Pfpa

132 görüntüleme
D

Duygu Ö.

Premium Üye
2 Ağustos 2026 22:53
Oğlum 5 yaş 5 aylık tam 5 yaşında ateş süreci başladı fmf testi yapıldı negatif her ay ortalama 38 günde ateşi çıkıyor ve kortizonla düşüyor. Bactoblis kullandık ama son iki ayda normal ateşli hastalık biterken Pfpa başladı ve 32 güne indi. Ne yapmalıyım? Doktorlar kesin Pfpa demiyorlar her defasında antibiyotik veriliyor amakortizpn aldı mı ateş bir daha yükselmiyor. Ne yapmalı nasıl takip etmeliyim hocam
B

Büşra E.

2 Ağustos 2026 23:31
Benim kendimde Fmf çıktı dediğin gibi ateş oluyor vücut ağrısı enfeksiyon değerim yüksekti. İlk ay dahiliye hastaneye yatırdı diğer ay Fmf testi verdim. Her ay oluyorum o ateşli zamanı ve ailemde bu hastalık yok normalde genetik hastalıkmış
T

Tuğçe K. D.

3 Ağustos 2026 21:44
Benim oğlumda 4.5 yaş Pfapa bactoblis bende kullanıyorum 2 aydır suan ataklar var ama hafifledi ateş sanki siz etkisini görmedinizmi
D

Duygu Ö.

Premium Üye
3 Ağustos 2026 22:10
Büşra hanım size de çok geçmiş olsun 🙏🏻 Tuğçe hanım baktoblis kullandığımız ilk ay 2 ay sonra ateşledi ama sonrasında aylık periyot devam etti. Kortizon alır almaz düşüyor sadece başka tedavi uygulayan var mı merak ediyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Ağustos 2026 22:10
Ateşli Hastalıklar ve PFAPA Hakkında Bilgi

Pfapa (Periyodik Ateş, Aphthous Stomatit, Farenjit ve Adenit) sendromu, çocuklarda tekrarlayan ateşli hastalıkların bir nedeni olabilir. Ancak, bu durumun doğru teşhisi için detaylı bir değerlendirme ve bazı testlerin yapılması gerekir.

Durumunuz Hakkında

Oğlunuzun yaşadığı ateşli süreçler ve kortizon tedavisiyle ateşi düşmesi, doktorların Pfapa teşhisini düşünmesine neden olabilir. Ancak, şu ana kadar kesin bir teşhis konulmamış ve her defasında antibiyotik tedavisi uygulanmış.

Takip ve Tedavi

1. Düzenli Takip: Oğlunuzun ateş durumunu düzenli olarak takip etmek önemlidir. Ateşin ne sıklıkla tekrarladığını, ne kadar sürdüğünü ve hangi tedavilerle kontrol altına alındığını detaylı bir şekilde kayıt altına alın.
2. Doktorla İş Birliği: Doktorunuzla yakın iş birliği yaparak, oğlunuzun durumunu sürekli olarak değerlendirin. Pfapa teşhisi konulmasa da, doktorunuz periyodik ateş durumlarını yönetmek için en iyi yaklaşımı belirleyebilir.
3. Tedavi Uygulamaları: Kortizon tedavisiyle ateşi kontrol altına almak mümkün olsa da, doktorunuzun önerdiği doz ve süreye uyun. Antibiyotik tedavileri ise doktorunuzun belirttiği şekilde uygulanmalıdır.
4. Laboratuvar Testleri: FMF testi negatif sonuç vermiş, ancak doktorunuz başka testler önerebilir. Bu testler, oğlunuzun durumunu daha iyi anlamak ve doğru teşhisi koymak için önemlidir.

Sonuç

Oğlunuzun durumunu en iyi şekilde takip etmek ve yönetmek için doktorunuzla iş birliği yapmanız önemlidir. Herhangi bir değişiklik veya yeni belirti durumunda doktorunuzu bilgilendirin. Doğru teşhis ve tedavi planı ile oğlunuzun sağlık durumunu iyileştirebilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğçe K. D.

3 Ağustos 2026 23:10
Duygu Özdemir
Büşra hanım size de çok geçmiş olsun 🙏🏻 Tuğçe hanım baktoblis kullandığımız ilk ay 2 ay sonra ateşledi ama sonrasında aylık periyot devam etti. Kortizon alır almaz düşüyor sadece başka tedavi uygulayan var mı merak ediyorum
Sizede çok çok geçmiş olsun yani bitkisel tedavi öneren bir doktor var bağısıklıgın doğru calısmasına yaedımcı oluyoruz diyo sizin cocuk kaç yas bizim suan mesela atak dönemi boğazo beyaz ve ateşi var prednol vermek istemitorum cunku atakları kısaltıyor napcağımı şaşırdım resmen
T

Tuğçe K. D.

3 Ağustos 2026 23:54
Büşra Er
Benim kendimde Fmf çıktı dediğin gibi ateş oluyor vücut ağrısı enfeksiyon değerim yüksekti. İlk ay dahiliye hastaneye yatırdı diğer ay Fmf testi verdim. Her ay oluyorum o ateşli zamanı ve ailemde bu hastalık yok normalde genetik hastalıkmış
Karın ağrısı vs oluyormu yada boğazda beyazlkk
D

Duygu Ö.

Premium Üye
3 Ağustos 2026 23:56
Tuğçe Kılıç Doğan
Sizede çok çok geçmiş olsun yani bitkisel tedavi öneren bir doktor var bağısıklıgın doğru calısmasına yaedımcı oluyoruz diyo sizin cocuk kaç yas bizim suan mesela atak dönemi boğazo beyaz ve ateşi var prednol vermek istemitorum cunku atakları kısaltıyor napcağımı şaşırdım resmen
Kortizonun atakların kısalttığı ile ilgili bilgi verilmedi bana bizim ateş çok yüksek seyrediyor romatoloji bölümüne gitmiştik biz ama orada farklı tedaviler uygulanabilir dediler fakat tam olarak görmek için hala bekliyorlar
D

Duygu Ö.

Premium Üye
6 Ağustos 2026 08:36
Tuğçe Kılıç Doğan
Karın ağrısı vs oluyormu yada boğazda beyazlkk
Ateşi çıkacağı sabah karnım ağrıyor diyor boğazda beyazlık oluyor hep
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir