Pfapa mi
76 görüntüleme
M
Melek H.
4 Şubat 2026 13:07
4,5 yasinda kizim her 3-4 haftada bir atesleniyo dr. Goturdugumuzde hep bogaz enfeksiyonu denildi ona gore ilaclar verildi ama bi kac hafta sonra ayni durum yine tekrarliyo acaba pfapa mi
B
Büşra K. ..
4 Şubat 2026 13:45
Melek Hanım merhaba benim kızımda da PFPA sendromu var
B
Büşra K. ..
4 Şubat 2026 13:45
Çocuk doktoru çocuk romatolojiye yönlendiriyor tanı o şekilde konuluyor
B
Büşra K. ..
4 Şubat 2026 13:46
4 veya 8 hafta ara ile ateşleniyor CRP hep yüksek çıkıyor boğaz enfeksiyonu deniliyor
B
Büşra K. ..
4 Şubat 2026 13:47
Biz gereksiz yere 14 ay antibiyotik kullandık o kadar kızgınım ki doktorlara anne olarak hep kendimi sorguladım nerden bilebilirdim ki çocuğumun genetik rahatsızlığı olacağını
B
Büşra K. ..
4 Şubat 2026 13:49
Eğer PFPA ise vücut kendi kendine savaş açıyormuş bize Ankara Bilkent şehir hastanesi BACTOBİLİS adında ağız içi probiyotiği verdi üç ay kullandık şu an bi şikayetimiz yok çok şükür ayrıca kızımdan genetik testi aldılar FMF hastası mı taşıyıcısı mı diye sonuç bekliyoruz
M
Melek H.
4 Şubat 2026 14:23
Biz test yaptirmadik kizim surekli hic bisey yokken atesleniyo ve hep bogaz enfeksiyonu var deyip antibiyotik verilip gonderiliyo artik bizde sasirdik napicamizi o yuzden arastirma icine girdim ve acaba pfpa mi demeye basladim nasil yol izlemeliyiz nerelere gitmeliyiz onu öğrenmeye calisiyorum
B
Büşra K. ..
5 Şubat 2026 01:00
Melek Hanım takipli olduğunuz doktorunuza söylüyorsunuz durumu anlatıyorsunuz o sizi çocuk romatolojiye yönlendiriyor orada Eğer PFPA'dan şüpheleniyorsanız bunu dile getiriyorsunuz çocuğun Kan değerlerine bakıyorlar CRP denilen bir kan değeri var hep yüksek çıkıyor orada size çeşitli sorular soruyor çocuğu bir detaylı muayene yapıyor sadece bezi kalacak şekilde soyuyorsunuz Koltuk altlarına yumruk atar gibi bakıyor ovalıyor sıkıyor sonra bir genetik testi veriyorsunuz doktorla bu şekilde ilerleme kaydediyorsunuz
B
Büşra K. ..
5 Şubat 2026 01:02
Ateş dönemine atak dönemi deniyor Yani romatoloji doktoru bu şekilde söylüyor bir de ateş derecesine varana kadar not alıyorsunuz 37.1 mi 37.8 mi ishali var mı burun akıntısı var mı huysuzluğu var mı bunun hepsini en detaylı bir şekilde Doktor sorup yönlendiriyor