Pili Asimetrisi(kasık Boğumu Eşitsizliği)
111 görüntüleme
G
Gamze
12 Aralık 2025 13:44
Merhaba kızıma 6.ayında pili asimetrisi var dendi, ortopedi takip ediyor en son röntgende büyüme çekirdeklerinde gerilik var gibi denildi, başına daha önce gelen var mı acaba?
İ
İpek K. ..
12 Aralık 2025 14:30
Bizim de pili asimetrisi var doğduğundan beri. İki kere kalça ultrasonu çekindi herhangi bir problem çıkmadı bir daha da bir şey söylenmedi aylık kontrollerimizi yapan doktorumuz da başka yapacağımız herhangi bir şey söylemedi
G
Gamze
12 Aralık 2025 14:38
Bizim de kalça ultrasonumuz falan normaldi altıncı ayda çıktı bu durum da ortopedi doktoru da şehrimizdeki bir profesörü önerip takipli kalın eğer müdahale edilecekse o zaten eder dedi, şuanda hala asimetri var mı peki kaç aylık bebeğiniz yürüyor mu?
İ
İpek K. ..
12 Aralık 2025 15:12
Şu an hala asimetri var 8 aylık bebeğim daha yürümüyor
G
Gamze
12 Aralık 2025 16:29
Ya Allah korusun büyümeyle alakalı sıkıntılar oluyor herhalde siz yine de tekrar götürseniz mi? Ben biraz araştırdım çünkü hep böyle kemiklerle alakalı sıkıntılara yol açıyor ileride, bide doktor da sıkıntı çıkmasa da takip edelim aylık gelin röntgen çekelim dedi, bilmiyorum çevremde de yok fazla ben de korktum biraz büyüme kıkırdıkları oluyormuş o bölgede onlara bakıyorlarmış röntgende de
İ
İpek K. ..
12 Aralık 2025 19:04
Danışırım doktoruma ama aynı problem görümcemin kızında da vardı herhangi bir şey olmadı
İ
İpek K. ..
12 Aralık 2025 19:04
Ama benim araştırmama göre de pili asimetrisinin kemiklerle bir alakası yok
İ
İpek K. ..
12 Aralık 2025 19:07
Bence sizin durumunuzda takip gerektiren başka bir şey fark etmişlerdir çünkü bildiğim kadarıyla ultrason temizse pili asimetrisi tek başına bir şey ifade etmiyor
G
Gamze
12 Aralık 2025 19:25
Benim çevremde kimsede yok ondan gerildim galiba ben de baktım evet tek başına olunca normal bebeklerde de olabiliyor birkaç doktora da danıştım onlar da eğer ilk aylarda çıkmadıysa ve kalça çıkıklığı bacak kısalığı gibi bir durum yoksa genetik kilo alıma bağlı olabileceğini söyledi, ama takipli doktorumuz ısrarla başka doktora yönlendirip o da görsün deyince gerildim, çevremde pek bilen de yok bu durumu yani, kızım da 10 aylık emekliyor koltuk kenarında ayağa kalkıyor yürüyor vs ama doktor röntgen iyi gözüküyor dedi sonrasında büyüme çekirdeklerinde gerilik var gibi dedi benim de ondan kafam karıştı biraz hem iyi deyip hem başka bir şey demesine, Allah korusun ilerde ciddi bir şeye yol açar mı bilemiyorum pazartesi tıp fakültesine de gideceğim, İnşallah bir şey çıkmaz Allah korusun çocuklarımızı çok zor böyle hastane işleri🙏🏻
İ
İpek K. ..
12 Aralık 2025 19:34
Bence sizi gereksiz tedirgin etmişler gibi geldi benim görümcem de bebekler alanında kendini geliştirmiş çok iyi bir hemşire onunla da bu konu üzerinde çok durduk. Farklı herhangi bir şey olma ihtimali olsaydı beni kesinlikle yönlendirirdi. Umarım bebeğiniz tamamen sağlıklıdır hiçbir şeyi yoktur ama belki doktorunuz fiziksel muayene esnasında farklı bir şey fark etmiştir. Ama ben yine de hiç sanmıyorum içinizi ferah tutun. Allah bebeklerimizin hepsine Şafii ismiyle şifa versin
İ
İpek K. ..
12 Aralık 2025 19:36
Bir de size önerim ChatGPT ile sohbet etmeniz. Ben bebeğimle ilgili her şeyi-önce tabi doktorum olmakla birlikte- ChatGPT ile de konuşuyorum. Googlea yazınca her şeyin en kötüyü çıkıyor ama yapay zeka hem daha doğru bilgilendiriypr hem de rahatlatıyor
G
Gamze
12 Aralık 2025 19:42
Doğru diyorsunuz aslında ilk çocuğumda da böyle doğmadan önce bile bir sürü gerginlik yaşadım doktorlar sanırım hep en kötü ihtimal üstünde durup söylüyorlar bilmiyorum internette de hep aynı şeyler yazıyor yani benim aklıma da direkt ileride başka sorun çıkabilir gibi bir sonuç geldi, dediğiniz gibi belki de gereksiz tedirgin olmuşumdur İnşallah çıkmaz bakalım sonuçları öğrenince sizle de paylaşırım çok teşekkür ederim içimi ferahlattınız🙏🏻
İ
İpek K. ..
12 Aralık 2025 19:43
Israrla önerim ChatGPT. Konuşmayı ihmal etmeyin ❤️
G
Gamze
12 Aralık 2025 19:56
Ay siz deyince hemen yazdım ve doktorun söyledikleri ile durumu yazdım sonrasında röntgen görüntümüzü attım onu bile yorumladı ve röntgene gör her şeyin normal olduğunu sadece iç çekirdek kısmında hafif bir gerilik olduğunu ama bu farkın sonrasında kendiliğinden kapandığını geri kalan her şeyin normal olduğunu söyledi, muhtemelen doktor belli aralıklarla röntgen isteyip kontrol edecektir dedi🥹 ya valla hiç aklıma gelmemişti böyle bir şey iyi ki yazmışım buraya gerçekten çok teşekkür ederim🫶🏻
İ
İpek K. ..
12 Aralık 2025 20:32
Birine iyi gelmek beni de çok mutlu etti. Çünkü ben de çok endişeli bir anneyim ve sizi çok iyi anlıyorum. ❤️