Persentil 3
581 görüntüleme
B
B Y.
15 Ağustos 2026 23:26
Oğlum zamanında 3.460 gr 50 cm doğdu.
İnek sütü alerjimiz vardı geçti
2. Ayından itibaren hep kilo alımı azdı boy uzamasıda öyle. Şuan 9 aylık 7.600 gr 68 cm mama kabul etmiyor anne sütü ve ek gıda ile gidiyoruz. Ek gıda da öyle dedikleri gibi 3 ana öğünü bile doğru düzgün yapamıyoruz. Ne yapıcam hiç bilmiyorum. Bu durumu yaşayan varmı ?
İnek sütü alerjimiz vardı geçti
2. Ayından itibaren hep kilo alımı azdı boy uzamasıda öyle. Şuan 9 aylık 7.600 gr 68 cm mama kabul etmiyor anne sütü ve ek gıda ile gidiyoruz. Ek gıda da öyle dedikleri gibi 3 ana öğünü bile doğru düzgün yapamıyoruz. Ne yapıcam hiç bilmiyorum. Bu durumu yaşayan varmı ?
G
Gizem D.
15 Ağustos 2026 23:42
Biz de birebir aynı durumu yaşadık, oğlum 14 aylık boy 74 cm kilo 9.300 olarak alt sınırda hala. Oysa ki doğum kilosu 3375 boy 51 cmdi. Reflü nedeniyle ilk aydan beri hep az kilo aldı, aylarca da kendimi suçladım büyütemiyorum diye. Fakat artık biz elimizden geleni yapsak da böyle olması gerekiyormuş diyorum. Ek gıda başladıktan sonra sevdiği besinlerin artması reflü azalması motor gelişiminin çok iyi olması nedeniyle artık çok kafama takmıyorum. Doktorum da beni bu yönde telkin etti her zaman. 9 ay civarındayken bana artık kilo aldırmak için kendini yıpratma herkes kadar beslenmesine özen göster yaklaşık 2 buçuk 3 yaşında yaşıtlarını yakalayacaktır ve genetik faktörler belirleyici olacaktır der hep. Size de tavsiyem çevreyi kafanıza takmayın akışına bırakarak ek gıdaya odaklanın. Çiğneme kasları yemek becerileri geliştikçe yemeğe ilgisi de artacak elbet bir şekilde büyüyüp kocaman olacaklar. Hala her çorbasını ilikli kemik suyu ile yapıyorum muhakkak köfte balık yumurta yedirmeye çalışıyorum, ara öğünlerine kalorili besinler eklemeye çalışıyorum. Ne yazık ki ilk aylarda alınması gereken o kilolar ayaklanmaya başlayınca zaten alınmıyor. Beyin gelişimine odaklanmak psikolojinize iyi gelecektir.
B
B Y.
15 Ağustos 2026 23:46
9 aydır her gün bunu düşünüyorum böyle olunca çocuğumla kaliteli zaman bile geçiremiyorum. Neler verdiniz mesela öğünlerde
G
Gizem D.
15 Ağustos 2026 23:57
Bir yaşından sonraki ek gıda ile öncesi çok değişiyor öncelikle onu söyleyeyim. Her şeyi rahatlıkla çiğnemeye başlayınca rahatladım o nedenle. Her sabah bir yumurta muhakkak yediriyorum, öğle uykuya geçmeden önce kemik sulu etli kıymalı bir çorbası var onu çok seviyor onu kesin içiriyorum. Uyanınca o gün evde ne yemek varsa o fakat sebze yemeği varsa yanına hemen buzlukta önceden hazırladığım köfteden kızartıyorum. Maş fasülyesi boy uzatıyor deniyor instagramda birçok tarif var ordan bulabilirsiniz aslında basit tarifler onu yapıyorum. Mesela maş fasülyeli erişte gibi, basit yani. Akşam da yine köfte pilav kıymalı her türlü yemek, haftada bir balık şeklinde yapıyorum. Yoğurt her öğünde alakasız da olsa koyuyorum. Sürekli meyve teklif ediyorum meyveler her zaman mutfak tezgahında yemeye hazır oluyor ki ağzına attığı kar gözüyle bakıyorum. Yaban mersini muhakkak kullanın. Bunlar tabi sizin ayınıza çok uygun olmayacaktır belki ama 9 aylıkken de baktım çok bir şey yemiyor o zaman da 3 öğün çorba veriyordum bazı günler. Önemli olan artık meme veya mamadan uzaklaşacağının bilincine varması alışkanlık edinmesi. Belki böyle olunca besin çeşitliliği az oluyor ama daha çeşitli yemekler yiyeceği önünde aylar var, farklı bir çeşit hazırlayıp verdiğimde yemeği reddedeceğine bir kaşık fazla yiyeceği bir besin varsa onu veriyordum ben o geçiş döneminde. Kaşığa alışması çok önemli çünkü.
B
B Y.
16 Ağustos 2026 00:00
Teşekkür ederim çok. Bakıyorum sürekli tariflere çeşitlilik sağlamaya çalışıyorum beğenmediği öğünde başka seçenek sunuyorum vs inşallah güzel olur sonumuz..
M
Merve D.
16 Ağustos 2026 11:38
Teşekkür ederim çok. Bakıyorum sürekli tariflere çeşitlilik sağlamaya çalışıyorum beğenmediği öğünde başka seçenek sunuyorum vs inşallah güzel olur sonumuz..
B
B Y.
16 Ağustos 2026 11:39
4. Ay başıydı tanı aldığımızda yani belirtiler 3. Aydan itibaren vardı ama anlamamız bir ayı aldı 7. Ayda geçmişti şükür
E
Elif A.
27 Ağustos 2026 20:29
Bizimde süt alerjimiz var 2.5 aylık tanı aldık anne sütü mama gidiyorduk sağımla besledim emmeye başlamıştı onuda bıraktı mamayı desen 120 ml hazırlıyorum hep bırakıyor el gıdaya geçtik proteinden zengin olsun diye keçi yogurdu yumurta kıyma vermek istiyorum ama kusuyor kılo desen ilk ay hiç almadı 6.5aylık 6 kıloya zor getirdik yani ağlamak istiyorum bağıra bağıra o kadar yoruldum ki bu durumdan kimse beni anlamıyor evet bende biliyorum inşallah büyüyünce yaşıtlarını yakalacak ama şuan 3 aylık kıyafeti giyiyor doğum kılosuda 2600 boy 43 düzgün bir doktorda bulamadım tek başıma çırpınıp duruyorum bana yol gösterin lütfen bu ek gıdayı nasıl halledicem
E
Elif A.
27 Ağustos 2026 20:31
Karışık yazmışım doğum kılosu 2600 şuan 6000 boy 45 şuan 62 cm
B
B Y.
27 Ağustos 2026 20:57
Bizimde süt alerjimiz var 2.5 aylık tanı aldık anne sütü mama gidiyorduk sağımla besledim emmeye başlamıştı onuda bıraktı mamayı desen 120 ml hazırlıyorum hep bırakıyor el gıdaya geçtik proteinden zengin olsun diye keçi yogurdu yumurta kıyma vermek istiyorum ama kusuyor kılo desen ilk ay hiç almadı 6.5aylık 6 kıloya zor getirdik yani ağlamak istiyorum bağıra bağıra o kadar yoruldum ki bu durumdan kimse beni anlamıyor evet bende biliyorum inşallah büyüyünce yaşıtlarını yakalacak ama şuan 3 aylık kıyafeti giyiyor doğum kılosuda 2600 boy 43 düzgün bir doktorda bulamadım tek başıma çırpınıp duruyorum bana yol gösterin lütfen bu ek gıdayı nasıl halledicem
ek gıda konusu 9.5 aylığız hala sıkıntı
Yemiyor arkadaşım alerji kaynaklı geçsede bağırsak hassasiyetleri devam ediyor bence ve küçük oldukları için mideleri de küçük hemen bizim oğlana gaz yapıyor
Bende aynıyım sürekli takıyorum bu konuyu
Ama sanırım sabredicez
B
B Y.
27 Ağustos 2026 20:59
Karışık yazmışım doğum kılosu 2600 şuan 6000 boy 45 şuan 62 cm
E
Elif A.
27 Ağustos 2026 21:23
Bu arada aylık nerdeyse 550 gram almış iyi bence doğum kilosunun iki katı isteniyor 5 6 aylarda onu da yakalamış
G
Gizem D.
27 Ağustos 2026 22:42
E
Elif A.
27 Ağustos 2026 23:11
Sizi çok iyi anlıyorum çevrenin yorumlarını yaşlıların tuhaf tuhaf densiz cümlelerini kesinlikle duymamamız lazım ben de hala 9-12 aylık giydiriyorum 16 aylık şuan. 2-3 aylıkken eve bebek tartısı almıştım her sabah tartıyordum fakat şimdi kilosuna bakmıyorum bile beyin gelişimine motor gelişimine odaklandım. Siz de kendinizi yıpratmayın böyle olmasını biz istemedik ve elimizden geleni yaptık yapıyoruz. Şuan ağzımızla kuş tutsak yaşıtlarını yakalama ihtimali yok büyüme sıçraması dönemlerini bekleyeceğim gözüyle bakıyorum artık. En zor ayları atlatmak üzeresiniz 9 aydan itibaren ve özellikle yaşını doldurduğunda ek gıdaya ister istemez iyice alışmış oluyor bunu göreceksiniz siz de inşallah
Yükleniyor...