun sanırım doktorlar arasında da farklı görüşler var ben yine de yaşamış olduğumuzu yazmış olayım 🙏🏻

Aysel K.
27 Aralık 2025 18:55
1 yaşına kadar bir sorun olmadığı sürece kesinlikle yasak 1 yaştan sonra yapılabilir ama gerekli değil kakası vs girmediyse

Aysel K.
27 Aralık 2025 18:55
Ve yaptığı kabul edilemez
S
Seyhan K.
27 Aralık 2025 19:06
O duruma dikkat edin lütfen bebeğin bez sayısında değişiklik olduysa muhtemelen enfeksiyon kapmış olabilir. Bizim 4. Ay kontrolünde doktor yaptı bu bahsettiğiniz durumu ve bebeğimde enfeksiyon oluştu karnı aşırı şişti bez sayısı düştü ve sünnet etmek zorunda kaldık , bu durumları kontrol edin lütfen sizin de başınıza gelmesin Allah korusun
İ
İrem
27 Aralık 2025 19:12
Offf çok dikkatlice takip edeceğim 😢 inşallah olmaz dediğiniz gibi
S
Seyhan K.
27 Aralık 2025 19:16
İnşallah yaşamazsınız ama takipte kalın lütfen
Bide kusmalarını rakip edin günde bir kaç defa kusma da yapıyor
Bide kusmalarını rakip edin günde bir kaç defa kusma da yapıyor
İ
İrem