Persentil- Boy Geriliği

438 görüntüleme
D

Derya G.

20 Temmuz 2026 23:36
Kızım 37.+1 de 2930 gr ve 50 cm olarak doğdu. Şu an 29 aylık 12 kg ve 85 cm. Doktorumuz boyunun kısa olduğunu persentilin altında olduğunu söyledi. Neler yapabilirim ? Neler kullanabilirim ?
Tay

Tay

21 Temmuz 2026 01:00
Benim oglan 2yaşında 12 kilo 87 boy takmayın kafanıza
D

Derya G.

22 Temmuz 2026 02:49
Bizimki 2.5 yaşında ve doktorumuz boyunun persentil altında olduğunu söyledi. O yüzden biraz konunun üzerinde durmaya çalışıyorum
S

Sifa D.

22 Temmuz 2026 23:09
Derya Günay
Bizimki 2.5 yaşında ve doktorumuz boyunun persentil altında olduğunu söyledi. O yüzden biraz konunun üzerinde durmaya çalışıyorum
Merhaba @Derya Günay , sağlıkla büyütün🙏🏻

aslında kilosu çok geride değil 30 persentil dolaylarında gibi ama boyu kiloya göre daha geriden geliyor. İkisi benzer gitse, beslenme ile ilgili bir durum düşünülebilir ama sizinkinde onu düşündürecek bir durum yok. Naçizane önerim, çocuk doktoru onayıyla bir çocuk endokrin uzmanının değerlendirilmesi olur. Eğer gerekli görülürse aile genetiği de dikkate alınarak, kemik yaşına ya da hormon vs bakılabilir.

Boy ile ilgili durumlarda eğer gerekirse zamanında müdahale oldukça etkili o yüzden görüş almak iç rahatlatıcı olabilir.

Sağlıkla büyütün🙏🏻🙏🏻
D

Derya G.

25 Temmuz 2026 17:43
Teşekkür ediyorum🌸🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir